divendres, 7 de març del 2014

"SOY ANGLADA DE VIC, PERSIGAN A LOS MOROS", VA RESPONDRE ANGLADA ALS MUNICIPALS DE MADRID QUAN ES VA RESISTIR A BUFAR EN UN CONTROL D'ALCOHOLEMIA

Anglada amb l'anterior Mercedes. La foto d'Oriol Costa (Osona.com) és anterior a la retirada del carnet, però molta gent diu haver-lo vist conduint entre novembre de 2011 a novembre de 2013. El dia de la manifestació d'abril de 2012 que li van trencar el retrovisor, conduïa ell, segons la denúncia que va fer als mossos.




En Josep Comajoan publica avui al 9 Nou el que alguns ja sabíem sobre la retirada del carnet de conduir d'Anglada, en acoseguir El 9 Nou la sentència de retirada del carnet i les multes. Una informació que tuitejava aquest dies el regidor de PxC, Joan Carles Fuentes.
Anglada ha respost a la publicació d'aquesta informació amb twitts insultants, algun d'ells cap a mi, en Josep Comajoan i l'esposa de Comajoan. Amplio aquí els detalls del que publica El 9 Nou. 
El divendres 18 de setembre de 2009, Josep Anglada i Marta Riera després d'un sopar a Madrid amb els membres del partit Iniciativa Habitable-Madrid Habitable (que té un regidor a Galapagar) surten del parking de la Plaza Oriente. Està al volant Anglada i només sortir, es troben amb un control d'alcoholemia de la policia municipal a uns 50 metres. 
Anglada que va una mica content i creu que pot donar positiu frena en séc, tots dos surten del cotxe i es canvien de seient. Sembla ser que els policies se n'adonen, i en arribar el cotxe al control, conduint Marta Riera, demanen que bufi Josep Anglada. 
Ells expliquen que no s'han canviat de lloc, que s'havien aturat i sortit del cotxe per comprovar si portaven una bossa al maleter que pensaven que se l'havien deixat. Els municipals insisteixen que el Sr Anglada bufi i ell, surt del cotxe i sembla que sacseja als municipals a crits de "Soy Anglada de Vic, persigan a los moros". Els agents aconsegueixen reduir-lo, ell es nega a bufar i, després de comprovar la seva identitat i documentació, el denuncien per negar-se a fer la prova d'alcoholèmia i per sacsejar als agents de l'autoritat. 

Assumeix la defensa d'Anglada l'advocat ultra Esteban Gómez Rovira fins octubre de 2010, quan Gómez Rovira abandona PxC en solidaritat amb el Secretari General, Pablo Barranco que es veu obligat a deixar Plataforma. Llavors agafa la defensa del cas l'advocat José María Ruiz Puerta, advocat de Manos Limpias, que finançarà un any més tard les furgonetes de la campanya electoral de les eleccions espanyoles de novembre de 2011.  I serà precisament durant la campanya de les eleccions de novembre de 2011 quan, com explica Josep Comajoan al 9 Nou, Anglada es condemnat a un any de presó -que no cal complir si no es té antecedents però aquest temps es té el carnet retirat- dues multes de 1.080 euros i 2160 euros per negar-se a fer la prova, coduir begut i resitir-se a l'autoritat al crit de "persigan a los moros!".
 També se li retira el carnet per un any i un dia a partir de la fi del temps de presó (que no cal complir, però no pot conduir), cosa que significa que tindrà el carnet retirat dos anys. Això vol dir que no podrà conduir entre novembre de 2011 a novembre de 2013.
Acabat aquests dos anys, el gener de 2014 es compra un nou Mercedes-Benz CLA 220 CDI, d'uns 40.000 euros (Joan Carles Fuentes diu que amb el preu final és de 43.000 euros)


Aquesta retirada de carnet coincideix en el temps amb la denúncia que posa el fill d'Anglada al seu pare per agressions, el qual explica també que el seu pare i una altra persona havien agredit a la mare (llegir informació a El País).  L'advocat madrileny, J María Ruiz Puerta, que ha aportat 80.000 euros a la campanya de PxC de les eleccions espanyoles d'aquells dies, s'empipa amb Anglada donat que ja que li havia finançat aquella campanya i porta la seva defensa, li havia insistit que era important que que durant aquella campanya electoral de novembre de 2011, no hi hagués cap nou incident. Llavors diferents dirigents de PxC i el mateix Ruiz Puerta es plantegen fer la Valkiria o destitució de Josep Anglada, si bé decideixen donar una nova oportunitat al líder donat que té una presència mediàtica a les televisions espanyoles que cap altre líder podria obtenir.  La Valkiria doncs, es demorarà més de dos anys.  

I aquí ens fem la següent pregunta: Si a Anglada li van trencar el retrovisor del cotxe el 25 d'abril de 2012, quan va sortir de casa amb el seu Mercedes (antic)  mentre uns joves es manifestaven, estaria conduint Anglada amb el permís retirat?  
 
Conduïa el 25 d'abril de 2012 Anglada sense carnet?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada