dimarts, 10 de març del 2015

DEMÀ EL GRUP ISLAMÒFOB PEGIDA FA EL SEU PRIMER ACTE A L'HOSPITALET, IMPULSAT PER PxC. LA SEVA PORTAVEU MILITA O PARTICIPA DES DE FA TEMPS ALS ACTES DE PxC. UCFiR CRIDA A MANIFESTAR-SE EN SENTIT CONTRARI I ENCERCLAR L'ACTE XENÒFOB


Per demà al vespre està convocat a L'Hospitalet de Llobregat el primer acte a Catalunya i l'Estat espanyol de l'islamòfob PEGIDA, Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident moviment impulsat principalemnt per Plataforma x Catalunya, i que té de portaveu a Montserrat Bisbal, habitual des de fa anys als actes de PxC (potser té una doble molt semblant que ella que milita a PxC!). 
La concentració islamòfoba es va anunciar primer a la Plaça de l'Ajuntament, però en estar la plaça ocupada per un altre acte, es farà a la Rambla de la Marina, Avinguda Carrilet, molt a prop d'on hi ha l'estàtua de l'Acollidora, que es va posar allà fa tres dècades com a símbol del que ha estat L'Hospitalet: un petit municipi agrícola, que va anar passant a industrial a mida que arribava i acollia a diferents onades migratòries al llarg d'un segle. I allà també ha convocat una concentració de signe contrari, Unitat contra el Feixisme i el Racisme.
L'interés de PxC de crear un  moviment islamòfob com PEGIDA, va quedar clar cinc dies després dels atemptats de París del 7 de gener, quan el Secretari Genetal de PxC, Robert Hernando, i el regidor de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, van participar a la manifestació islamòfoba de PEGIDA a Dresden i van contactar amb el seus promotors per crear a Catalunya i Espanya un moviment similar. 
Pegida va ser creat a Alemayna per Lutz Bachmann, un personatge tèrbol i polèmic de 41 anys, propietari d'una agència de fotografia i relacions públiques. Bachmann reconeix que ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per diversos delictes entre els que hi ha conduir begut, agressions i un robatori. PEGIDA ha viscut una ruptura interna fa unes setmanes quan Bachmann va penjar al seu Facebook unes fotos d'ell caràcteritzat com Adolf Hitler.


 Montserrat Bisabal, portaveu de PEGIDA, és la mateixa que surt a diferents actes de PxC (sota)

PEGIDA de Catalunya i Espanya s'ha presentat amb una declaració programàtica, molt moderada, en comparació el discurs habitual de Plataforma X Catalunya i el Partido X La Libertad. Però si repassem les declaracions al diari  El Mundo de fa un dies de la seva portaveu, Montserrat Bisbal , es treu la careta quan diu diu coses com "Cualquiera de nuestros vecinos (se suposa musulmans), el que menos te lo  esperes, puede ser un terrorista". I després expressa el seu model de ciutadania, deixant clar que les seves idees poden ser considerades com islamòfobes i contraries a la llibertat de consciència, religió i de parlar la llengua pròpia a casa. Així diu:  "Pues que quien viva en España tiene que hablar los idiomas que hablan los españoles, vestirse como españoles, vivir como españoles y comer como españoles, nosotros en Europa no necesitamos estas minorías, son las minorías las que no nos necesitan a nosotros, así que o te integras o te has de ir".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada