dilluns, 31 de març del 2014

ANGLADA EXPULSAT DE PxC. ELS RECURSOS A LA DESTITUCIÓ, USURPACIÓ DE COMPTES DE CORREU I A LA CELEBRACIÓ DE L'EXCUTIVA DEL 8-F PODEN ALLARGAR-SE. Anglada ha estat denunciat per malversació de diners. PxC amenaça de querellar-se amb Vila d'Abadal per no fer efectiva l'expulsió d'Anglada i Riera

(Actualitzat a sota amb el comunicat del 2 d'abril de Josep Anglada sobre la nul.litat de la Junta de Disciplina i el vídeo amb declaracions d'Anglada)

Plataforma X Catalunya ha fet públic que el dissabte passat, 29 de març, la Junta de Disciplina de PxC, formada pels regidors Alberto Pericas (Manresa), Francisco Pastor (Sant Boi de LLobregat) i Alberto Delgado (Viladecans) va reunir-se resolent desestimar les al·legacions presentades per Anglada a la seva expulsió. 
  
Segons el comunicat "l'òrgan competent ha deliberat amb la màxima transparència i imparcialitat, vist que cap dels seus membres formen part del Consell Executiu malgrat que els estatuts contemplen la possibilitat de que hi coincideixin. La decisió li va ser comunicada a Anglada el mateix dia via burofax, i materialitza la seva desvinculació de Plataforma per Catalunya." Qui encara no ha estat expulsada és la regidora de Vic, Marta Riera, que li dóna suport.

Tot i que Joan Carles Fuentes intenta que en el ple del proper 7 d'abril, ell sigui el nou portaveu de PxC i Anglada i Marta Riera passin a ser regidors no adscrits, Anglada continuarà sent el portaveu, no només perquè l'expulsió encara no és ferma, sinó perquè Alcaldia i la Secretària Municipal no veuen clar que es pugui canviar de portaveu fins que no s'aclareixi el galimaties legal de denúncies i recursos. Anglada, avançant-se a l'expulsió, va interposar fa dues setmanes una denúncia judicial, en concret una demanda per la via civil, demanant la nul·litat de la seva destitució com a President i de la reunió de l'Executiva -que a ell se li va dir que s'havia desconvocat- celebrada a L'Hospitalet de Llobregat el 8 de febrer en la que va ser destituït. 

 Sembla que en el Ple del proper dilluns Anglada continuarà de portaveu de PxC, tot i que Fuentes, Gayoso i Catalán votaran en sentit contrari al que digui Anglada

Anglada també ha interposat, juntament amb Marta Riera, una querella per la usurpació i violació dels seus comptes de correu electrònic, facebook, twitter i blog. Així, abans que Anglada rebés la trucada d'un advocat dient-li que havia estat destituït, l'Executiva va accedir als comptes de correu d'Anglada i Riera, canviant les contrasenyes d'accés i apoderant-se dels correus polítics i personals dels dos, fet que, de ser cert, sense cap mena de dubte és un delicte castigat amb presó. Simultàniament es va desactivar, sense comunicar-ho a Anglada ni Riera, els comptes de facebook i twitter de tots dos i el blog del president.
Per la seva banda l'actual direcció de PxC ha denunciat Anglada per administració deslleial i usurpació dels diners de PxC per finalitats no previstes ni acordades, al que ha respost Anglada que el tresorer i regidor de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, coneixia o havia de conèixer els comptes des de feia tres anys.
A Ordóñez, que es considera un dels principals impulsors de la Valkiria de destitució, feta des de L'Hospitalet, on ell és regidor, ja se l'anomenava en certs cercles el Claus Von Stauffenberg de PxC, per la gran semblança física a aquest. Stauffenberg va ser qui va liderar el 1944 la frustrada operació Valkiria per assassinar Hitler. I com a la Valkiria contra Hitler, mentre es feia la reunió de destitució es van tallar les comunicacions de correu i xarxes socials d'Anglada.

La decisió dels jutges sobre les mesures cautelars fins que es dicti sentència sobre la validesa del Consell Executiu, la destitució, i la posterior expulsió tindrà una gran transcendència, ja que suposarà que Anglada continuï  o no els propers mesos com a portaveu del grup de PxC. De totes formes, encara que continués com a portaveu de PxC, Anglada ja prepara presentar-se d'aquí un any com a cap de llista de Plataforma Vigata, partit que té legalitzat.
Des d’una perspectiva legal, els regidors d’un partit no poden canviar el portaveu d’un grup municipal, encara que siguin majoria (tres de cinc), tal com pretenen Joan Carles Fuentes, Cristina Gayoso i Pilar Catalán, si no s'ha fet efectiva l’expulsió del partit. I haurà de ser un jutge qui haurà de dir si mentre es resol sobre el fons de la qüestió de al demanda civil, es pot fer fora o no Anglada del grup municipal i treure-li el càrrec de portaveu. 
Però en el cas que el jutge decideixi que es pot fer fora Anglada del grup, amb la llei a la mà, la regidora Marta Riera hauria de continuar en el plens asseguda amb els altres tres regidors de PxC, fins que ell també sigui expulsada, cosa que encara no s'ha fet.
Així tot apunta que Anglada continuarà com a portaveu en el proper ple del proper dilluns 7 d’abril, i els tres regidors amb els que està enfrontat només podran parlar quan votin diferent del que digui Anglada. 


La negativa de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a posar a l'ordre del dia del Ple del proper dilluns, 7 d'abril, el canvi de portaveu de PxC i el pas d'Anglada i Riera al grup de no adscrits ha motivat que PxC amenaci de querallar-se també contra l'alcalde de Vic per prevaricació.
      
No es pot descartar que en aquest context de denúncies sobre la validesa de la reunió de l'Executiva que el va destituir i el recurs d'Anglada a la seva expulsió, el jutjat o jutjats puguin decretar que fins que es dicti sentència sobre la legalitat o no de la destitució i l'expulsió, ningú no pugui presentar-se a unes eleccions amb la sigla PxC. Això beneficiaria a Anglada que ja ha dit que si no recupera els propers mesos la sigla PxC es presentarà d'aquí un any a Vic amb la de Plataforma Vigatana
 
Daniel Ordóñez, regidor de L'Hospitalet i tresorer de PxC, un dels impulsors de la destitució d'Anglada, era anomenat faia temps a PxC l'Stauffenberg. La semblança Daniel Ordóñez i Claus Von Stauffenberg  cervells de les Valkiries és evident.
 Embolica que fa fort! Amenaces cap a l'alcalde per no posar a l'ordre del dia el canvi de portaveu del grup municipal si no hi ha un informe jurídic clar de que es pugui fer, fins que un jutge doni per vàlida l'expulsió, tot i els recursos d'Anglada.

veure vídeo on explica la possibilitat de presentar-se com a Plataforma Vigatana

COMUNICAT DE JOSEP ANGLADA SOBRE LA NUL.LITAT LEGAL DE L'EXPULSIÓ:

Vic, 02/04/2014; Anglada continuarà sent el cap del grup municipal de PxC a Vic
El grup de regidors ultradretans que va destituir il·legalment el president de Plataforma per Catalunya i li incoà un expedient d’expulsió on no va practicar cap prova de la defensa, ha culminat la seva vulneració flagrant dels Estatus del partit amb el nomenament també irregular d’una Junta de Disciplina
Vic.- Plataforma per Catalunya (PxC), no tenia Junta de Disciplina. El Consell Executiu oblidà incloure’n l’elecció en el darrer Congrés. L’omissió fou ratificada pel Consell Executiu que signà les corresponents actes congressuals. Les responsabilitats resulten clares i inequívoques: segons l’article 15 dels Estatus qui convoca el Congrés i en fixa l’ordre del dia és el Consell Executiu. Tanmateix, els consellers amotinats pretenen que la culpa d’aquesta gravíssima errada administrativa recau també sobre Josep Anglada i així ho reflecteixen negre sobre blanc en la resolució de l’expedient. Els nous dirigents de PxC defugen al capdavall, un cop més, assumir cap mena de responsabilitat per llur desastrosa gestió.
La Junta de Disciplina havia de ser escollida per l’òrgan sobirà de la PxC, el Congrés, i com que no ho va fer, la situació resultant és la següent: no es poden tramitar expedients disciplinaris ajustats a norma i l’expulsió de Josep Anglada i Marta Riera és nul·la de ple dret. Tanmateix, el secretari Hernando creu poder trobar solucions per a tot, encara que faci el ridícul: ha responsabilitzat el president per la marrada i designat tres complotistes ad hoc emparant-se en el punt d/ de l’article 17 dels Estatus, on sols llegim, emperò, que el Consell Executiu interpreta les possibles ambigüitats del text estatutari. Òbviament aquí no estem davant d’un dubte exegètic o buit normatiu: el redactat és clar i el que passa és que la junta no ha estat escollida en temps i forma.  La finalitat de la Junta de Disciplina és operar com a segona instància autònoma davant del Consell Executiu per a examinar de forma neutral i en nom del Congrés la legalitat dels expedients disciplinaris. Si és nomenada pel Consell Executiu, la funció de la Junta de Disciplina resta totalment adulterada, perquè perd la seva independència, que és el tret essencial i constitutiu d’aquest òrgan de garanties. Per tant, els
regidors colpistes no es poden acollir tampoc al punt c/ del mateix article: el nomenament de la Junta de Disciplina no és una potestat del Consell Executiu, el qual en aquest cas actuaria contra natura envaint les competències del Congrés. Apel·len els sequaços d’Hernando al punt g/ i ajornen la ratificació de la vergonyosa designació a dit per al proper Congrés, però amb aquesta interpretació abusiva de la norma poden fer literalment el que vulguin. La PxC és a hores d’ara, en definitiva, un partit segrestat per una conxorxa d’incompetents i defraudadors que confessa públicament la comissió de tres possibles delictes en àrees de gestió sota directa responsabilitat del Consell Executiu des de l’any 2011 (i, en alguns casos, el 2007). El president Josep Anglada i la regidora Marta Riera, han posat tots aquests fets en mans dels tribunals i únicament espera ja la decisió de la justícia. Finalment, malgrat les notícies aparegudes en alguns mitjans de comunicació, els intents d’usurpació de Joan Carles Fuentes han tornat a fracassar i Josep Anglada continuarà sent el portaveu oficial  de la PxC a l'Ajuntament de Vic. 
Vic, 2 d’abril de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada