dimecres, 4 de març del 2015

JOSEP ANGLADA ES PRESENTARÀ A LES MUNICIPALS AMB LA SIGLA DE PLATAFORMA VIGATANA. Competirà amb la llista de PxC que encapçalarà J C Fuentes i la independentista islamòfoba de SOM catalans d'Ester Gallego. Les regidores Marta Riera i Pilar Catalán es barallen a les oficines municipals del Palau Bojons

Tot i que fa uns mesos semblava que Josep Anglada competiria a les municipals de maig amb la seva nova sigla, Plataforma Democràtica X Catalunya, amb la de Plataforma X Catalunya, sigui pels suports insuficients de regidors i militants al nou projecte, sigui perquè legalment encara pugna als tribunals per invalidar la seva destitució de fa un any, avui ha anunciat que es presentarà a Vic sota la sigla de Plataforma Vigatana (PLVI), partit legalitzat el 15 de gener de 2001, però que, sense dissoldre's, els seus impulsors van legalitzar l'abril de 2002 Plataforma X Catalunya, després que contactessin amb Anglada  l'August Armengol del Vendrell i Mateu Figuerola de Cervera.  
De moment Anglada no ha aclarit si el nou partit, PDxC, es presentarà o no a algun municipi, mentre PxC ja ha confirmat que es presentarà a més de 85 localitats. El cap de llista de PxC a Vic serà el regidor Joan Carles Fuentes que està imputat per la presumpte conspiració per provocar-li un accident de trànsit, si bé el jutge fa dos dies ha aixecat l'ordre de protecció i allunyament de Fuentes vers Anglada.
En el seu comunicat Anglada afirma que "ha decidit finalment presentar-se pel partit que ell mateix va fundar l’any 2001. D’aquesta manera, el líder identitari farà realitat el  somni de poder-se presentar a la seva ciutat natal amb un nom tan emblemàtic i que s’identifica el 100% amb els ciutadans de Vic com és Plataforma Vigatana (PLVI)". I ha deixat clar que a part de continuar amb el seu discurs i propostes vers la immigració, Plataforma Vigatana serà l’únic partit que s’oposarà radicalment a la implantació del porta a porta de recollida d’escombraries” sense contenidors i amb uns vespres per cada tipus de  residuspels problemes i costos  que aquests sistema representaria pels ciutadans de Vic”.
Es probable que Anglada sigui l´únic cap de llista de fa quatre anys a Vic que repeteixi de número 1. Més a més de les llistes xenòfobes, antiimigració identitàries o ultres -o defensores de primer els de casa- de PxC i PLVI, també és presentarà a Vic SOM Catalans, partit identitàri, islamòfob i independentista, encapçalat per l'ex dirigent de PxC, Ester Gallego, que encapçalarà la llista a Vic.  També pertanyen a  SOM el regidor ex-PxC d'Esparreguera, Sergi Hidalgo, i l'ex Secretari de Relacions Internacionals de PxC, Enric Ravello. 

Si com sembla CDC i UDC pacten sense traïcions i desacords el cap de llista, fet que fa anys va beneficiar molt a Anglada, penso que dels 5 regidor que va obtenir PxC, com a molt, del total de les tres llistes, només en sortirà un o dos.  

D'altra banda, ahir dimarts, es va produir un incident entre la regidora ex-PxC, Marta Riera i els regidors de PxC, Pilar Catalán, Joan Carles Fuentes i Cristina Gayoso, quan Riera va anar als despatxos municipals de la Casa Bojons, on uns i altres tenen les oficines, i sembla que Riera va voler recollir unes cadires que ella reivindica com a pròpies que eren a una de les dependències de PxC. Segons PxC, Catalán li va negar l'entrada, i va haver-hi alguna mala paraula i empenta a la porta, però Marta Riera diu que va ser Gayoso qui li va impedir l'entrada. Es va trucar a la Guàrdia Urbana i Catalán va denunciar a Riera. El judici de faltes per aquests fets se celebrarà la propera setmana.   
 Anglada sortint dels jutjats de Vic, amb la regidora Marta Riera que segurament anirà de número 2 a la llista de Plataforma Vigatana
 J C Fuentes, serà el cap de llista de PxC
Ester Gallego, que va ser candidata de PxC a Manlleu, serà cap de llista de SOM Catalans a Vic. A sota amb Enric Ravello

2 comentaris:

  1. Mateu Figuerola no fue fundador ni cofundador de PxC como Vd ya ha dicho en varios de sus últimos artículos. Se incorporó en 2003 justo antes de las municipales.

    ResponElimina
  2. Anglada no se presenta con PDxC porque esta organización LE HA RECHAZADO, no porque así lo haya decidido él. ¿Qué ha sido del congreso fundacional de PDxC que fue anunciado en esta página? Farrerons ya dijo que el evento no se iba a celebrar. Anglada ha mentido.

    ResponElimina