dijous, 27 d’octubre del 2016

ANGLADA PARTICIPA A LA PROTESTA EN EL PLE DE PINEDA CONTRA LA NOVA MESQUITA O ORATORI, CONFIANT QUE LI DONI VISIBILITAT DE CARA L'EXTENSIÓ DEL SEU NOU PARTIT SOM IDENTITARIS. La campanya impulsada per l'Associació de Veïns de Can Bel, no té el suport d'altres entitats i associacions del barri


L'ex-president i fundador de Plataforma per Catalunya, ara impulsor del nou partit SOM Identitaris, Josep Anglada, acompanyat d'altres membres del seu partit ha participat aquest vespre a la protesta contra la nova mesquita o oratori que està prevista construir a Pineda de Mar (Maresme), al barri de Can Bel, en un solar proper al local que utilitzen des de fa quinze anys. Així, una trentena de persones han assistit com a públic al ple municipal d'avui, portant pancartes i samarretes amb texts contraris a la mateixa. Si bé en una anterior mobilització hi va participar la regidora de Plataforma X Catalunya a Mataró i Secretària General del partit, Mònica Lora, finalment van contactar amb el fundador de PxC i regidor de Vic, Josep Anglada, per tal que s'hi sumi i doni visibilitat a protesta. 
Precisament Anglada va participar activament l'any 2002 a les protestes contra la construcció d'un oratori a Premià de Mar, i la difusió mediàtica d'aquella protesta li va ser  molt útil de cara a la creació aquell any de PxC.
L'Ajuntament de Pineda, tal com va confirmar el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC) en el ple del 29 de setembre, ja ha atorgat els permisos per l'enderroc de l'actual oratori al carrer Eivissa, al barri del Carme, i el de construcció d'un nou oratori prop del que s'enderroca en el mateix carrer, impulsat per la Comunitat Islàmica de Pineda de Mar (CIMP).
Aquest pas d'un local a un altre va topar amb l'oposició d'una part del veïns del barri de Can Bel, que van convocar diferents mobilitzacions quan es va tenir notícies de la sol·licitud de la Comunitat Islàmica del municipi, com una tallada de la Nacional II d e la que es van desvincular les associacions de Veïns del Carme i Bellamar. Els opositors volen que aquesta sigui construïda en una altra zona del municipi. 
Donat que si ja s'han donat els permisos, l'Ajuntament no pot fer-se enrere, és important que el consitori, govern i oposició -també el PP- no cedeixin ni se sumin a pressions, com ha passat en altres mobilitzacions xenòfobes a altres municipis, per fer desistir a la comunitat islàmica d'executar aquest canvi d'ubicació.

1 comentari:

  1. Otro ejemplo más de la ineptitud de estos partidos, que crecen en toda Europa y aquí no hacen más que perder apoyos. Anglada anda bastante desorientado, como refleja su visita al HSM, un proyecto que no tiene absolutamente nada que ver con él

    ResponElimina