dijous, 9 de gener del 2020

ENTITATS DE SARRIÀ SANT GERVASI INICIEN UNA CAMPANYA PER TENCAR EL CLUB EMPEL, VINCULAT A JAVIER BARRAYCOA, SOMATEMPS I HABITUAL DE CERCLES PROPERES A VOX I "LOS DE ARTÓS"

 


Pel proper dissabte deia 11, s'ha convocat al Centrte Cultural Casa Orlandi de Sarrià una reunió per començar un campanya pel tancament del Club Empel, local del carrer Camp n 17, de la Bonanova, al costat de General Mitre, inaugurat fa deu mesos mesos pel  militant carlista i dirigent de Somatemps, Javier Barraycoa, que frecuenten sectors de la ultradreta espanyolista propers a Vox i a "Los de Artós".  L’objectiu d’aquesta campanya és reclamar el seu tancament.

Els grups que reclamen el seu tancament, col·lectius com la CUP, Arran, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Òmnium Cultural, CDRs, Jovent Republicà i Associacions de Veïns, entenen "que cal assenyalar i denunciar unitàriament aquest local, perquè la legitimació de l’extrema dreta afecta al conjunt de la classe treballadora”.  Per això, fan una crida a crear xarxa per evitar que el seu discurs es propagui i enfronti. La campanya, que portarà per títol, #TanquemL’Empel, es farà pública a principis de 2020.

El Club Empel vol ocupar un espai similar al del desaparegut Casal Tramuntna. El local agafa el nom del miracle que es diu que va succeir a la Batalla d'Empel els dies 7 i 8 de desembre de 1585 durant la Guerra dels Vuitanta Anys, en la qual un terç de l'exèrcit espanyol, comandat pel mestre de camp, Francisco Arias de Bobadilla, es va enfrontar i va derrotar en condicions molt adverses a una flota de cents vaixells dels rebels dels Estats Generals dels Països Baixos, sota comandament de l'almirall Hohenlohe-Neuenstein. A Espanya es considera que la victòria va ser gràcies la intercessió de la Immaculada Concepció i per això va ser proclamada patrona dels terços espanyols, actual infanteria espanyola i és festa d'àmbit estatal a Espanya el dia 8 de desembre com a patrona del país.
Es probable que les properes setmanes hi hagi una novetat en relació a la presència i l'activitat  ultradretana en aquest carrer amb la inauguració de la seu barcelonina de Vox








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada