dimecres, 7 d’octubre del 2015

ES DONEN PER ACABADES LES CONCENTRACIONS DELS DIMECRES EN FAVOR DE L'ACOLLIDA DELS REFUGIATS. Ara cal que les administracions facilitin la seva arribada i acollida a Catalunya




 A Barcelona s'ha hagut de fer dins l'edifici de l'Ajuntament a causa de la tempesta que feia en aquells moments


 Foto d'avui a Sant Boi de Llobregat
Amb el minut de silenci i concentració que s'ha fet aquest vespre a una treintena de municipis catalans en favor de l'acollida als refugiats, s'ha posat final a aquesta fase de la campanya de solidaritat començada fa sis setmanes impulsada per Pallassos Sense Fronteres (ves al blog de la campanya)
Fa uns dies es va considerar que era el moment d edonar per acabades aquestes concentracions i treballar i pressionar des de l'àmbit polític i social per tal que els ajuntaments, la Generalitat i el Govern espanyols (que té les competències en asil) facin de molst pobles i ciutats de Catalunya ciutats refufi pels que avui creuen arriben a la Unió Europea fugint de la guerra i la persecució.
A Barcelona cap a les 19 hores ha començat acaure una pluja aclapradora i els pocs que hem anat a la Plaça Sant Jaume hem fet el minut de silenci i la lectura del manifest dins la porta de l'ajuntament.

Els llocs on s'han fet les concentracions aquests dies són: Barcelona (Pl. Sant Jaume), Barcelona (Sarrià), Barcelona (Gràcia), Barcelona (Sant Andreu), Premià de Mar, Manresa, Pont de Vilomara, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Moià, Montseny, Castellterçol, Sant Celoni, Granollers, Terrasa, Tarragona, Arenys de Mar, Premià de Mar, Pineda de Mar, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Montmeló i Caldes d'Estrac. A Vic es va fer només un dia.


 Imatge de fa unes setmanes a St Esteve de Palautordera amb Tortell Plotrona
Minut de silenci de fa un mes a Moià

Imatge de l'acció a Vic


 MANIFEST DE LA CAMPANYA:
Després de setmanes d'iniciar la campanya #1minutdevergonya #1minutdedignitat ja son les següents poblacions les que ho secunden: Barcelona, Sarrià, Gràcia, Manresa, Pont de Vilomara, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Moià, Montseny, Castellterçol, Sant Celoni, Granollers, Terrasa, Tarragona, Arenys de Mar, Pineda de Mar, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat...



Seguim assitint horroritzats a les notícies que ens parlen d'infants ofegats i fronterestancades is eguim veient la inoperància dels nostres governs i institucions europees, per lo que seguim reclamant a les nostres institucions que:



Volem que es respectin les Convencions de Ginebra a les que els nostres estats estan adherits, en concret la del 28 de juliol de 1951, ratificada en el protocol sobre l'estatut de refugiats de 1967, i que en aquest cas garanteix la vida, integritat física i la llibertat a les poblacions que fugen de la guerra. Els països Europeus han signat i ratificat aquest compromís, en el qual en l'article 31 diu que no es pot penalitzar cap refugiat per haver entrat de forma irregular si procedeix d'un lloc on la seva vida estava en perill i s'ha presentat a les autoritats.

Pallassos Sense Fronteres té com a prioritat millorar la situació en què es troba la infància refugiada per causa bèl·lica o com a conseqüència de desastres naturals. Els pallassos i pallasses de l'associació sempre hem pensat que l'organització és una eina propietat dels nens i nenes que malauradament pateixen aquesta dolorosa situació.

Desde Pallassos Sense Fronteres convoquem el proper dimecres 16 de setembre a les 20:00h davant dels Ajuntaments per demanar-lis que reclamin a les institucions superiors que es compleixin els acords de Ginebra.
Us animem a tots i totes a manifestar la vostra vergonya.

Agraïm màxima difusió!!

Pallassos sense Fronteres: www.clowns.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada