dimecres, 28 de gener del 2015

CONCENTRACIÓ CONTRA LA ISLAMOFÒBIA A L'HOSPITALET. S'havia convocat per les xarxes socials una de caire xenofòbob que no s'ha celebrat

Fa dues setmanes el desconegut PECIDO (Patriotas españoles contra la islamización de Occidente) va convocar per twitter una concentració de caire xenòfob i islamòfob per avui a la plaça de l'Ajuntament de L'Hospitalet. Aquest grup vol imitar el moviment alemany PEGIDA (Patriotes europeus contra la islamització d'Occident) sorgit a Dresden i liderat fins fa uns dies pel polèmic Lutz Bachmann, que ha dimitit després de la polèmica per haver penjar a la xarxa fotos d'ell caricaturitzat com Hitler. 
 El secretari general de Plataforma X Catalunya, Robert Hernando, i el regidor de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, van participar el 12 de gener a la manifestació d'aquest grups a Dresden,  que era la primera després dels atemptats de París. 
 Hernando i Ordóñez van aprofitar el desplaçament per contactar amb els líders de PEGIDA per tal d'impulsar a Catalunya i l'Estat espanyol un moviment islamòfob similar que pugui servir a PxC i al Partido X La Libertad (PxL) de palanca de cara les eleccions municipals del mes de maig. I tot i que oficialment PxC no està darrera de la creació de PECIDO o PEGIDA a Espanya, sí que des de les xarxes socials han fet un aclariment sobre quina és la pàgina del PECIDO espanyol reconegut per PEGIDA. 
Per contrarestar la convocatòria xenòfoba d'avui, Unitat contra el Feixisme i el Racisme de L'Hospitalet, després de comprovar que ningú no havia comunicat o demanat permís per manifestar-se aquesta tarda davant l'Ajuntament, va fer un escrit reservant el lloc per fer-hi un acte antiracista, a la vegada que el convocava per les xarxes social. Tres dies més tard, el compte de twitter de PECIDO desconvocava la concentració d'avui si bé s'anúncia una nova convocàtoria (clica) 
La concentració antifeixista sí que s'ha celebrat i hi han participat mig centenar de persones entre els que hi havia membres del PSC, ICV-EUiA i la CUP. 


Imatge de la concetració d'aquesta tarda a L'Hospitalet  (Foto Bertran Cazorla)






MANIFEST DE CONVOCATÒRIA D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME DE L'HOSPITALET:
Condemnem incondicionalment l’atac a la seu de Charlie Hebdo a París, en què han mort dotze persones innocents i d’altres han quedat ferides, així com les sis víctimes d'un tiroteig en un supermercat kosher, al cap de pocs dies. Fem arribar el nostre sincer condol a les famílies, amics i éssers estimats de totes les víctimes. Alhora que condemnen aquest atemptat, hem d’actuar front el perill que les organitzacions feixistes, racistes i islamòfobes intentin aprofitar-se d’aquest atac i l’utilitzin per aconseguir suport. No podem permetre que les accions d’un grapat d’assassins creïn una conjuntura en què augmenti el suport a organitzacions que veritablement persegueixen musulmans i minen tots els nostres drets.
Els grups d’ultradreta i feixistes que estan creixent a Europa representen una amenaça greu i autèntica a la llibertat i la democràcia. A França, l’eurofeixista Front National intentarà de treure’n profit. A Alemanya, el moviment racista i feixista Pegida ha organitzat àmplies manifestacions racistes i islamòfobes, secundades per partits polítics d’ultradreta i fins i tot nazis. A Grècia, el partit obertament neonazi, Alba Daurada, representa una amenaça tant a les eleccions com al carrer.
A l'Hospitalet de Llobregat tenim dos regidors a L'Ajuntament del grup feixista Plataforma per Catalunya, Daniel Ordoñez i Alberto Sanchez, que tenen antecedents per violència contra migrants, han finançat centres neonazis a Barcelona, s'han manifestat amb simbologia ultra i, recentment han participat a les mobilitzacions islamòfobes celebrades a Dresde. El moviment racista i islamòfob Pegida (Patriotes Europeus Contra la Islamització d'Occident) també ha convocat una concentració a l'Hospitalet, motiu pel qual avui ens trobem aquí, per dir que no volem feixisme a la nostre ciutat.
A l'Hospitalet tots som de casa, tots som lliures i tots som diferents. Reivindiquem la convivència, la llibertat d'expressió, rebutgem la islamofòbia i qualsevol forma de discriminació, ja que entenem que la diferència es un dret i no una excusa per negar drets a ningú
NO PASSARAN!

 Lutz Bachmann va dimitir la setamana passad després de penjar aquesta foto caracteritzat com Hitler

1 comentari:

  1. Olvidan que la libertad se gana por el conocimiento, que una igualdad que se limita a los derechos es incompleta y que para sentirse hermanos de un mismo país es necesario tener algo en común que compartir.

    ResponElimina