dissabte, 18 d’octubre del 2014

UN MILER DE PERSONES ENCERCLEN EL CIE DE LA ZONA FRANCA, DEMANANT EL SEU TANCAMENT

Un miler de persones ha participat avui en la cadena humana o encerclada del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca convocades per la campanya Tancarem el CIE, que està impulsada per SOS Racisme, Miga Estudium i l'entitat Tanquem el CIE. Campanya a la que si han adherit unes 80 entitats. 
L'encerclada ha estat gairebé complerta, quedant només un tram d'uns 300 metres dels 2.300 que té de perímetre de l'illa de fàbriques i magatzems on s'ubica. Entre els participants hi havia diputats, diputades i regidors d'ICV, EUiA, la CUP i ERC.    
(Falta repassar!!!)

Alba Cuevas
Mireia Vehí
Abans de començar l'acte, Alba Cuevas de SOS  Racisme ha recordat a la premsa que les intens són persones que són allà per la falta administrativa de no tenir papers i que es troben privades de llibertat en un règim en el que es dóna una vulneració de drets. 
Per la seva banda Mireia Vehí de Tanquem el CIE, ha explicat que l'últim any han interposar quatre denuncies i un querella, l'última aquesta mateixa setmana, pel fet que la majoria de denúncies de maltractaments queden en no res en no haver-hi o conservar-se les imatges d eles càmeres de vídeo. Així per Vehí caldria posar més càmeres, guardar al menys 30 dies les imatges i que quan hi haguessin denuncies, custodiessin les cintes els mossos d'esquadra enlloc de la policia Nacional que es qui actua en els centres d'internanent.

Vehí ha dit que "a la nova Catalunya que s'està construint -referint-se a la possible independència-, "no permetrem que es faci un país nou  que tingui forats negres com són els CIE"



Tot seguit l'actriu Carme Sansa ha llegit el manifest de la campanya "Tancarem el CIE":
Nosaltres, associacions, ciutadanes i ciutadans de Catalunya, hem decidit tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona.
No entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones com tu -el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik-, hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi.
El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.
Tot això passa al CIE de Barcelona però també a la resta de CIEs de l’Estat espanyol. I és per això que no els volem, ni aquí ni enlloc. L’existència d’un CIE a Barcelona suposa un dramàtic retrocés en el compliment dels Drets humans a la nostra ciutat i al nostre país: efectivament, els CIEs són incompatibles amb els Drets humans i amb la igualtat de les persones, i són totalment impensables en un nou model de país.
Hi ha moltes més raons per tancar el CIE de Barcelona, però una sola de les anteriors ja és suficient per fer-ho.
Per Vergonya !!
Per Justícia !!
Per Dignitat !!
No volem ser-ne còmplices







Ainoa
Entre els parlament que s'han fet, destaca per la seva contundència i emotivitat el d'Ainoa de Tanquem els CIE. Ha reflexionat sobre la frontera sud d'Europa amb Ceuta i Melilla on la col·laboració de la policia espanyola i marroquina tanquen la porta a tanta gent.  I ha desmuntat les informacions sobre que amb el regalament aprovat  fa un any hi ha hagut millores. "Van dir que traurien les mampares per tal que les famílies es pugin abraçar i no ho han fet; van dir que es facilitaria informació als interns que que poden demanar asil i no es fa. No ens creurem més les seves mentides!"
Per la seva banda Marc Serra de Tanquem els CIE ha definit aquestes instal·lacions com  "una anomalia sense sentit d'una Europa de la vergonya que té 300 centres com aquest, i deixa passar els capitals, però força a que vinguin de manera irregular creuant la Mediterrània on en el que portem d'any ja han mort 1.800 persones". Serra ha conclòs afirmant que "tancarem els CIE, obrirem fronteres i reconeixerem el dret a migrar"

Tot seguit la gent s'ha repartit en dues direccions per cobrir els 2.300 metres de perímetre de l'illa de la Zona Franca dels carrers E, D, Quatre i Sis on s'ubica, mancant només 300 metres per tancar-se totalment el cercle.  


Marc Serra
Cesc Freixa ha interpretat diverses cançons pròpies i ha versionat en català "A desalambrar" de Víctor Jara







S'han mostrat les fotos de les quatre persones mortes per manca d'atenció mèdica o suïcidi al CIE de Zona Franca







 Aquest dos em sonen....


Rap i música àrab
La diputada de

6 comentaris:

  1. Sempre parleu dels drets de les persones, però no dels deures que tenen. Un extranger que creua la frontera de manera il.legal ha comès un delicte, aquest precissament, creuar la frontera de manera il.legal. Qui comet un delicte és un delinqüent. A un delinquent se'l castiga amb la pressó o se l'expulsa del país, i no donar-li papers. Què no ho enteneu?

    ResponElimina
  2. "Ojalà" algún dia et trobis en la seva situació! Potser llavors entendries que volen dir els drets humana!

    ResponElimina
  3. La majoria dels "irregulars" que arriben a l'Estat espanyol per Ceuta, melilla, i pateres ara venen de països com Síria, Líbia i altres subsaharians que vienen conflictes o sequeres, tot i que és cert que part dels que marxen venen de les ciutats. és a dir, marxa la gent més "preparada" i formada.
    No han fet cap delicte.
    Una altra cosa són els que es tanquen al CIE mentre es gestiona l'expulsió després de complir la condemna o part de la condemna per un delicte penat amb anys de presó o la substitució de condemna per expulsió. Lamentablement aquests estan junts amb els sense papers dins del CIE.

    ResponElimina
  4. Solo publicas los comentarios que te interesan...

    ResponElimina
  5. Els publico tots, trets del que hi ha insults o comentaris grollers

    ResponElimina
  6. Si creemos que la emigración de los musulmanes a Occidente es una huida del islam (y Xavier Rius lo cree, que dice que los inmigrantes vienen de paísos como Siria, Libia y países subsaharianos en conflictos), ¿por qué dejar que los musulmanes más conflictivos los vuelvan a islamizar, ya en nuestro suelo? ¿No hace falta, más bien, tener el coraje de salir del indeferentismo religioso y expulsar categóricamente el islam, contrario como es al derecho natural, los derechos humanos y nuestra constitución? ¿Por qué no ofrecer —si no le hemos perdido definitivamente— a los musulmanes lo que tenemos de mejor, Jesucristo, Dios hecho hombre para que el hombre se haga Dios?

    ResponElimina