dijous, 21 de maig del 2015

RETIRADA LA CANDIDATURA DE PLATAFORMA DEMOCRÀTICA X CATALUNYA A VIC. Sis membres de la llista anaven a denunciar a la Junta Electoral ser-hi sense el seu consentiment. PDxC es va legalitzar per donar cobertura a Josep Anglada, però finalment Farrerons i Mensa van trencar amb ell. El n 2 de PxC a Vic detinguit per agressió a la policia municipal

 

J M Mensa



Joan Manuel Mensa, responsable legal de Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC), partit que semblava que anava a ser la marca legal amb la que actuaria Josep Anglada i els seus seguidors després de la seva expulsió de PxC, i que després de confirmar que havien trencat amb Anglada va formalitzar legalment la candidatura de PDxC a les eleccions municipals a Vic, ha anunciat avui que a causa de les pressions patides ha notificat a la Junta Electoral la seva retirada de la candidatura a Vic.


Aquesta retirada de la candidatura de PDxC es fa pública l'endemà que sis membres de la llista haguessin amenaçat d'anar a la Junta Electoral a denunciar que havien estat inclosos a la mateixa sense el seu consentiment.
Així doncs seran només tres les llistes ultres, xenòfobes o identitàries que concorreran a les eleccions a la capital d'Osona: Plataforma X Catalunya, encapçalada pel regidor Joan Carles Fuentes, Plataforma Vigatana, encapçalada per Josep Anglada i la regidora Marta Riera, i SOM Catalans, impulsat per l'ex Secretari de Relacions Internacional de PxC, Enric Ravello i l'ex candidata de PxC per Manlleu, Ester Gallego. SOM es diferència de les altres dues llistes per ser independentista.
A la web del Ministeri de l'Interior, tot i que consta com a mail i telèfon de contacte de PDxC els de Josep Angalda, apareixen com a responsables legals del partit, juntament amb Joan Manel Mensa, Marta Farrerons i la Roxana Heidenreich, germana i neboda de Jaume Farrerons. Farrerons, antic membre de PxC, havia legalitzat Izquierda Nacional de los Trabajadores (INTRA), partit que sembla social-populista proper a un "neofeixisme d'esquerres". I sembla que s'havia acordat o demanat a Anglada que PDxC havia d'actuar federada amb INTRA i agafar un ideari i programa més d'esquerres, cosa que Anglada va rebutjar.


 Logo i cartell de la candidatura d'INTRA a Figueres de Jaume Farrerons


Sigui com sigui, quan Anglada va trencar amb Farrerons, Mensa i PDxC, i va veure que no tenia suports ni recursos suficients per fer llistes a Salt, Mataró, Sant Boi de Llobregat i L'Hospitalet, va decidir presentar-se només a Vic amb la sigla precursora de PxC, Plataforma Vigatana. Llavors Ferrerons va fer una candidatura a Figueres sota la sigla d'INTRA, i Mensa va fer llista de PDxC a Vic.
D'altra banda Artur Roselló, número 2 de la llista de PxC a Vic va ser detingut diumenge per agents dela Guàrdia Urbana, quan aquests li van demanar que aclarís quin era el seu domicili actual donat que li havien de lliurar unes notificacions judicials. Roselló, segons la versió policial va respondre amb evasives, intentant fugir corrents i va agredir a un dels agents. La matinada de dilluns va ser taslladat emmanillat al jutjat de guàrdia per un presumpte delicte d'atemptat i un altre de resitència a l'autoritat.
Amb la retirada avui de la llista de Plataforma Democràtica X Catalunya, s'aplana el camí per tal que Plataforma Vigatana aglutini més vots i, potser, entri a l'ajuntament vigatà. Personalment crec que PxC i SOM catalans no obtindran representació tot i que a Vic, tot és possible!
 

Enric Ravello i la cap de llista a Vic, Ester Gallego amb el diputat i líder del Vlaams Belang, Filip Dewinter

Joan Carles Fuentes, cap de llista de PxC a Vic

 Josep Anglada i Marta Riera, n 1 i 2 de Plataforma Vigatana


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada