dimecres, 26 de febrer del 2020

El fiscal de Tarragona manté la petició de 8 mesos de presó per Juan de Haro, en el judici per haver dit que calien més atacs com el de Blanquerna



Aquest matí s'ha celebrat en el Jutjat Penal número 1 de Tarragona el judici contra l'exdirigent de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, per haver dit en un programa digital de ràdio que calien més accions o atacs com el de Blanquerna. 
El fiscal ha mantingut la petició de pena de 8 mesos de presó, multa i 4 anys d'inhabilitació per treballar en l'àmbit educatiu, esportiu i del lleure amb joves.  Però De Haro ha manifestat que pensava que les seves opinions no podien ser considerades delictives, en formar part de la seva llibertat d'expressió. I ha recordat al tribunal que el Tribunal Constituciónal va anul·lar fa un mes i mig les condemnes a 4 anys de presó imposades pel Tribunal Suprem, pel que finalment el de Blanquerna seran condemnats a una pena molt més lleu, inferior a l'any de presó.
Per altres afirmacions fetes en aquest canal digital, De Haro també està processat en una altra causa juntament amb el també membre de DNJ, Javier García.  Té també una causa pendent amb altres sis militants o exmilitants de Democracia Nacional per la campanya contra l'oratori del carrer Japó de Barcelona. I també està pendent de judici per  la causa que instrueix el Jutjat número 5 de Cerdanyola per la baralla o agressions del 12 d'octubre de 2018 en un bar de Ripollet. Per aquestes presumptes agressions el fiscal li demana dues penes de cinc anys de presó.
 Fa un any i mig De Haro va ser  absolt d'amenaces i coaccions a periodistes el 12 d'octubre de 2016 a Montjuïc. Actualmente està apartat de l'acció política i ha tancat les seves xarxes socials.  El juliol passat De Haro va ser notícia en ser apartat de la seva feina de control de seguretat a la festa major del Vendrell, per les queixes de grups antifeixistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada