dilluns, 20 de juny del 2022

Trobat mort a la seva cel·la de Quatre Camins el condemnat a 18 anys de presó pel cas Stroika, Genís Vila Pujol, que va reingressar a presó al novembre en desarticular-se una nova fornada dels Casuals Boixos Nois.

 

El passat divendres  17 de juny funcionaris de la presó de Quatre Camins van trobar mort a la seva cel·la al militant ultra Genís Vila Pujol,  de 33 anys d'edat, que havia reingressat a presó al novembre, quan va ser desarticulada una xarxa d'extorsió acusada de delictes contra la salut pública, explotació de dones amb finalitat d'explotació sexual, tenència d'armes i blanqueig de capitals, vinculada als Casuals dels Boixos Nois, formada per coneguts militants ultres de Sabadell i altres municipis del Vallès Occidental. 

Genís Vila, de Castellar del Vallès, quan va ser detingut al novembre, estava en règim de llibertat condicional de 4t grau per bona conducta, en haver complert la meitat dels 18 anys de presó als que va ser condemnat per dues temptatives d'assassinat i altres delictes per l'atac d'Stroika de 2012. I a diferència dels altres detinguts per aquesta xarxa d'extorsió i altres delictes vinculada als Boixos Nois, que només van passar uns dies o setmanes setmanes a la presó, ell va veure revocat el quart grau penitenciari i la llibertat condicional. Grau que havia aconseguit mostrant una exemplar bona conducta a la presó. Però un cop en llibertat va tornar a activitats il·lícites molts semblants a les del grup al que pertanyia el 2012 quan va ser detingut per l'atac d'Stroika. Crida l'atenció que ell que fa deu anys era membre dels CUSOS, hooligans dels Ultras Sur i les Brigadas Blanquiazules que reclutaven "cadells" per les seves activitats alienes al futbol, fos detingut el passat novembre com a membre dels Casuals dels Boixos Nois del Barça juntament amb coneguts ultres del Vallès com Dídac González, Iván Chicano o Sergi Verdaguer.

En cercles ultres del Vallès es posa en dubte que se suicidés, més enllà que sembla que és cert que el reingrés a presó per complir íntegrament la pena de 18 anys, inicialment en règim d'aïllament al Modul 5è, i estar pendent d'un nou judici, ara pels Casuals, li havia generat una forta depressió per haver de complir els anys que li quedaven per Stroika, als que potser hi sumaria els que fos condemnat pel cas dels Casuals. El conegut ultra Santiago Royuela, condemnat l'any 2013 per pertanyer a una anterior fornada dels Casuals, explica en un vídeo del seu canal de Youtube que Genís Vila, que estava en regiment d'aïllament es va suïcidar penjant-se amb un tros de manta, i va deixar una nota escrita.

Sense cap relació amb aquesta mort, fa un mes i mig es va trobar a la Riera de les Arenes de Terrassa el cos sense vida d'un militant ultra del Vallès Oriental, sembla del cercle d'antics skins de Matadepera, del que va informar Món Terrassa.  

Els Boixos Nois, actius quan el Barça juga partits de lliga fora i a competicions europees, van intentar el passat 10 de març organitzar un enfrontament amb ultres del Galatasaray als Jardins de Barcadí, al costat del camp Nou, enfrontament que finament no es va produir.  

 

                

Imatges del judici pel cas Stroika en que Genís Vila va ser condemnat a 18 anys de presó.

 


 

 

(Hallado muerto en su celda de la prisión de Quatre Camins, Genís Vila Pujol, condenado a 18 años de prisión por el caso Stroika, que meses después de obtener la libertad condicional por buena conducta, fue detenidio por la la Policía Nacional en la desarticulación de la nueva dirección dels Casuals dels Boixos Nois. Estaba en régimen de aislamiento en el módulo cinco, y funcionarios lo encontraron sin vida el pasado viernes 17 de junio de 2022. Según afiorma el ultra Santiago Royuela se ahorcó con un trozo de manta. La familia y amigos ponen en duda la versión de suicidio sobre su muerte)  

 


4 comentaris:

  1. Xavi ¿Te parece normal que la muerte de un preso en una celda de aislamiento no haya salido en los medios mayoritarios, no haya motivado preguntas en el Parlament y que la consejería de Justicia o el deparamento de Prisiones no haga pública la investigación? Si eso hubiera ocurrido en un CIE o el preso fallecido en la celda no fuera alguien como Genís Vila, seguro que la asociaciones de derechos humanos pedirían explicaciones o hablarían de crimen de estado y de tortura psicológica para forzar que se quitara la vida.

    ResponElimina
  2. Es penoso hablar de quién no se conoce. Además hay desinformación, unos hablan de Brians 2 otros de quatre Camins ........
    El módulo 5 de Brians 2 nada tiene que ver con el módulo 5 de quatre Camins. Si fue en esta última cárcel o centro penitenciario donde ocurrieron los hechos, la muerte de Genís, fue como mínimo una dejadez por parte de los funcionarios en toda su escala. Genís , como se ha dicho, fue un preso con comportamiento excepcional mientras estuvo en módulos , digamos de carácter ordinario .

    ResponElimina
  3. Y se sigue, fue un joven que trabajaba en talleres, sufría las injusticias que alli se perpetraban, pero era compañero, allí y también en el departamento de comunicaciones, donde era ejemplar. Algún funcionario entendía los módulos, fueran cuales fueran como almacenes, el no era un paquete. Algunos funcionarios indeseables le llevaron al fin del camino. Fueron más y más fuertes , que el ejemplo de ellos. Yo le recordaré siempre, fue más ejemplar que otros presentes impresentables. Hasta siempre Genís.

    ResponElimina
  4. Seguro que murió en quatre Camins?

    ResponElimina