dimarts, 25 de febrer del 2020

Demà seran jutjats a Sabadell sis ultres per amenaces, insults i provocacions fetes a les festes del barri de la Concòrdia de Sabadell el 2104

Demà  26 de febrer seran jutjats al Jutjat Penal número 3 de Sabadell  sis ultres vallesans, entre els que hi ha l'ex dirigent del Movimiento Social Republicano (MSR), Alejandro Fernández, que després militaria Plataforma per Catalunya i al Casal Tramuntana, pels incidents, insults, amenaces i intents d'agressió amb llançament d'ampolles, perpetrats la nit  del 30 de maig de 2014 a Sabadell al barri de La Concòrdia que estava en festes. Els altres cinc acusats són Juan N.J,  Raúl S.C, Antonio M. , Albert E.R, i Iván C.G, alguns dels qual tenen vincles amb el grup Último Bastión.
Així esl sis acusats acompanyts d'altres ultres no identificats van acudir al parc on actuava el grup Pirat’s Sound Sistema, que té cançons de suport a diferents movimenst socials, i des de terrassa d'un bar haurien estat insultant i amneçant a joves i veïns que havien anat a escoltar l'esmentat grup. I en acabar el concert, segons l'escrit d'acusació, mentre es desmuntava l'escenari el grup d'ultres va agredir a diverses persones amb ampolles de vidre.
Diverses persones van avisar als Mossos d'Esquadra i la mateixa Associació de Veïns de la Concòrdia va interposar una denúncia i s'ha personat com acusació particular.

  

Alejandro Fernández

                                  

Último Bastión, grup al qual pertanyen alguns dels ultres de Sabadell implicats

2 comentaris:

  1. El 30 de mayo de 2014 Alejandro Fernández era militante de la PxC, no del MSR, sacar una imegen del MSR para exponer este caso es, sencillamente, una forma gratuita e interesada de dar una imagen negativa del MSR. ¿A los militantes del MSR que procedían de organizaciones de la izquierda radical también se les menciona su pasado? Y ya puestos, se podría añadir, para ampliar la noticia que, Alejandro Fernández, fue en varias ocasiones agredido por elementos del independentismo radical, agresiones motivadas únicamente por odio ideológico. De nada.

    ResponElimina
  2. Buenas Xavier,

    Para completar la noticia podrías indicar que hoy han sido absueltos "in voce" por la magistrada del penal 3 de Sabadell. Este procedimiento no es nada habitual cuando no existe el reconocimiento de los hechos por parte de los acusados o cuando en su declaración reconocen los hechos implícitamente, y en los casos de no reconocimiento se debe a que las imputaciones no se sustentaban de ninguna de las maneras. Los escritos de la defensa han argumentando la falta de prueba (denuncia prefabricada con testimonios parciales y faltaban groseramente a la verdad) y que el odio hacia el colectivo era al inrevés, desde los colectivos de izquierda a los de derecha. Estas conclusiones se verán reflejadas en la sentencia en primera instancia definitiva aunque se intuyen más light ya que la magistrada por la presión mediática puede que no quiera meterse en un jardín. La sensación tras asistir a todas las sesiones ha sido que la jueza no los absolvió antes por no incurrir el procedimiento porque todo fue bastante surrealista...

    ResponElimina