diumenge, 25 de març del 2012

MANRESA, CONCENTRACIÓ CONTRA LA BRUTAL AGRESSIÓ FEIXISTA

                            Foto dels serveis sanitaris atenent un ferit enviada per un lector a Manresainfo
                                Fotos de la concentració de Manresa de B. Cazorla

Donat que està clar que l'agressió estava planificada i preparada -no es tracta d'una baralla-, i els grups municipals de Manresa estan redactant comunicats de condemna, caldrà veure si PxC de Manresa també la condemna. El seu cap de llista, Albert Pericas, que de jove havia format part de grups de caps rapats i punks amb el sobrenom de l'Animal,  haurà de moure fitxa. 
Pel que sé, sembla que alguns dels agressors no serien del Bages, hi haurien triat aquest concert de la gira Antifa Kombat Tour  en fer-se a un polígon industrial,  per la facilitat de perpetrar l'atac i poder fugir després.
Aquesta tarda 300 persones han participat en una primera manifestació de repulsa a Manresa. S'han fet altres concentracions a Vic, Terrassa i Barcelona.
--------------------
Poso aquí la informació de l'agressió que van perpetrar uns encaputxats a Manresa la nit de divendres a dissabte al concert de la Sala Stroika, que estan publicant Manresainfo, Regió 7, Vila web, l'ACN i Llibertat.cat.
Vull deixar clar les meves discrepàncies a propostes de "cap agressió sense resposta". L'única resposta que cal és la mobilització ciutadana i l'aplicació del Codi Penal cap els agressors. Actes violents, cap a persones de signe contrari només beneficiaria als qui van perpetrar les agressions a Manresa i a aquells que volen deslegitimar els moviments antifeixistes i antiracistes
.

 Informació de Manresa Info:

El jove apallissat divendres per quinze neonazis supera el coma

Després de ser intervingut quirúrgicament la matinada passada continua en estat molt greu i estarà en observació les properes 72 hores

 
Quinze nazis deixen en coma un jove en una pallissa davant l'Stroika. Foto: PFB
El jove que va ser víctima d'una pallissa per part de quinze neonazis divendres a Manresa ha aconseguit superar el coma segons ha pogut saber Manresainfo.cat. Els fets van succeir divendres al vespre abans del concert que els grups KOP i Non Servium havien d'oferir a l'Stroika. Hores d'ara, el jove continua en estat molt greu després de ser intervingut quirúrgicament a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Ara haurà d'estar en observació les properes 72 hores.

Agredits per quinze neonazis

Els Mossos d'Esquadra continuen mentrestant la investigació d'una agressió organitzada que es va produir divendres davant de la sala de concerts Stroika cap a dos quarts de deu del vespre. Segons testimonis, un grup d'entre 10 i 15 persones coberts amb passamuntanyes i armats amb pals grans i barres de ferro van assaltar uns joves que estaven davant la sala i els van començar a colpejar molt violentament.

Tot i que la policia autonòmica no ha volgut donar massa detalls fins que no estigui més avançada la investigació, de resultes d'aquesta agressió organitzada tres joves van resultar ferits. A banda del jove que va acabar amb coma, un segon ferit evoluciona favorablement a Sant Joan de Déu mentre un tercer tercer va ser donat d'alta per ferides de caràcter més lleu. En aquests moments els Mossos segueixen amb la investigació per identificar i localitzar els autors de l'agressió.

Segons apunten alguns testimonis, els agressors tenien una estètica i una motivació skin de característica nazi, i cridaven "Sieg Heil" mentre cometien l'agressió. Els fets encara haurien pogut ser més greus si haguessin aconseguit incendiar un cotxe ocupat per un altre grup de joves amb les bengales que van llençar al seu interior.
Link Manresa Info

   Link Regió 7       

Un grup de neonazis va agredir uns joves davant la sala Stroika, en els prolegòmens de l'Antifa Kombat Tour

 10:02  
VOTA LA NOTÍCIA 
Si algú es preguntava el perquè, en ple segle XXI, encara hi ha grups de música antifeixistes, va tenir la resposta hores abans d´iniciar-se el concert de Non Servium i Kop, de divendres, a la sala Stroika de Manresa. Una desena de neonazis, segons testimonis, van apropar-se cap a les nou del vespre al polígon dels Dolors i van atacar, de manera aparentment premeditada, amb pals, barres de ferro i bengales, una colla de joves que es disposaven a assistir al concert. L´agressió va comportar tres ferits, un dels quals greu, i la policia va acordonar la zona durant mitja hora. Ahir, els Mossos d´Esquadra van informar que s´ha obert una investigació dels fets i que, de moment, no hi ha detinguts.
La gira Antifa Kombat Tour arribava a Manresa, doncs, calenta i amb més raons que mai, i durant la seva actuació tant Non Servium com Kop van encoratjar el públic, que gairebé omplia la Stroika, a continuar lluitant contra agressions feixistes com les que hi havia hagut abans d´iniciar el concert.

Non Servium va obrir foc, a les onze de la nit, amb un potentíssim directe. La banda de Móstoles va demostrar la seva contundència amb una música agressiva i un missatge de resistència contra l´ordre establert. La sonoritat va estar aclaparada per unes guitarres elèctriques violentes i una veu del cantant greu i ingovernable. Non Servium va presentar les cançons del seu últim treball, El Rodillo del Kaos, i hi va afegir alguns dels seus himnes. El grup va posar en evidència que, actualment, és una de les millors bandes de punk-oi de l´estat.

Precisament, aquesta barreja de punk amb música oi comporta que als seus concerts s´hi congreguin tant joves d´estètica skin com punk (ambdós, a priori, amb un,a ideologia d´extrema esquerra). Aquest fet provoca sempre estira-i-arronses i, durant el concert a la Stroika, hi va haver un parell d´enganxades (i algun cop de puny), sempre iniciades pels cap rapats.

Després d´una mica més d´una hora de concert, Non Servium va marxar havent deixat el pavelló ben alt. Els catalans Kop van mantenir el nivell amb un concert igualment potent. El líder de la banda, Juanra, va aportar un discurs de lluita antifeixista i va criticar el capitalisme, la policia i les presons (on va ser tancat per col·laborar amb la lluita armada a Euskadi). Els Kop van fer palès, un cop més, que són irreductibles. Amb una actitud visceral i anticonformista, la banda va presentar el seu darrer treball, Acció Directa, ple de bon hardcore i punk. Juanra, que també va animar el públic a secundar la vaga general perquè «sols el poble salva el poble» i perquè «el carrer és nostre», va finalitzar el directe amb un crit que encara ressona per Manresa: «Visca la terra!».
---------------------
Llibertat.cat
Un grup de neonazis va irrompre divendres a la nit a la sala Stroika de Manresa on s'havia de celebrar un concert antifeixista a càrrec de KOP i Non Servium. Segons han explicat a Llibertat.cat testimonis que van acudir al concert, una quinzena de feixistes amagats sota uns passamuntanyes van baixar d'una furgoneta armats amb pals i altres estris -com bengales- i van apallissar brutalment la gent que hi havia a l'exterior de la sala de concerts fent temps perquè comencés l'actuació.

L'agressió hauria ferit diverses persones, algunes de les quals de caràcter molt greu. Una de les víctimes podria haver quedat fins i tot en coma, tot i que cap servei d'emergències ni centre hospitalari ha volgut confirmar l'estat dels ferits. Testimonis han assegurat que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar.

Els Mossos d'Esquadra, que encara no han detingut cap presumpte implicat en l'agressió, no han volgut donar detalls i s'han limitat a dir que s'investiguen els fets. No només això sinó que la versió policial valora els fets com una "baralla" que es va saldar amb "diversos ferits" dels quals se'n desconeix l'estat.

Concert marcadament antifeixista

El concert que es va celebrar ahir a la nit a l'Stroika de Manresa era de caràcter marcadament antifeixista, ja que es tracta d'una gira anomenada "Antifa Kombat Tour" que protagonitzen els grups KOP i Non Servium. La gira es presenta així: "En ple auge del feixisme, i davant la tornada de la dreta més rància, dues de les bandes més compromeses de l'escena fan un pas endavant per unir força, coherència i actitud. Perquè avui Non Servium i KOP signifiquen compromís, anticonformisme i guerra absoluta a la submissió obedient. Perquè sabem qui som, d'on venim i què estem fent. I perquè la lluita contra el feixisme passa per recuperar els carrers. Els carrers són nostres".

Es tracta d'una gira que va començar el 16 de març a Vitòria / Gasteiz i que consta d'un total d'onze concerts que finalitzaran el 2 de juny en el marc de les Jornades Antifeixistes d'Olot. El d'ahir va ser el tercer concert d'aquest tour, que passarà per Països Catalans i estat espanyol.

Primeres condemnes

Les primeres mostres de condemna a aquesta agressió no s'han fet esperar. Aquest mateix dissabte, l'Esquerra Independentista de Berga ha condemnat els fets en la calçotada organitzada pel Casal Panxo. El portaveu de l'organització ha pronunciat unes paraules de suport a les víctimes de l'agressió i en contra del feixisme i ha proclamat "Cap agressió sense resposta".

1 comentari:

  1. segur que ban ser feixistes? l'últim cop que vareu dir axó resulta que eren moros xd

    Manfred Albrecht

    ResponElimina