dijous, 6 de març del 2014

DETINGUTS DOS ANTIFEIXISTES PER L'AGRESSIÓ DEL 12 D'OCTUBRE, EL MATEIX DIA QUE HAVIEN DE DECLARAR P. PABLO PEÑA I ANDRINO PELS DISCURSOS FETS AQUELL DIA A MONTJUÏC JUSTIFICANT LA VIOLÈNCIA FRONT EL SEPARATISME

Aquesta matinada els mossos d'esquadra han detingut a Barcelona a dos joves en relació a l'agressió que va patir un grup de simpatitzants de Democracia Nacional el passat 12 d'octubre a Barcelona a un bar de la cantonada de Carretera de la Bordeta amb el carrer Farell, a Sants, que havien assistit a l'acte de La España en Marcha a Montjuïc. Aquestes detencions, fetes seguint la instrucció del Jutjat número 19 de Barcelona, (veure nota de mossos), s'han produït hores abans de la compareixença a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, a la que no s'han presentat, del president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i del Jefe Nacional de La Falange, Manuel Andrino, que havien de declarar en relació a les manifestacions que va fer el 12 d'octubre a Montjuïc.

Segons la nota del mossos, els dos joves, han estat detinguts aquesta matinada, i ara es troben a dependències policials. Per aquests fets van ser detingudes ja sis persones el 28 de gener als barris de Sants i Sant Andreu i als municipis de Sant Feliu de Llobregat i Vilanova i la Geltrú. Una d'elles,  Fèlix P V, va ingressar a la presó el 31 d'aquell mes, (anar al blog Felix Llibertat!) sortint en llibertat fa nou dies.  

A tots vuit se'ls considera presumptes responsables de l'agressió a un grup de militants d'ultra dreta el 12 d'octubre de 2013 cap a les quatre de la tarde, en acabar l'acte de La España en Marcha a Montjuïc. Se'ls imputa uns delictes de lesions, tipificades als articles 147 i 148, delictes d’integritat moral, amb l’agreujant d’acció en grup i d'anar amb la cara tapada, amb l'agravant d'odi per motius ideològics, article 510 Codi Penal, i, també, per un delicte de danys a l'establiment. Segons fonts judicials Fèlix P V va ingressar a presó en tenir pendent una altra causa per actuacions semblants. (Llegir comunicat de Democracia Nacional Joven)
Sembla ser que els mossos d'esquadra, que havien fet un fort desplegament d'informació aquell dia per evitat xocs entre ultres i antifeixistes, tindrien imatges de com, quan ja s'havia desactivat els desplegament d'unitats de la BRIMO, en considerar-se que ja no hi havia risc d'enfrontaments, una moto surt del Centre Social de Can Vies de Sants per comprovar la presència d'aquest grups de simpatitzants o militants de DN al bar de la Carretera de la Bordeta. 
Aquelles imatges mostren com el motorista torna a Can Vies i, al cap d'uns minuts, haurien sortit de Can Vies un grup de dotze antifeixistes amb barres de ferro, pals, i passamutanyes. Sembla que poc abans d'arribar al bar es van tapar la cara, actuant violentament sense provocació prèvia contra els ultres, resultant amb ferides de consideració un noi al cap i una noia a la mà, i sent destrossades les cadires i taules de l'exterior i l'interior del bar. Uns danys materials a l'establiment que superen els 1.300 euros. 

 Imatges de dos dels ferits
Segons la nota feta pública pels mossos "a hores d’ara la policia científica està practicant les anàlisis dels objectes i documents intervinguts, com ara pals, cadenats, cadenes i diversa documentació, per tal d’aportar noves proves sobre els fets i del nivell d’organització del grup agressor", i l'operació policial continua oberta.
En la nota es diu que "els investigadors treballen amb la hipòtesis que l’agressió de Sants podria ser una reacció a un atac que va tenir lloc el març de 2012 contra diversos joves a la Sala Stroika de Manresa. En aquella ocasió un grup de persones va realitzar un atac organitzat i planificat contra uns joves que estaven fent cua per tal d’assistir a un concert del grup de música KOP. Per aquests fets la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, després d’una laboriosa investigació, va detenir 17 persones com a presumptes autores d’aquest atac. Deu dels detinguts van ingressar a presó". 
Personalment jo discrepo de que l'atac als militants de DN fos la resposta a l'atac nazi d'Stroika (clica per veure acusació i sumari). Crec que va ser un atac motivat per l'actitud obsessiva i contraproduent de certs sectors d'alguns grups antifeixistes "d'expulsar els feixistes dels carrers". Evidentment condemno aquesta acció i no entenc que determinats grups antifeixistes no condemnin aquesta agressió. (O s'està d'acord amb l'ús de la violència per motius polítics o s'està en contra. Jo estic en contra)
P PABLO PEÑA I MANUEL ANDRINO NO HAN COMPAREGUT A LA CITACIÓ DE FISCALIA

Tal com ja vaig anunciar aquí al blog ahir, el president d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i el Jefe Nacional de Falange, que havien estat citats avui a Fiscalia de Barcelona per les seves declaracions el 12 d'octubre, no s'hi han presentat.
Pedro Pablo Peña ja va enviar una comunicació de que avui la mateixa hora havia de ser a la vista del recurs al Tribunal Superior de Justicia de Madrid a la prohibició de la manifestació de dissabte al barri de Lavapiés contra els salts de Ceuta i Melilla, i Andrino va demanar  un exhort per declarar des de Madrid. De tota manera ni la Fiscalia ni mossos d'esquadra haurien rebut encara els escrits de Peña i Andrino dient que noi compareixien.
En ser unes declaracions a Fiscalia, no a un jutge, en principi no s'imposaran sancions per incopareixença, tot i que, en no presentar-se haurien perdut una oportunitat per aclarir les seves declaracions, en el cas realment desitgessin evitar una imputació judicial.
  
Pedro Pablo Peña, al mig, el passat 12 d'octubre a Montjuïc
Manuel Andrino, al mig, el passat 12 d'octubre
Citació per avui a Fiscalia de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada