dimecres, 16 de setembre del 2020

LA FISCALIA DE DÈNIA (ALACANT) DEMANA DOS ANYS DE PRESÓ PER JUAN DE HARO I UN ALTRE MILITANT DE DEMOCRACIA NACIONAL JOVEN PER DANYS i DELICTE D'ODI, PER LES PINTADES QUE HAURIEN FET A LA MESQUITA I A LES SEUS DEL PARTIT SOCIALISTA, COMPROMÍS i CCOO.


La Fiscalia de Dènia (Alacant) demana dos anys de presó i 4.300 euros de multa per l'exdirigent de Democracia Nacional Joven (DNJ), Juan de Haro, i per un altre militant de la branca juvenil de Democracia Nacional, Rubén S. N, per un presumpte delicte d'odi, tipificat a l'article 510,1 del Codi Penal i per un delicte continuat de danys, tipificat en el 263,1.
El fets que els hi atribueix el Jutjat d'Instrucció 2 de la localitat alacantina són les pintades que aquests dos haurien fet els dies 21 i 22 de setembre de 2018 a les seus de Comissions Obreres, Partit Socialista, Compromís i a la mesquita ubicada al carrer Major de Dènia. A les parets o rètols dels dos partits van escriure "Banda Nacionalista", "Separatistes terroristes" a més de les sigles DNJ i la creu celta o cercle amb la diana. A la mesquita se'ls hi atribueix les pintades "Stop islamizaciación de Europa" i "Expulsión moros invasores". A la seu de Compromís també es va pintar "Juan de Haro no caminarás sólo". Aquell cap de setmana de Haro era a Dènia per presentar el projecte polític de DNJ i crear o organitzar la secció local. 



La Fiscalia també demana 360 euros per un delicte lleu de danys a Alfonso S. N, germà de l'altra acusat al qui li atribueix només un delicte lleu de danys en responsabilitzar-lo de participar a la pintada a la seu del Partit Socialista al carrer Historiador Palau número 5.
Juan de Haro, que va liderar fins fa un any i mig la branca juvenil del partit ultra, aquests últims dos anys ha estat processat i jutjat per diverses causes, acabant  absolt en la majoria de casos. Properament ha de ser jutjat juntament amb altres membres o ex membres de DN per la campanya contra la mesquita del carrer Japó a Nou Barris, Barcelona.



Juan de Haro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada