diumenge, 10 de maig del 2015

PLATAFORMA X CATALUNYA REUNEIX A RUBÍ ALS CAPS DE LLISTA. Una militant d'ICV denúncia haver estat agredida per un de PxC. El meu pronòstic és que el partit s'enfonsarà a la Catalunya interior i a ciutats com St Coloma i L'Hospitalet


Robert Hernando, Secretari General i regidor d'Igualada 
Amb el lema de "Acaba amb la casta. Recuperem els municipisPlataforma X Catalunya ha fet aquest matí a l'Auditori del Castell de Rubí, l'acte de presentació de les 78 candidatures que concorren a les elecciones municipals del 24 de maig. A l'acte hi han assitit uns cent cinquanta militants del partit, mentre a fora es manifestaven una setantena de militants d'esquerra i antifeixistes de Rubí i altres municipis mentre un cordó policial impedia acostar-s'hi. Iniciativa per Catalunya ha denunciat que un militant seu ha estat agredit per un membre de PxC.

L'acte s'ha fet a Rubí que és un dels municipis on PxC no té respresentació i creu que en pot obtenir, tot i que el PP local ha assumit l'eslogan de "Primer els de casa". Entre les diferents intervencions destaca la del Secretari General, Robert Hernando, que ha fet un balanç de la tasca feta per PxC aquest últim any no només a nivell municipal, sinó les accions judicials que ha portat a terme, denunciant a polítics locals i, sobretot, aquelles en les que s'ha personat com acusació particular com el cas Pujol. Hernando ha encoratjat als candidats a continuar treballant i a entrar als ajuntaments i "acabar amb la casta".
Hernando s'ha referit a “la qualitat humana dels candidats de PxC" i ha definit el seu programa com "el de sentit comú”. Així ha proposat la creació d’un cens d’immigrants en atur; prohibir retolar comerços en àrab, urdú, xinès; i restrigir el nombre d'immigrants a les escoles, per evitar que "els alumnes locals se senten estrangers a casa”.
Pel que fa a l'ideari i programa, ha rebutjat que PxC sigui d'extrema dreta, qualificant-lo de social-identitar”. En canvi ha qualificat de ser d'extrema dreta al PP i CiU, "que defensen la immigració com a mà d’obra barata”. I pel que fa als socialistes els ha retret que s'aprofitessin de les targetes de Bankia per "rebre en massatges de xineses amb final feliç”.
I referint-se als immigrants musulmans ha dit que Plataforma era allà amb els seus militants i regidors per aturar l'islam i a aquells "que no volen integrar-se i ens volen islamitzar, conquerir" i "obrir les portes als gihadistes".
Per la seva banda el vicepresident de PxC i regidor del Vendrell, August Armengol, municipi en el que PxC va quedar en tercer lloc, i hi ha un quatripartit al govern, amb els 5 regidors de PxC i un del PP a l'oposició. Armengol s'ha mostrat convençut de ser la força més votada. La regidora de Mataró, Mònica Lora, on PxC va obtenir tres regidors dels que només ella continua al partit, i on el PP també ha agafat el discurs antiimigració i islamòfob, ha defensat el discurs de PxC contra les mesquites i, barrejant immigració amb delinquència, ha repetit el discurs habitual de PxC front la immigració, l'islam i la suposat acaparament per part dels immigrants dels ajuts front "els de casa". 
També ha fet una salutació el cap de llista de Rubí, Josep Maria Enguix, que ha aprofitat per fer diverses reivindicacions locals com la millora dels accessos als polígons i revifar La Riera, als voltants de la qual pretén construir un carril bici, una zona d’oci i una piscina oberta durant l’estiu. I, després de criticar als antifeixites que es manifestaven fora, ha dit que Plataforma és l’única solució contra “el futur negre” que dibuixen els que governe i els partits anti-sistema de Rubí.
S'ha projecta el vídeo de campanya, que és una paròdia gens afortunada del vídeo del bar i la loteria de l'any passat (veure a sota), i han acabat pujant a l'escenari la majoria de caps de llista presents. 

 EL MEU PRONÒSTIC: PxC S'ENFONSA A LA CATALUNYA INTERIOR I CIUTATS COM SANTA COLOMA I L'HOSPITALET
Personalment crec que PxC perdrà molts regidors (en va obtenir 67) als municipis que va entrar en 2011, però potser entrarà a d'altres on ara no té representació si bé el seu resultat serà globalment pitjor als de fa 4 anys. Baixarà molt a ciutats com Santa Coloma de Gramenet i L'Hospitalet, on sembla que perdran la respresentació. Tindrà mals resultats a la Catalunya interior, sobretot a Osona, Bages i Anoia. Però sí que pot entrar a algunes ciutats del Vallès on ara no té representació i no els coneixen. Fa quatre anys va presentar un centenar de llistes. D'altra banda caldrà veure si el PP treu profit o no del discurs islamòfob que ha adoptat aquestes setmanes.
A Catalunya també presenten llistes grups com Coalición Nacional (La España en Marcha), Falage-JONS, Democracia Nacional, o el MSR, si bé també saccegen el discurs islamòfob i contra la immigració VOX i el PP.


 Mònica Lora en el seu parlament



  Concentració antifeixista al carrer



 A sota vídeo de campanya de PxC. Sense comentaris!

2 comentaris:

  1. Hay un partido en Albacete que se presenta a las municipales y que también es identitario. Se trata de Iniciativa x Albacete:

    http://www.minutodigital.com/2015/05/08/los-identitarios-entran-en-campana-en-lugares-tan-dispares-como-albacete-o-portugalete-en-bizkaia/

    ResponElimina
  2. Cuatro moros , tres vividores ONGetas parasitarios y algún despistado... la gente no está con vosotros, otra cosa es que les tengáis acojonados y anulados con vuestro control-el de los telepredicadores progres del sistema- de todo medio y ente público.

    ResponElimina