dissabte, 1 de març del 2014

PxC CELEBRA LA SEVA PRIMERA ASSEMBLEA DEL CONSELL NACIONAL SENSE ANGLADA

Aquest matí PxC ha celebrat a Viladecans la seva primera reunió del Consell General o Consell Nacional després de la destitució de Josep Anglada "per deficiències en la gestió". Unes deficiències que no s'han fet encara públiques.
 Imatge de la reunió d'aquet matí: Eren a la taula Daniel Ordóñez, August Armengol, Xavier Simó, Robert Hernando, Joan Garriga i David Parada. A la de sota a la pantalla, els diferents logos de PxC que es posaven a votació per ser la nova imatge de PxC



El Consell ha ratificat els acords del del Comité Executiu del 8 de febrer pels que es va destituir a Josep Anglada i, sense avís previ, se li va intervenir els comptes de correu, Facebook i twitter
Hi han assistit un centenar de militats, molts d'ells regidors. També hi era el Secretari General de Partido X La Libertad, José Ramón Hernández. Per primera vegada en anys, en una reunió d'aquest tipus, els militants no han esclatat espontàniament a crits de "Josep Anglada, em caus de puta mare!", com feien sempre fins ara.
 Josep Anglada, que encara és formalment militant, ha preferit no presentar-s'hi, conscient que estaria en territori hostil i prefereix confiar en que sigui impugnada la reunió de l'Executiva en la que va ser destituït per les irregularitats de convocatòria, donat que a ell se li va dir que la reunió s'aplaçava i, més a més, la seva destitució no era a l'ordre del dia. També confia en una resposta judicial favorable a les irregularitats fetes simultàniament a la seva destitució, com la supressió dels comptes de facebook, twitter i blog, i l'apropiació i canvia de contrasenyes sense avís previs de dels correus electrònics d'ell i de la Secretària de Presidència, Marta Riera. Qui no hi ha assistit ha estat el regidor i portaveu de Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, que es creu que continuarà al costat d'Anglada. 
El primer en intervenir ha estat el President en funcions, l'empresari barceloní, Xavier Simó. Una persona que fins ara havia passat sense pena ni glòria a PxC i que no acostumava a intervenir en els actes públics als que que anava. Simó, per desmentir que PxC sigui xenòfoba ha llegit una de les deficions de la paraula xenofòbia al diccionari de l'Enciclopèdia Catalana que és "odi als estrangers". I tot seguit ha afirmat que "defensar que primer els de casa, denunciar els privilegis desl estrangers a l'hora de tenir un comerç, o lluitar contra la corrupció, no és  odiar ningú ni xenofòbia" 

Tot seguit ha intervingut el Secretari General i regidor d'Igualada, Robert Hernando. Hernando és una persona que va ser nomenada per Anglada al càrrec, després de la marxa del partit de l'anterior secretari general, Pablo Barranco, quan va Barranco va ser vetat per anar en un dels sis  primers llocs de la llista de les catalanes de 2010, per por que pogués fer ombra a Anglada i a altres líders històrics del partit.

Hernando ha parlat de la nova època que inicia PxC, sense Anglada, ha destacat la importància de seguir units com a base per construir el nou futur del parti,. i ha manifestat que Plataforma optarà per un missatge més clar i més moderat en les formes, a diferència del que passava fins ara. També ha destacat la voluntat de la direcció de coordinar les diferents campanyes del grups territorials, cosa que segons ell, ara no sempre s'aconseguia. Hernando, sense citar a Anglada ha manifestat que PxC entra en "una nova etapa d’un projecte col·lectiu que gravita sobre l’esforç de moltes persones i no pas de personalismes”. Hernado ha lamentat que fins ara sovint la feina del grups locals "quedava eclipsada per les formes cridaneres i estrafolàries"

També ha intervingut el tresorer i regidor de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, -que ja no va ser present a la Festa del Partit del passat abril a Rubió, prop d'Igualada-, un dels que defensors de la idea que si abans els grups local obtenien els vots gràcies a Anglada, ara era a l'inrevés. Pujaven  malgrat Anglada. A L'Hospitalet, Sant Boi de Llobregat o Mataró, els grups locals augmentaven en vots, malgrat Anglada, segons l'anàlisis que van fer després de les últimes eleccions catalanes de novembre de 2012, que Anglada es va quedar amb només 500 vots a Vic, front els 3000 de les últimes municipals. En canvi a Sant Boi de Llobregat, Mataró o L'Hospitalet, PxC va pujar en comparació a anteriors eleccions. 
Armengol, Simó i Hernando

Ja sense convidats externs ni premsa, Daniel Ordóñez i David Para han explicat els motius de deficiències de gestió d'Anglada, la situació financera del partit, de la que els falten dades a causa dels canvis de comptes corrents fets per Anglada. També s'ha explicat la situació de l'expedient d'expulsió que si ha obert. Parada, Ordóñez i Joan Garriga han parlat per primera vegada a micro obert de les discrepàncies que feia temps que tenien amb Anglada, sobretot des de les eleccions espanyoles de novembre de 2011, quan va ser notícia la denúncia d'agressions d'Anglada al se fill i a la seva esposa; fet que va commocionar als dirigents i va motivar molta tensió amb l'advocat madrileny, José María Ruiz Puerta que va aportar els diners per les furgonetes de la campanya catalana.
En aquests moments, molts des assistents estan participant en un dinar, i la presència de la majoria de grups territorials i regidors ha estat entès pels dirigents actuals un evident suport de cara a afrontar els envits que, sense cap dubte Anglada els posarà. Pel que fa a la tria del nou líder de PxC, ara per ara no preocupa, donat que el que, descartada la possibilitat de presentar-se a les europees, a no ser que s'avancin les eleccions catalanes, són les municpals d'aquí quinze mesos la propera cita a les urnes. I aquí el que serà determinat serà la feina porta a porta i la cohesió dels grups locals al voltant del cada cap de llista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada