dilluns, 3 de març del 2014

ELS 32.000 EUROS, LA CALDERA DE LA REGIDORA DE VIC, CREUAMENT DE DESQUALIFICACIONS, SUMES I RESTES QUE NO QUADREN. Esperpèntiques declaracions d'Anglada


Al llarg película de Tinto Brass, Calígula, repleta d'imatges hiperrealistes de sexe i violència, veiem com cada vegada que l'Emperador Calígula decidia matar algú de la seva família, la seva cort, a algun cap de la guàrdia pretoriana lleial, sovint després de tortures o en un espectacle públic acompanyat de vexacions, els soldats més fidels i la resta de la cort es burlava i escarnia al caigut en desgràcia. I a la següent escena de la pel·lícula, algun d'aquests que havia aclamat i aplaudit al líder mentre eliminava l'últim caigut en desgràcia, era executat per caprici de l'emperador, mentre la resta aclamaven a Calígula per por ser els següents en caure.

Escoltant la roda de premsa prèvia al ple feta pels tres regidors de PxC de Vic, que recolzen la destitució del líder al qui fins fa quatre dies aclamaven a crits de "Josep Anglada, em caus de puta mare!",  en converses privades que he tingut amb membres de Plataforma, fins fa tres setmanes fidels fins a la mort a Anglada, i llegint correus que rebut de membres de PxC, que com si es tractés de la novel·la "Crim i càstig" de Dostoievski, se'm disculpen pel que han fet, i titllen al líder amb qualificatius que no reproduiré, no deixo de pensar en la pel·lícula Calígula. 
Un Calígula que quan ja ha eliminat a la majoria dels qui eren al seu voltant, els que es burlaven de les anteriors víctimes decideixen executar per sorpresa una operació per eliminar l'Emperador i la seva dona, que sense que tingui temps de adornar-se del que està passant, són passats per l'espasa i decapitats. 
Però després, veient la roda de premsa improvisada d'avui al vespre que ha fet Anglada en acabar el ple (vídeo de sota) no sé si qualificar l'esperpent vigatà com una barreja del Camarot del Gemans Marx, les pel·lícules d'Ozores i Torrente.

RODA DE PREMSA DE J. C. FUENTES: "Es van desviar diners per la caldera de casa la regidora Riera. Anglada és un barriobajero que només sap insultar"

El ple municipal d'aquesta tarda a Vic ha estat precedit d'una roda de premsa dels tres regidors de PxC, contraris a Anglada, Joan Carles Fuentes, Pilar Catalán i Cristina Gayoso, a un bar proper. No s'ha pogut fer en una sala de l'Ajuntament, com s'havia anunciat, donat que l'alcalde ho ha prohibit amb l'argument que l'havien de fer als despatxos municipals. Unes oficines de les que només en tenen clau els regidors Josep Anglada i Marta Riera, i que la resta de grups ja no utilitzaven per no haver de creuar-se amb Anglada que va convertir aquelles dependències municipals en la seu nacional de PxC.
   Fuentes mostra el detall bancari del pagament dels 1.400 euros de la caldera del domicili de Marta Riera

Fuentes, a una ciutat que l'alcalde no ha autoritzat que pugui rebre a la premsa dins l'Ajuntament

En el bar Fuentes, acompanyat de les regidores Catalán i Gayoso ha explicat que l'alcalde, Josep M. Vila d'Abadal, els havia pressionat per tal que no anessin al ple d'avui. Ha lamentat que Vila d'Abadal no hagi acceptat donar compte del seu nomenament de nou portaveu, per voluntat de la majoria -tres contra dos-, i ha denunciat un pacte entre Vila d'Abadal i Anglada per tal que pogués aprovar els pressupostos anys anteriors, fet que motivaria el suport que, segons Fuentes, dóna l'alcalde a Anglada. 
Fuentes, sota la mirada del Secretari General Robert Hernando, que no ha intervingut, ha anunciat que en tres o quatre dies Anglada ja estarà formalment expulsat del partit, si bé, a preguntes dels periodistes ha reconegut que si Anglada recorre l'expulsió als tribunals la cosa es pot allargar i llavors dependria d'un nou informe de la Secretària Municipal, la decisió de si ha de ser Fuentes o Anglada el portaveu del grup.
To seguit Fuentes ha detallat cronològicament els moviments bancaris que va fer Josep Anglada de 32.000 d'un compte del grup municipal de PxC de Vic els dies 11 i 12 de febrer. Així, després que la Secretària de l'Ajuntament els acredités com a regidors van aconseguir que l'oficina de La Caixa on estava aquest compte, del que desconeixien l'existència, el bloquegés per impedir que ningú no mogués diners. Uns diners que ja havien desaparegut perquè aquella mateixa nit, Anglada va transferir 32.000 euros per banca electrònica, a un compte de Plataforma Vigatana. De tota manera Fuentes ha reconegut que segons els advocats que representen a Anglada aquest 32.000 euros haurien estat retornats al compte de Vic i a un compte de PxC de Manresa, on el és portaveu el regidor Albert Pericas, que alguns consideren proper a Anglada.
Tot seguit Fuentes ha anat desgranant els conceptes de les sortides de fons d'aquest compte els últims mesos, l'estracte del qual els hi va facilitar La Caixa. Unes sortides, moltes de les quals, que no coincideixen amb despeses del grup municipal, com els 1.400 euros per pagar la caldera de la calefacció de la regidora, Marta Riera, ironitzant Fuentes sobre la temperatura de l'habitació de la regidora i dels que l'ocupen.

Fuentes, no s'ha estat de desqualificacions vers Anglada a qui ha definit com una persona "barribajera" que només sap insultar; s'ha preguntat com s'ha pogut comprar Anglada un nou Mercedes de 43.000, i ha lamentat d'haver fet i votat coses amb les que ell ha dit que no hi estava d'acord.
Veure vídeo d'Osona.com on se li pregunta pels 32.000 i si els ha retornat, i per la caldera de Marta Riera. (Kafkià! Entre Torrente, els Germans Marx i Ozores)

En el Ple, per decisió de l'alcalde, els tres regidors que són amb la direccció de PxC, s'han hagut de seure als dos costats d'Anglada i Marta Riera. S'havia demanat a la premsa que s'acredités abans -cosa gens usual a un ple municipal- i, en base a l'informe de l'arquitecte municipal, s'ha obligat al públic a romandre fora de la sala de plens, si bé a mig ple, alguns han pogut entrar dins. Fora al carrer alguns membres d'Unitat Contra el Feixisme s'ha manifestat amb cartells.
Gayoso, Fuentes i Catalán han votat diferent a Anglada i Riera la majoria de vegades per, així, poder parlar al ple, cosa que no podrien fer, en se Anglada el portaveu del grup
.
Al llarg del Ple Anglada no ha desaprofitat ocasió per desqualificar a Fuentes, Catalán i Gayoso amb comentaris sobre les seves qualitats intel·lectuals i les seves situacions econòmiques. De Fuentes li ha retret que visqués a Calafell, cosa que aquest ha replicat després, aprofitant el seu dret a parlar per justificar el vot discrepant al que anunciava Anglada com a portaveu, dient que ell, que anava de número 6, va haver de tornar a l'ajuntament de Vic en demanar-li Anglada que ocupés un lloc vacant. 
 
Sense entrar ara en el contingut del ple, ni en la penso equivocada voluntat d'implantar la recollida d'escombraries porta a porta -que Anglada rebutja-(que si ja s'apliqués, els regidors i periodistes que viuen sols a casa avui haguessin estat multats si haguessin tret la brossa a quats de sis, per incompliment de l'horari que dirà la normativa), sí que ha cridat l'atenció el posicionament de vot de Fuentes i els altres regidors de PxC en relació a la moció de la CUP, PSC, ICV i ERC contrària a la reforma de la llei de l'avortament. Mentre Anglada ha votat contra la moció, Fuentes, Catalán i Gayoso s'han abstingut, però Fuentes ha explicat que el cor els animava a sumar-s'hi. Potser té a veure en aquest posicionament el rebuig explicit a la reforma de Gallardón que va manifestar Marine Le Pen ahir a l'entrevista de La Sexta.

ESPERPÈNTICA RODA DE PREMSA D'ANGLADA: "No és cap delicte que Marta Riera sigui pobre" 

Passades les 10 del vespre, en acabar el ple, Josep Anglada ha contestat als periodistes a les preguntes sobre si havia tret o no 32.000 euros, sobre la compra d'un Mercedes o si s'havia fet el pagament amb diners del grup municipal de la caldera de casa la regidora Marta Riera, fidel a Anglada. 
Com es veu al vídeo d'Osona.com fent un joc de numeros, ara 18.000 euros, ara 12.000, ara 30.000, ara 32.000, explica que ha retornat una part dels diners a aquell compte i una altra els ha ingressat al compre de PxC de Manresa. 
Mentre Fuentes, Catalán i Gayoso que eren al costat sota la vigilància de policies municipals i mossos de paisà, reien de les seves repostes, Anglada a preguntes de TV3, ha dit que era un invent meu la informació sobre la coincidència en el temps d'uns moviments de diners amb la compra d'un Mercedes. I sobre la caldera de la Marta Riera, ha afirmat que la Sra. Riera "és pobre, i ser pobre no és un delicte". Comentari d'Anglada que ha repetit diverses vegades que he trobat de molt mal gust vers Riera, però que mostra moltes coses dels dos regidors.
 Ha justificat haver-li deixat diners de PxC a Riera perquè se la comprés, aclarint que ella ja hauria tornat 400 euros, i ha disparat verbalment contra la regidora Pilar Catalán, de qui ha dit que té l'assignació municipal embargada per deutes.  
Recomano veure íntegre el vídeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada