dimarts, 2 de juny del 2015

800 PERSONES ES CONCENTREN AL BARRI DE LA SALUT DE BADALONA EN L'ACTE DE SUPORT A ALBIOL

(Actualitzat dimarts 9 de juny: La informació feta pública ahir al vespre de que el PSC es plantejaria acceptar un govern municipal del PP a Badalona, sense Albiol, crec que és un farol. De totes formes Albiol veu compatible ser cap de l'oposició a Badalona amb anar dels primers a la llista del PP al Congrés del Dipultats, i a la direcció estatal del PP de Madrid li semblaria bé tenir l'Albiol al Congrés del Diputats (i a les tertúlies de TV) donant canya contra els socialistes i l'independentisme. 
Albiol ha convocat una concentració dissabte davant l'ajuntament per evitar que "caigui en mans de la CUP" Clica aquí
--------------
(Actualitzat dia 7 de juny: Es prepara una concentració "especial" de suport a Albiol el dissabte dia 13 a l'hora del ple d'investidura davant i dins l'ajuntament, i diferents accions pels dies posteriors. Hi ha recollida de signatures,  i el traspàs de poders sembla que no serà armoniós ni pactat)
 -------------------------------------------------
Unes 800 persones s'han concentrat avui  al barri de la Salut de Badalona en l'acte organitzat per l'alcalde Xavier García Albiol, sota el lema "Para que lo que no han ganado en las urnas no lo ganen en los despachos" contra el pacte dels partits d'esquerra de la ciutat per formar un govern de progrés amb majoria absoluta encapçalat per Dolors Sabater.
L'alcalde ha fet un parlament, entre crits d'aclamació i aplaudiments, denunciant el que ell considera "pacte de perdedors" que farà que Dolors Sabater sigui alcaldessa, a la que ha qualificat com una militant independentista d'extrema esquerra de Podemos i la CUP. Ha demanat al PSC que reflexioni  i ha fet una crida als assistents per tal que parlin amb amics, veïns i familiars socialistes per tal que el PSC no voti a favor de Sabater. I ha afirmat que en cas que el proper dia 13 abandoni l'alcaldia, treballarà des de l'oposició contra la política d'aquest nou govern municipal i per recuperar el govern de la ciutat. 


Albiol ha parlat al costat d'una pancarta amb el lema "Keremos Albiol alqualde". Alguns veïns portaven les mateixes samarretes "Albiol no te rindas, tu lucha es mi lucha" que el PP va distribuir fa dos anys i mig als seus seguidors per manifestar-se quan van esclatar diversos escàndols de corrupció, i que es van veure per primera vegada el 29 d'octubre de 2012 davant l'Ajuntament, quan se celebrava un ple en el que el PP va perdre el regidor David Gómez. En aquell ple Gómez va passar a ser no adscrit, i va acusar a Albiol de pretendre fer-lo responsable d'una sèrie de casos de presumpta corrupció o irregularitats de les que Gómez responsabilitzava a altres regidors. Irregularitat que aquell dia es van tractar en el ple a petició de l'oposició. També va mobilitzar els seus seguidors el 20 de novembre del 2013 a l'Audiència de Barcelona quan va ser jutjat pels pamflets xenòfobs. 

Faltant onze dies pel ple de constitució del nou ajuntament, ja es dóna per segur que PSC, ERC, i Iniciativa votaran a favor de la investidura de la cap de llista de Guanyem Badalona en Comú, si bé està per determinar els acords programàtics i si el PSC formarà o no part del govern.  El cap de llista d'ERC Oriol Lladó, va deixar clar durant la campanya que donaria suport a un pacte que fes fora a Garcia Albiol de l'alcaldia. En el cas de que el socialistes en formessin part, probablement no hi serà l'ex alcalde Jordi Serra.  El PP té 10 regidors i és la llista més votada, i la llei diu que serà alcalde aquell cap de llista que tingui en el ple de constitució la majoria absoluta dels regidors, i en el cas que ningú la obtingui és alcalde el cap de la llista més votada a les urnes. 
Com Guanyem Badalona en té 5, PSC 4, ERC 3 i Iniciativa 2, sumen 14 que és la majoria absoluta. Està per veure que farà CiU que ha baixat i en té 2, si bé el seu vot no canviarà res. 




Albiol parlant amb la pancarta darrera seu d"KEREMOS ALBIOL ALQUALDE"


Imatges de la concentració d'aquesta tarda.

MANIFESTACIONS ANTERIORS DELS SEGUIDORS D'ALBIOL:


Manifestants en favor d'Albiol el dia del judici pel pamflets xenòfobs
 
Manifestants amb les mateixes samarretes que avui en el ple del 29 d'octubre de 2012

CONVOCATÒRIA  CONTRA EL NOU EQUIP DE GOVERN:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada