dijous, 14 de maig del 2015

LES DUES NOIES DE BELLCAIRE D'URGELL QUE VAN A LA LLISTA DE PxC DE MANRESA, POSEN DENÚNCIA ALS MOSSOS. Altres dos persones que apareixien a la llista provisional, en adonar-se, van poder esborrar-se a temps. Diversos partits manresans demanen la retirada cautelar de la llista ultra

(Actualitzat, divendres 15 de maig: La Junta Electoral de Manresa ha desestimat la petició d'invalidar la candidatura de PxC, en entendre que, encara que els fets denunciat fossin certs, es vulneraria el dret a la participació política dels altres 23 membres de la llista. Al marge de la denúncia a la Junta Electoral, el cas continua a la justícia ordinària i es creu que els propers dies seran citats a declarar Sebastià Llort i Thais Vázquez per tal que expliquin qui va signar els documents d'acceptació de formar part de la candidatura de  les  dues noies de Bellacaire)
-----------------------
 
Si les coses ja no pintaven bé per Plataforma X Catalunya (PxC) a les comarques de la Catalunya central (es dóna per segur el seu enfonsament a Vic i es dubte que el Secretari General i regidor d'Igualada torni a entrar a l'ajuntament), l'escàndol de les 5 persones que han denunciat haver estat posades a la llista de Manresa sense el seu consentiment, sembla l'estocada definitiva a la possibilita de tornar a entrar a l'ajuntament de Manresa on ara tenen dos regidors.

Els primers que van denunciar haver esta posats a la llista sense el seu consentiment van ser els número 15 i 22, Norbert Sanllehí i Adrià Domenech que, quan es van assabentar que apareixien a les llistes provisionals publicades al Butlletí Oficial de la Província del dia 22 d'abril, van ser a temps de comunicar-ho a la Junta Electoral i a PxC i van ser esborrats, no apareixent a les llistes definitives.
Posteriorment altres tres persones, dues d'elles les noies de Bellcaire d'Urgell, Carla Hinojosa López i Gemma Domenjó Mir, en adonar-se rastrejant Google que anaven als números 12 i 25 de la llista manresana definitiva, van contactar amb el digital Manresa Info, denunciant que la número 2 de la llista, Thais Vázquez, nascuda i amb família a Bellcaire, els va demanar per whatsApp que els hi passés una còpia del seu de DN i que li serviria per tenir més suports i anar en un millor lloc a la llista, cosa que van fer. 
Hinojosa i Domenjó han insistit que Vazquez no els hi va dir res de que elles anirien a la llista a la i l'acusen d'haver falsificat la seva signatura en el document d'acceptació per participar a la candidatura presentat a la Junta Electoral. Hi ha també una tercera persona que surt a la llista definitiva, que diu haver esta enganyada com elles. Tots tres ho han comunicat a la Junta Electoral però ja no se les pot treure de les paperetes.
Tant Thais Vázquez, com el cap de llista Sebastià Llort, han negat que s'hagi enganyat a ningú i atribueixen les declaracions de les dues noies de Bellcaire a que s'han espantat o han petit pressions. Però lluny de fer-se enrere les dues noies van presentar dimarts una denúncia als Mossos d'Esquadra de Lleida per falsificació de document públic, falsificació de signatura, i delicte electoral contra PxC de Manresa. I amb la polèmica als mitjans, la CUP i Democràcia Municipal (Podem) han demanat a la Junta Electoral de Manresa la suspensió cautelar de la candidatura xenòfoba o identitària.
 PxC té actualment dos regidors a Manresa, Albert Pericas, que ara es es presenta de número 3 per Terrassa, i Sebastià Llort que encapçala la llista. Com porto dient des de fa temps, PxC s'enfonsarà a la Catalunya interior i a ciutats com L'Hospitalet o Santa Coloma, però podrien entrar a municipis del Vallès on no tenen representació i no els coneixen.

  Albert Percicas, ara candidat per Terrassa, i Sebastià Llort, cap de llista a Manresa

 Thais Vázquez, número 2 de la candidatura, a qui acusen d'haver falsificat les firmes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada