dilluns, 4 d’agost del 2014

L'ACUSACIÓ POPULAR RECORRE L'ABSOLUCIÓ DELS 18 ENCAUSATS DEL FRENTE ANTISISTEMA (OPERACIÓ PANZER). Fiscalia recorre l'absolució d'alguns dels no condemnats d'Stroika. L'advocat de Javier C M, que es considera líder dels CUSOS, no recorre.

L'Acusació Popular del judici als 18 membres del Frente Antisistema de València, que foren absolts en invalidar-se les escoltes telefòniques, ha presentat avui dilluns a la Secció Quarta de l'Audiència de València, l'escrit d'inici del recurs de cassació. Aquest escrit s'ha de presentar els dies següents a fer-se pública la sentència, exposant els fonaments del mateix, si bé el text complert del recurs es presentarà al setembre. En l'escrit també es demana les gravacions de vídeo del judici que, en el que podria ser una irregularitat, no s'ha posat encara a disposició de les parts. 


El tribunal va justificar l'absolució donat que “no existia cap indici objectiu de comissió de delicte que permetés vulnerar el secret de les comunicacions", i com a conseqüència d'això, va anul·lar totes les gravacions de trucades telefòniques incorporades a la investigació i que eren un dels pilars de l'acusació pels delictes d'associació il·lícita, tinença il·lícita d'armes prohibides i tinença d'armes de foc reglamentàries. L'anul·lació de les gravacions de les escoltes telefòniques, sumat a la destrucció “errònia” de les armes comissades, entre les quals hi havia un llançagrandes, o la “mínima” concreció dels testimonis policials durant les sessions de la vista oral, van motivar la sentència absolutòria sense entrar a valorar converses intervingudes com les que s'emplacen per "vamos a cazar moros y guarros" i que "me llevo un pincho, vamos a hacer pupa (...) Hay que darles bien!". Els acusats van dir que les armes intervingudes estaven inutilitzades i ren de col·leccionista
La sentència (clica aquí per llegir-la sencera amb els cognom, dades personals i adreces esborrats) també posava en dubte que s'haguessin d'investigar les pàgines webs nazis, des de les que es feia apologia a la violència o es venien armes prohibides donat que "Es una obviedad vacía de contenido incriminatorio contra persona alguna, puesto que en internet existe ese tipo de sitios y es algo que ni necesita ser investigado ni añade nada a una investigación policial. Es obvio que existen esas páginas, como tantas otras de diferente tipo e ideología. Si eso es lo que ha obtenido la investigación de dos años no puede ser calificado más que de paupérrimo y ridículo". Aquesta sentència absolutòria  va ser celebrada per José Luis Roberto, president d'España 2000, formació de la que és regidor un dels encausats.  

L'acusació popular interposa el recurs per: 
1. Infracció de llei, donat que l'imputat  Pedro David M. G, es va incorporar al judici amb un dia i mig de retard. 
2, Per trencament de forma a l'empar de l'article 849 de la llei d'enjuiciament criminal donat que 
van existir errors en l'apreciació de les proves:
Error en la valoració dels oficis policials demanant les intervencions telefòniques; error en la valoració dels Autos del Jutjat d'Instrucció que ordenaren les intervencions;  error en la valoració de les pàgines webs en les que s'anunciava la venda d'armes prohibides; error en la valoració dels girs i cobraments postals que acrediten les vendes per mitjà de la web; error de fet en la valoració de les armes i substàncies anabolitazants trobades en els registres; error en la valoració dels documents i continguts de la web del Frente Antisitema; error de fet en la valoració de les gravacions telefòniques; error en la valoració de la totalitat dels testimonis i pèrits; y error de fet en les valoracions dels presumptes intents de robatori, agressions i estafa. 

3. Per denegació de diligències de proves . 
A) Així el testimoni William D V, que presumptement va comprar punys americans per internet, no va declarar malgrat haver estat acceptada la prova pel Tribunal.  I per la negativa a acceptar la declaració de 16 persones més.

B) Per no haver mostrat en el judici les armes no destruïdes ni els substàncies anabolitzants intervingudes. 
C) La sentència no aclareix si en la web de frente Antisitema s'esposava la venda d0'armes prohibides, sent aquest el motiu que va donar lloc a les intervencions telefòniques impugnades. tampoc no resol l'origen d eles armes intervingudes en els domicilis ni la seva rellevància penal. Tampoc resol si els continguts de la web del frente Antisistema vulneren o no algun principi constitucional i si són constitutius de delicte. 




LA SECCIÓ QUARTA JA VA ABSOLDRE ALS MEMBRE DE L'HERMANDAD NACIONAL SOCIALISTA ARMAGUEDÓN EN ANUL·LAR PELS PROVES. 

S'ha de dir que aquesta Secció Quarta de l'Audiència de València, amb el mateix magistrat de ponent, José Manuel Megía, ja va absoldre el 2005 als membres de l'Hermandad Nacional Socialista Armaguedón en anul·lar les escoltes telefòniques, tot i que aquest grup tenien armes sense llicència i eren els presumptes autors dels incendis de les seus del PP, PSPV i Esquerra Unida.   

FISCALIA RECORRE L'ABSOLUCIÓ D'ALGUNS DELS ABSOLTS DE L'ATAC D'STROIKA.  TAMBÉ HO RECORREN ELS ADVOCATS DE 6 DELS 10 CONDEMNATS. L'ADVOCAT DE JAVIER C M, CONSIDERAT EL LÍDER, NO FA RECURS
   
D'altra banda la Fiscalia de Barcelona ja ha registrat l'escrit en el que anuncia el recurs a l'absolució d'alguns dels encausats per l'atac nazi d'Stroika que foren absolts, entre els que sembla que està Ana M  que, segons les declaracions inculpatòries d'alguns acusats, va participar en la vigilància de la sala Stroika avisant a la resta del grup que ja podien anar-hi en haver arribat els músics.  El recurs serà per infracció de llei i per vuleneració constitucional.


També han presentat l'escrit informant que recorren, els advocats de 6 dels 10 condemnats: Genís V P,  Óscar R R, Daniel R. O, Antonio F. P, Cristian A H i José Manuel P. Un cop comunicada la voluntat de recórrer i els motius, el termini per formalitzar l'escrit complet del recurs és a finals de setembre. Sorprén que no hagi persentat la comunicació de recòrrer (el termini ja ha acabat), l'advocat Francesc Lluís Bonatti, que representa a Javier C M, que es considerat el líder del grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada