dissabte, 26 d’octubre del 2013

QUI SÓC? Xavier Rius Sant


Nascut a Barcelona el 1959, sóc periodista i escriptor especialitzat en conflictes internacionals, immigració, terrorisme i ultradreta. Sóc ateu. He treballat 32 anys a l'ensenyament com a mestre i professor de geografia i història.            
Vinculat a moviments pacifistes els anys vuitanta, i més tard a associacions de drets humans i centres d’estudi de conflictes, vaig publicar diversos llibres sobre l’objecció de consciència i el pacifisme. 
 
Especialitzat en el seguiment de conflictes internacionals com els dels Balcans (Bòsnia i Kosovo)Món Àrab, amb articles d'anàlisis, informació i reportatges fotogràfics. He col·laborat en la majoria de diaris de Catalunya i Madrid, i he participat en projectes d’ajuda humanitària. Conflictes bèl·lics, ultradreta i el fet migratori són algunes de les temàtiques de les que escric. He publicat diversos estudis com El libro de la inmigración en España, editat el 2007 per Almuzara o Xenofòbia a Catalunya, publicat el 2011 en el que explico i analitzo el creixement de la ultradreta.
Com a periodista sóc autodidàcta i vaig cursar estudis de narrativa dos anys a l'Aula de Lletres que després passaria a ser Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. 
 
Ara col·laboro al PeriódicoEl Punt Avui  (sobretot de política internacional) i Nació Digital amb articles d'opinió i d'informació (i també a la seva edició comarcal Nació Manresa, notícies del Moianès). Fins 2014 col·laborava també a El País.  A COM Ràdio dirigia l'espai o secció setmanal Conflictes del Món (clica per anar als audios) i participava també a les tertúlies del Tots X Tots  Sóc autor de sis llibres, coautor alguns més, i vaig col·laborar de manera regular a l'AVUI, Nou Diari, Diari de Barcelona, El Observador, El Independiente, El Mundo, El Triangle i El Temps, i ocasionalment a altres mitjans. Entre 1989 i 1995 vaig participar en la redacció o ser autor d'alguns capítol dels anuaris del Centro de Investigación para la Paz (CIP).   
 
A diferencia d'algú més jove de qui m'atribueixen coses que no he dit, que va a començar a escriure en un diari (clica) quan jo havia publicat varis llibres i al cap d'uns anys va decidir canviar de cognom (clica), jo no he canviat d'identitat. Visc a Moià i Barcelona, tot i els problemes articulars i d'artrosi, practico alpinisme i senderisme, i quan vaig pujar el Kilimanjaro (5895 metres) amb el meu fill, vaig tenir clar que mai arribaria més amunt. 
L'any 2011 vaig publicar "Xenofòbia a Catalunya" que tracta l'ascens del discurs xenòfob i les tensions a municipis com Vic, Badalona o Salt, i el 2012 vaig publicar la novel.la "Amor a la carta". El gener de 2022 vaig publicar el llibre "Els ultres són aquí. De Plataforma per Catalunya a Vox"


Qui sóc i qui no sóc, i el meu doble sobrevingut que va canviar d'identitat per ser "Xavier Rius" i em provoca confusions i malentesos surrealistes (clica per llegir).
 

Quién soy y quién no soy, y mi doble sobrevenido que provoca confusiones sobre cosas que yo no he escrito.

Visualitza algunes presentacions, xerrades o entrevistes al meu canal de Youtube 

Vídeos de xerrades, entrevistes o presentacions de llibres al meu o altres canals de Yotube o webs de cada mitjà 

LLIBRES:

                                         

                                           

El febrer de 2023 publico "Vox. El retorno de los ultras que nunca se fueron", editorial Akal.

 Els ultres són aquí. Pòrtic Grup62. Gener 2022
    

Amor a la carta
Xenofòbia a Catalunya la tenen a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia i a la de Rmb Catalunya


      Presentació del Libro de la Inmigración en España amb l'exministre de Treball, Manuel Pimentel




Més a més sóc coautor de set llibres col·lectius, com els Anuaris del Centro de Investigación para la Paz des de l'any 1988/89 al de 1993/94, o sobre moviments socials i la fi del servei militar

 




 Bagdad, desembre 2002
A la Torre de Samarra el 2003, (Samarra Tower Malwiya, mosque, minaret, spiral)

A Baalbek, Líban al Museu dela Guerra d'Hezbolà (o Hezbollah o Hizbulà, Líbano)
A Tifariti, Sàhara Occidental,desembre de 2001 amb el Representant Especial del Secretari General de l'ONU, William Egleton i la seva esposa, i el cap militar francès dels cascos blaus de la MINURSO
 
Sarajevo
 
 
 Aquestes dues fotos malgrat el pas dels anys tenen per a mi un gran valor emocional. La foto de l'esquerra va esdevenir símbol dels projectes de reconstrucció a Bòsnia fets per Barcelona i Catalunya. L'any 1997 va ser el cartell de l'exposició que es va fer a l'Ajuntament de Barcelona. La de la dreta la portada i cartell de la Conferència de ciutats dividides feta a Sarajevo.
20 de setembre de 2017 a Barcelona. Mai hagués imaginat que allò és consideraria rebel·lió o sedició
                                          
                                   

 





Entrevista cadena de televisión de Isarel i24News
                                 Entrevista cadena Al Araby

                               


Lamentablement els meus articles publicats a l'AVUI, El Mundo, part dels de l'edició catalana del País, els del Independente, El Observador, Diari de Barcelona, Nou Diari, El Punt Diari, El Temps, El Triangle i altres diaris i revistes no són a internet





 




                   



          


                 












Al Programa Planta Baixa de TV3 de Ricard Ustrell

Barcelona crema a les protestes per la sentència de l'1 d'octubre

                                                                         


----------------------------------------------------------------------
Bòsnia, Irak, l'Iraq, Mossos d'esquadra, asilo, asil, ultras, informació, informació, brigada, comissaria, general, ultradreta Xavi Rius, Sant, Xavier Rius, Xavier Rius Sant, Xavier Rius-Sant, web, canal de youtube, Youtube, vídeo, vídeos, videos, video, periodista, escritor, ¿quién es? Qui sóc? Qui és? Biografia. Currículum, e, a, ideología, ideologia, ultra, ultres, ultras, ETA, de, en, expert, experto, immigració, ultradreta, nazis, ultras, odio, delito, fotos, imatges, article, artículos, noticies, sobre, islam, musulmanes, musulmans, noticíes, reportaje, noticias, opinió, web, -, blog, twitter, mail, contacto, Israel, journalist, SER, ComRàdio, Com Ràdio, programa, entrevista, cadena, Ràdio, Radio, Barcelona, Xavi, Xabi, xabier, Riusant, investigación investigaciones, YouTuber, youtuber, Centro de, Paz, CIP, MOC, Casal de la Pau, objector, objetor, policía, policia, nacional, terrorismo, terrorista, yihad, gihad, Daesh, Estat Islàmic,Vikipedia,  Estado, Wikipedia, Planta Baixa, TV3, Televisió de Catalunya, Equipo de Investigación, Youtube,Qui sóc? edad, edat, amenaces, amenazas, denuncia, querella,



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada