dimarts, 13 d’octubre del 2020

El FNI-Partido Nacional Socialista Obrero Español es fa (transitòriament?) amb el lideratge de la ultradreta activista a Catalunya després de la pèrdua de militants de Democracia Nacional i la suspensió de l'acte de DN i Falange a Montjuïc. Una part dels exmilitants de DN estaven ahir amb el FNI-PNSOE a Colom, mentre altres amb Somatemps i Identitarios al costat de Vox

Com explicava dijous aquí al blog, Democracia Nacional (DN) i La Falange-FE van decir suspendre l'acte de Montjuïc per les obligacions de distanciament exigides legalment, i les restriccions a sortir de Madrid, d'on vindrien parts dels partricipants. No és cap secret que alguns dels dirigents i miltants ultres habituals del 12 d'octubre a Montjuïc, donen suport a les teories conspiratives sobre el Covid 19, alguns neguen el virus, i altres senzillament potser no voldrien complir les condicions de distanciament, cosa que podria implicar sancions als organitzadors.

El fet és que ahir al migdia bona part dels militants o exmilitants de Democracia Nacional, Falange i d'altres grups com els Rebels que altres anys eren a la Plaça Sant Jordi de Montjuïc o que havien previst ser amb Falange-FE i DN a Montjuïc, van participar i molt activament a l'acte de Colom, convocat per Somatemps i Catalunya Suma amb el vistiplau i la presència de Vox.   

Inicialment dimecres, en anunciar Democracia Nacional que desconvocava la manifestació des de Plaça Espanya i l'acte de la Plaça Sant  Jordi,  el Frente Nacional Identitario-Partido Nacional Socialista Obrero Español, grup que convocava les concentracions contra els talls de la Meridiana i que fa uns mesos va afegir al seu nom la definició "nacional socialista", va demanar permís o comunicar al Departament d'Interior que faria un acte a la Plaça Sant Jordi de Montjuïc, en el que confiava que hi serien alguns grups habituals dels 12 d'octubre i altres com Rebels o el Hermanos Cruzados. Però Democracia Nacional no va voler cedir-li l'espai físic i polític i, tot i anunciar que desconvocava l'acte, no va desconvocar-lo legalment amb el que DN continuava tenint l'autorització i el monopoli per fer allà l'acte ultra del 12 d'octubre, i va insinuar que encara que no fes l'acte i manifestació, uns militants farien una ofrena floral a Montjuïc. El fet que no desconvoqués front el Deparament d'Interior l'acte, no impedia que el FNI-PNSOE pogués convocar un acte allà mateix una estona abans o després.

Dissabte però, pels motius que sigui, el dirigent del FNI-PNSOE, Alberto Pérez Molina (el Templario), anuncià que participaria a l'ofrena floral que Vox, Somatemps i Catalunya Suma farien a Colom, si bé la farien quan aquests acabessin el seu acte i els seus parlaments. Però finalment ahir dilluns, poc després de les 12 del migdia, els dos grups van coincidir al monument a Cristóbal Colón. 

A una banda estaven Vox, Somatemps, Catalunya Suma i altres grups com el partit  Indentitarios,  mentre que a l'altra hi havia militants del FNI-PNSOE, Falange i membres o exmembres de Democracia Nacional com l'ex-delegat del partit a Barcelona, Ramón Corpas.  Aquest grup van protagonitzar la crema d'una estelada i fotos de Puigdemont i cantaren el Cara al Sol i el Primavera lejos de mi patria-Katyusha Divisón Azul. També van fer crits de Heil Hitler i Viva Franco. En canvi amb Vox, Somatemps, Identitarios estaven altres membres (o exmembres?) de Democracia Nacional com Alba Sánchez "𝕳𝖆𝖓𝖓𝖆 𝕽𝖊𝖎𝖙𝖘𝖈𝖍", que l'any passat posava "firmes i en línia" als manifestants de DN a Maria Cristina i que va anar de número 7 a la candidura d'ADÑ (les dues Falanges, DN i AES) al Parlament Europeu l'any passat.   No em consta que el nou grup ultra Bastión Frontal, amb grups a Madrid i Sevilla, estigui actuant a Catalunya, tot i fer un banner sobre catalanitat i hispanitat.

A l'acte de Colom van fer el seus parlaments i lloances al decobriment d'Amèrica, la Hispanitat, a la unitat d'Espanya i a la Verge del Pilar, Javier Barraycoa, Xavier Codorniu i el capellà ultra Custodio Ballester.

 (Algunes fotos obtingudes de twitter, Júlia Regué, Nació Digital, comptes de Vox...)

Ramón Corpas, exdelegat de DN, segon a la dreta, al costat d'una exmilitant de DN,ara del FNI-PNSOE a Colón
Corpas fa dos anys amb DN a l'acte de Montjuïc 

 

Alba Sánchez, nº7 de la llista ADÑ a les europees de DN i Falanges, manifestant-se amb Vox, Somatemps i Identitarios. A sota a un acte de Democracia Nacional

El fet que a pocs metres de l'acte de Somatemps i Vox, hi haguessin banderes nazis o feixistes i es cantés el Cara al Sol, era previssible i Vox no pot dir que no sabia que passaria, donat que el FNI-PNSOE ja van avisar als convocants que es posarien al darrera de l'estàtua o mirant Capitania General.  I no és la primera vegada que VOX i el FNI-PNSOE coincideixen en una concentració, ja que el passat 27 de juny Vox i el FNI-PNSOE van estar junts en l'intent de cadena humana al voltant de l'estàtua de Colom.  El FNI-PNSOE, que amb Democracia Nacional absent de facto a Catalunya i sense fer l'acte d'ahir a Montjuïc, està agafant el lideratge de les protestes de la ultradreta a Catalunya. I tot i haver afegit l'etiqueta de nacional socialista al seu nom, manté bones relacions amb l'entorn de l'unionisme que cada any anava a Plaça Catalunya com Somatemps i Societat Civil Catalana. Una mostra d'aquestes bones relacions és el fet que una dotzena de membres del Frente Nacional Identitario, sobretot dones, i el mateix Alberto Pérez Molina, van anar a la llista de la cadidatura per Barcelona "Nosotros, Partido de la Regenaración" de Xavier (Muñoz) Codorniu, un dels impulsors i que van intervenir a l'acte d'ahir a Colón. Codorniu és un dels organitzadors habituals de l'acte del 12 d'octubre a Plaça Catalunya amb Somatemps i Societat Civil Catalana, i quan va decidir presentar-se a les eleccions municipals per Barcelona com no tenia prou gent per la llista i li faltaven sobretot dones, va poder completar la llista gràcies a les militants del Frente Nacional Identitario. 

Ahir Vox va ser molt present a l'acte de Colón, si bé van deixar les intervencions oficials per Codorniu, el pare Custodio i Javier Barraycoa, fent això si declaracions a la prensa tant el diputat a Madrid, Ignacio Garriga, com l'eurodiputat Jorge Buxadé que van aventurar que Vox amb Ignacio Garriga de cap de llista, serà aviat al Parlament de Catalunya.       

Democracia Nacional pateix una manca de lideratge i pèrdua de militants a Catalunya des de  la destitucuió d'Albert Bruguera fa dos anys, i l'abandonament de la militància del dirigent de Democarcia Nacional Joven, Juan de Haro. Tots dos tenen pendents diverses causes judicials.      




E
ls dirigents de Vox Ignacio Garriga, Alberto Tarradas i Ignasi Mulleras

Juan Garriga, el diputat Juan José Aizacorbe, l'eurodiputat, Jorge Buxadé i Nacho Mulleras

 

Dirigents del FNI-PNSOE el 12 d'ocubre de l'any passat, amb Alberto Pérez Molina vestit de Templari

                


No em consta que Bastión Frontal hagi participat a l'acte tot i que algun ex membre de Democracia Nacional s'hi hagi apropat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada