dimarts, 28 de febrer del 2012

CONDEMNA AL DIRECTOR DEL REVISTA NAZI INTEMPERIE, ÒRGAN D'ESTADO NACIONAL EUROPEO




El dijous passat es va fer pública la sentència 43/2012, condemnatòria del Jutjat Penal número 7 de Barcelona del  director de la revista Intemperie i del partit d'extrema dreta Estado Nacional Europeo (ENE), Luis Antonio G, a un any de presó, pel delicte que tipifica l’article 607 del Codi Penal de "difusió d'idees genocides", a través de la publicació i de la web del partit, que el jutge ha obligat a tancar, si bé hores d’ara, encara continua operativa.
A la vegada la sentència absol Luis Antonio G. i a altres dos encausats, Diego L. i Andrés P. del delicte de provocació al odi racial, tipificat a l’article 510, en base a la sentència absolutòria del Tribunal Suprem 259/2011 pel cas Kalki, que contradeia la sentència gairebé simultània de l’altra sala del Suprem, 372/2011, pel cas Blood and Honour. Així el Suprem a la sentència 259/2011 va dir que no hi havia delicte de provocació a la violència, l’odi i la discriminació, si no es provocava directament que algú actués realment i com a conseqüència amb violència, o fes actes de discriminació. El Jutjat Penal número 7 de Barcelona no ha considerat provat que hagin tingut "una conducta d'incitació directa".
El Jutjat número 7 sí considera provat que la revista "ridiculitza, trivialitza i amb això justifica els fets ocorreguts durant l'holocaust nazi durant la segona guerra mundial, amb referències humiliants al poble jueu" en molts dels seus articles d'opinió.
També "incita a la discriminació, exclusió i eliminació de diferents grups racials”. Així, parlant dels immigrants africans diu: “España va bien y para los africanos mejor (...)  España con dos millones de parados aún, en vías de islamización total y colonización africana es ya un sanatorio de sidosos, sarnosos (...) un hospicio, un asilo, un vertedero, una vedadera cárcel tumbona de gandules”
Respecte a l’homosexualitat diu:  “Son los que dicen defender la vida natural, el sexo natural, las energías naturales (...) pero defienden entre otras cosas antinaturales la homosexualidad. La homosexualidad es una perversión sexual como la zoofilia, la coprofilia, la necrofilia, la paidofilia, el voyeurismo o el sadomasoquismo”
Intemperie va publicar bimensualment fins al març del 2005 uns 35 volums -cadascun amb una tirada de 500 còpies- que distribuïa entre amics, familiars, afiliats i persones de l'entorn encara que no fossin militants afiliats. La pàgina web n-europa.org, a més de servir com a instrument d'expressió d'Estado Nacional Europeu, oferia la possibilitat d'adquirir la revista i publica un dels articles de cada número de la publicació encara que no exhibeix el contingut íntegre.
Durant el judici celebrat al novembre, Luis Antonio G. va reconèixer tenir un sentiment d'odi als jueus però va rebutjar que es tractés de racisme tot i que la revista denigra aquesta comunitat.
Com explico al meu llibre Xenofòbia a Catalunya alguns regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), com el cap de llista a Santa Coloma de Gramenet, Sergio Palomo Chillerón, que va anar de número dos a les llista per Barcelona d'ENE al 1999, el número dos a Santa Coloma –i abans regidor de Manlleu-, Juan Gómez Montero (veure Gramenet 2.0), i el de Canovelles, Ricardo Buñuel Baqué, haurien militat a Estado Nacional Europeo. 
El partit Estado Nacional Europeo, segons la definició que en fa el Diccionari dels partits polítics de Catalunya d’Isidre Molas és un partit que reclama “un paper rector de l’estat, el control de la inmigració i la severitat de la justícia”. Es va formar l’any 1995 i en les eleccions generals de l’any 1996 va obtenir 495 vots a Catalunya i a les eleccions municipals del 1999 a Barcelona en va treure 214. En eleccions catalanes de 2006 es va presentar sota el nom de Españoles Bajo el Separatismo (EBS).
A les files d’aquest partit hi havia a més de Luis Antonio García, Alberto Royuela -conegut feixista de Barcelona i ex membre de PxC- i Ramon Bau, líder del grup Nuevo Socialismo, sorgit d’una escissió del Circulo Español de Amigos de Europa (CEDADE), difusor del neonazisme i el neo feixisme més radical, i posteriorment líder del Círculo de Estudios Indoeuropeos. Bau seria condemnat i absolt pel cas Kalki en la sentència abans comentada i es va presentar a les eleccions per la llista del Movimiento Social Republicano.
A Vikipedia en català trobem que" Estado Nacional Europeo (ENE) és un partit polític d'ideologia ultradretana amb seu a Barcelona. Es defineix com a nacional-europeu i popular-socialista, qüestionant el sistema electoral actual. S'ha presentat a les eleccions generals espanyoles de 1996 i 2004 amb resultats més aviat minsos. Des de 1999 edita la revista Intemperie, de contingut sovint xenòfob i antisemita, amb un tiratge de 500 exemplars. L'octubre de 2005 en foren detinguts sis militants a l'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès i Mataró, entre ells Diego Luis Baño, membre de la candidatura municipal del PP a Mollet del Vallès, i el secretari general Luis Antonio García Rodríguez, antic membre del grup Guardia de Franco i de CEDADE, acusats d'un delicte d'apologia del genocidi en ser responsables de la revista Intemperie, A més, la policia de Catalunya també els acusa del delicte de vulneració de l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques[1


Text íntegre sentència revista Intemperie, Estado Nacional Europeo, clica aquí







Taula d'ENE a l'acte ultra del 12 d'octubre de 1999 (o 1998?) a Sants. Hi veiem un jove Sergio Palomo




Candidatura d'ENE a les municipals de 1999 amb Luis Antonio García Rodríguez de primer y Sergio Palomomo Chillerón de segon

1 comentari: