divendres, 23 de gener del 2015

EL SECRETARI GENERAL DE PxC, ROBERT HERNANDO, I L'ADVOCAT FC BUENO, DECLAREN AL JUTJAT PEL SUPOSAT INTENT DE MATAR ANGLADA. HERNANDO, J.C. FUENTES I EL REGIDOR D' OLOT, NACHO MULLERAS, IMPUTATS PER INTENTAR PROVOCAR-LI UN ACCIDENT DE TRÀFIC. Fuentes ho està també per la difusió de mails personals d'Anglada

Després d'haver declarat al Jutjat número 2 de Vic la setmana passada, Josep Anglada i Marta Riera, i dilluns els regidors de PxC d'Olot ,Nacho Mulleras, i el de Vic, Joan Carles Fuentes, pel suposat pla per provocar un accident de trànsit a Josep Anglada, avui ha estat el torn del Secretari General de PxC, Robert Hernando i de l'advocat Francesc Bueno. 
Bueno és qui, quan suposadament se li va demanar la seva participació en el pla, va enregistrar les converses i, aportant les gravacions i missatges de mòbil, ho va comunicar a Anglada que va informar als Mossos d'Esquadra i va posar una querella per intent d'homicidi. Aquest jutjat de Vic també instrueix la querella contra Joan Carles Fuentes per la suposada apropiació i difusió de correus personals íntims entre la regidora vigatana, Marta Riera, i Josep Anglada, que Fuentes hauria fet arribar a Francesc Bueno i a altres persones. 
Si bé Fuentes i Mulleras em van dir que havien declarat en qualitat de "querellats", no d'imputats, en les actes judicials de les declaracions, a les que he tingut accés, posa que han declarat en qualitat d'imputats. Concretament Joan Carles Fuentes ho estar per "fer un pla per provocar un accident de tràfic a Josep Anglada després d'haver estat induït a consumir alcohol, i fent que llavors se li tirés a sobre un camió, sense importar-li les lesions físiques que podria patir". Fuentes també està imputat per revelació de secrets després d'accedir als correus privats d'Angalda amb Marta Riera. Pel que fa al regidor d'Olot, Ignacio Mulleras, ho està -segons la documentació que he vist- per participar en aquest suposat pla per provocar un accident de trànsit a Anglada, "després d'un apat en que persones de la seva confiança havien d'emborratxar-lo".

Tot i que l'acta de la declaració d'avui, on es confirmarà que Hernando ha declarat com a imputat i per quins motius, no es remetrà als advocat fins aquesta tarda, el Secretari General de Plataforma X Catalunya, assistit pel seu advocat, ha estat interrogat sobre la seva participació o no en aquest pla, i les afirmacions que consten a les gravacions, on Fuentes diu que Hernando ja ha contractat a un immigrant romanès per tal que xoqui amb el seu camió amb el cotxe d'Anglada. També se li ha preguntat per una sèrie de missatges i WhatsApp enviats supsoadament per ell a l'advocat Francesc Bueno, donant instruccions en relació on s'havia de fer el sopar, la importància que Anglada anés begut i sol al cotxe, i on seria el camió esperant-lo.
Un cop Hernando ha acabat de declarar, ha sortir del jutjat amb la caputxa posada tapant-se parcialment el rostre. I després de caminar uns metres pel carrer Doctor Junyent direcció al Sucre, ha canviat de direcció a pas molt ràpid en sentit contrari, fins el carrer de Sant Pere, i no ha respost a les meves preguntes i trucades telefòniques posteriors per conèixer la seva versió.
      El Secretari General, Robert Hernando, en sortir del jutjat.
Després de declarar Hernando ha estat el torn de l'advocat Francesc Bueno que és qui havia de convidar a dinar o sopar a Angalda a Tavèrnoles amb l'excusa que ell i l'Albert Solà -el suposat fill del Rei Joan Carles a qui Bueno porta la demanda de paternitat- se sumaven a Plataforma Democràtica X Catalunya, sigla que presideix ara Anglada. 
Bueno ha explicat que el 26 d'octubre es va trobar per dinar amb Joan Carles Fuentes i en el cotxe, de camí a l restaurat, li va dir que l'havia citat perquè el necessitaven per un pla per provocar un accident a Anglada a qui ell i Albert Solà havien de convidar i emborrataxar. Bueno en arribar al restaurant va anar al lavabo i va activar la gravadora del telèfon mòbil, seguint ell la corrent a Fuentes. I el 6 de novembre, després de rebre missatges de Robert Hernando i de Fuentes amb instruccions pel pla, es va tornar a trobar amb Fuentes, gravant també tota la conversa. 
La setmana vinent hauran de declarar Albert Solà i també pèrits dels mossos per donar fe de l'autenticitatd  eles gravacions.

En sortir del jutjat Francesc Bueno, després de reconèixer que "mai m´hagués imaginat haver de comparèixer com a testimoni perquè uns polítics volguessin atemptar contra el fundador d´un partit polític" ha afirmat que “en la meva declaració com a testimoni ha quedat clar que els fets són certs i ha servit per confirmar la voluntat dels imputats de perjudicar a Josep Anglada". I en relació a PxC, partit pel ell havia sigut candidat creu que "com més temps estiguin els imputats per aquest intent d'homicidi a Plataforma per Catalunya, la formació perd credibilitat i legitimitat moral per condemnar els atemptats de França".

Josep Anglada, per la seva banda ha dit que Ignasi Mulleras,  Joan Carles Fuentes i Roberto Hernando, "són persones sense escrúpols ni consciència i són una desgràcia per la democràcia del Segle XXI" i  "no són dignes de representar cap partit polític en no tenir moral i haver quedat clar que no els hi importa gens la vida humana"
PxC no ha fet cap comunicat ni declaració, si bé dijous passat Joan Carles Fuentes i Nacho Mulleras van manifestar-me que tot era un muntatge i les gravacions eren un talla i enganxa de frases descontextualitzades fet per Bueno.
L'advocat Francesc Bueno i Josep Anglada aquest migdia en sortir del jutjat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada