dijous, 14 de novembre del 2013

AJORNADA LA DECLARACIÓ DEL CAP DE LLISTA DE PxC A REUS EN ACCEPTAR-SE LA PETICIÓ DE WATANI QUE ES CITI LES 8 ENTITATS O INSTITUCIONS QUE VAN DENUNCIAR EL FALS XEC ELECTORAL DE PxC. Ruiz Puerta, defensor de Pedro Varela i de Manos Limpias contra Garzón assumeix la defensa de PxC

El Jutjat n 3 de Reus ha acceptat la petició de l'advocat Hilal Tarkou Lahlimi, de l'associació Watani de Reus, per tal que la declaració com imputat que havia de fer avui el cap de llista de PxC per Reus, Albert Tafalla, per la propaganada electoral de maig de 2011, s'ajorni al 4 de desembre, per tal que siguin citades  les altres vuit entitats o institucions que van denunciar en diferents jutjats de Catalunya aquella propaganda presumptament delictiva.
 Si bé el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia dictaminat que totes les denúncies s'unifiquessin en la que es tramitava a Reus, que és on es va presentat primer, aquestes vuit entitats no havien estat convocades a comparèixer ni s'havia citat als responsables del partit a nivell nacional que havien redactat i fet distribuir propaganda idèntica a un centenar de municipis.

 A l'escrit presentat a Ficalia de Tarragona el juny de 2011 al Watani va denunciar PxC  per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i la discriminació als immigrants en general i cap els ciutadans musulmans, fet en la propaganda electoral de maig de 2011. Un dels elements més significatius d'aquella campanya va ser la còpia del fals xec a nom de Mohamed Alcabir Samir de 4.000 euros expedit per la Generalitat i el Pacte Nacional de la Immigració, que PxC va distribuir com propaganda electoral, acompanyat d'un escrit on es deia que tots els immigrants havien rebut de la Generalitat una subvenció de 4.000 euros que havia costat 600 euros a cada català autòcton. Així mateix es deia que la majoria d'immigrants tenien gratis el lloguer i rebuts de la llum, gas i aigua , que eren sufragats per les administracions, i que no pagaven impostos en els seus comerços donat que se'ls hi perdonava per la seva condició d'estrangers. Així PxC demanava que no es donés cap ajut als immigrants, no es permetés l'obertura de mesquites i es vinculava als immigrants de manera generalitzada amb màfies i  delinqüents. 

Denúncies similars a la de Watan de Reus van ser interposades per la Direcció General d'Immigració de la Generalitat, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, el Síndic de Greuges de Santa Coloma, la Universitat Pompeu Fabra i diverses entitats de Mataró.  En no haver estat citades avui, l'advocat Hilal Tarkou ha demanat la suspensió de la declaració i que siguin citades totes aquestes entitats en compliment de la resolució del tribunal de Justícia de Catalunya d'unificar les 9 denúncies, cosa que ha acceptat el jutge que ha posat com a data per prendre declaració el 4 de desembre. Al unificar-se a Reus totes les denúncies probablement també seran citats a declarar els màxims dirigents de PxC.


Josep Anglada, en un en un comunicat fet fa uns dies, ha manifestat que "en el fons aquesta actitud per part de Takou indica alguna cosa que és extremadament perillosa, la progressiva interferència dels islamistes en la nostra societat, no només no s'adapten sinó que a més pretenen que les nostres lleis s'ajustin als seus desitjos i capricis", afegint "amb nosaltres estan molt equivocats, estem aquí per defensar els catalans d'aquesta invasió demogràfica i ideològica que és l'islamisme. Ningú ens farà callar i molt menys Takou i la seva associació Watani".

Per la seva banda Takou s'ha mostrat molt satisfet de la decisió judicial de convocar també a la resta de denunciants i que no es jutgi només el repartiment d'aquesta propaganda presumptament delictiva a Reus, en conformitat als article 510 i 617-1 del Codi Penal, sinó el seu repartiment arreu de Catalunya
 ,
A la foto de Reus Diari-Nació Digital veiem d'esquerra a dreta, al regidor del Vendrell, Joan M Carrasco d'esquena, al vicepresident de PxC, August Armengol, a l'imputat i cap de llista de Reus (no va sortir escollit com regidor) Albert Tafalla, a l'advocat madrileny José María Ruiz Puerta i al regidor de Vic, Juan Carlos Fuentes que resideix a les comarques tarragonines des de fa tres anys.  Juan Carlos Fuentes, tot i que havia estat condemnat per editar una falsa octaveta electoral d'un inexitent col·lectiu musulmà el maig de 2007, finalment, defensat per Ruiz Puerta, fou absolt entenent l'Audiència de Barcelona que aquella propaganda electoral, tot i ser falsa i fraudulenta, la seva publicació era un acte de llibertat d'expressió  Quan entri en vigor el nou redactat de l'article 510 del Codi Penal, que es modifica per exigència de directives europees, serà més fàcil castigar penalment aquest actes .

1 comentari:

  1. Jornada calentita la de mañana sábado en la Universidad Complutense de Madrid. Liga Joven (las juventudes de MSR), los mismos que asaltaron la Facultad de Historia de la Complutense el pasado 4 de noviembre, han convocado una manifestación a las 6 de la tarde.

    http://www.ligajoven.es/2013/11/este-sabado-las-1800-manifestacion-en.html

    Desde ayer, movimientos antifascistas están repartiendo panfletos en varias facultades madrileñas para animar a la gente que se manifieste al lado de la boca de metro de Ciudad Universitaria desde las 4 de la tarde de mañana. El lema es ¡Fuera fascistas de la Universidad!

    ResponElimina