dijous, 28 de maig del 2015

CONTINUA EL SILENCI A PxC DESPRÉS DEL FRACÀS ELECTORAL. NI EL SECRETARI GENERAL, ROBERT HERNANDO, NI L'EXECUTIVA NO HAN FET CAP COMUNICAT. Hernando no va assistir ahir al Ple del consitori sortint d'Igualada. La majoria de membres de l'executiva que perden l'escó i el càrrec de portaveu municipal afronten amb incertesa el seu futur laboral i polític. Els líders de PxL i España 2000 sí que han fet declaracions. J L Roberto ha anunciat que no es presentarà a la reelecció.



 
A diferència del president d'España 2000, José Luis Roberto, que després dels mals resultats del partit al País Valencià ha fet públic que no es presentarà a la reelecció, i del Partido por la Libertad, que ha fet un comunicat lamentant els mals resultats, i anunciant l'obertura d'un període de reflexió, ni l'Executiva de Plataforma X Catalunya, ni el seu Secretari General, Robert Hernando, ni els altres membres de la direcció han fet cap comunicat valorant els resultats de diumenge que van baixar dels 67 regidors a només 8. Regidors que es concentren ara al Vendrell, amb tres, dos a Salt, un a Mataró i l´últim un al petit municipi de Sant Miquel de Fluvià. El tres regidors de Girona, són membres de les Joventuts Identitàries
S'ha esvaït la Plataforma per Catalunya que tenia regidors a les principals ciutats del cinturó de Barcelona:  L'Hospitalet, Santa Coloma, Sant Adrià, Sant Boi de Llobregat, etc... i que era una força important a la Catalunya interior. 
Les úniques reaccions públiques han estat les valoracions dels resultats locals del candidat al Vendrell, August Armengol, que manté tres dels cinc regidors que tenia, i de Mònica Lora, a Mataró on, tot i que perden dos regidors, ella continuarà en solitari. Armengol ha aguantat millor donat que ell és molt conegut al Vendrell i té perfil propi front Anglada, i més a més s'ha mantingut al marge dels culebrots derivats de l'expulsió d'Anglada i la imputació de diversos dirigents de PxC pel suposat intent de provocar un accident de trànsit a Anglada.
Pel que fa a Salt, on van obtenir tres regidors el 2011, i ara n'han aconseguit dos, aquest és un municipi on la immigració continua a la primera plana de l'agenda política. Més a més, fets com la presentació d'una candidatura formada majoritàriament per persones d'origen magribí, impulsada i encapçalada per Mohammed Ouassar, va beneficar sense cap mena de dubte a PxC que va explotar l'efecte de la por a una llista ètnica musulmana. S'ha de dir que Ouassar, que fa vuit anys va anar a la llista del PP, va aconseguir l'aval del Partit Socialista del Treball-Internacionalista per fer la llista, i que algunes de les persones que formaven part de la candidatura, van queixar-se d'haver estat enganyats, donat que quan els va demanar la còpia del DNI no els va dir que era per posar-los a la candidatura.   
Després de l'expulsió d'Angalda molts dirigents deien que Anglada amb les seves males maneres era un llast pel partit, i asseguraven que a les municipals de 2011 els havien votat, malgrat l'Anglada. Però amb els resultats de diumenge i amb l'evidència que Anglada presentant-se per Plataforma Vigatana sí que ha entrat de nou a l'Ajuntament de Vic mentre PxC s'ha enfonsat, aquesta tesis no sembla correcta. 

FUTUR INCERT PELS DIRIGENTS DE PxC
 Quatre dies després de les eleccions la majoria de dirigents del PxC que eren regidors continuen sense reaccionar ni parlar en públic del fracàs patit pel partit, a l'espera d'una primera reunió que se  celebrarà aquest cap de setmana. I molts dels dirigents de PxC han d'afrontar ara la seva reubicació laboral i econòmica, donat que per alguns regidors el sou o dieta que rebien era la seva font principal d'ingressos. I la fi de les subvencions municipals dels ajuntaments als grups municipals de PxC representa un gran cop a les finances del partit.
El fet que Josep Anglada, hagi entrat de nou a l'ajuntament de Vic amb una nova sigla, sent l'únic regidor identitari, ultra o xenòfob de la Catalunya interior, encara fa més amarga la derrota i genera més dubtes als militants. De moment diversos dirigents i militants  de PxC s'han dirigit a  Josep Anglada per conèixer els seus plans de cara a sumar-se al projecte a nivell de Catalunya.  Van ser molts que a un any de les municipals van decidir donar suport a la direcció que va expulsar a Anglada, però l'escenari que ara s'obre és totalment nou.
De moment la web de PxC continua en silenci aturada al dia 23 de maig, mentre el twitter de PxC es limita piular contra la casta, l'Ada Colau i el perill islàmic. I el Secretari General, Robert Hernando, sembla desaparegut. Ahir Hernando, ni tan sols va anar al ple municipal ordinari d'Igualada del consistori sortint, on els regidors que no continuaran es va acomiadar i l'alcalde els va agrair la feina feta (llegir nota de premsa de l'Ajuntament)
Imatge del Ple d'ahir a Igualada, al que Robert Hernando no va assistir.
Robert Hernado fa tres mesos

2 comentaris:

  1. El resultat que dóna a PxC és inexacte. Van treure 9 regidors. Un a les següents poblacions: Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà), Mataró (Maresme), Roquetes (Baix Ebre) i Amposta (Montsià). Dos regidors a Salt (Gironès), i tres al Vendrell (Baix Penedès). De les sis poblacions, tres capitals de comarca.

    ResponElimina
  2. El de Roquetes està pendent dels recursos. Al recompte provisional no sortia, després sí, i ara hi ha recurs d'ERC

    ResponElimina