dissabte, 14 de març del 2015

ES CONFIRMA EL TRENCAMENT ENTRE ELS REPRESENTANTS LEGALS DEL NOU PARTIT "PLATAFORMA DEMOCRÀTICA X CATALUNYA" I JOSEP ANGLADA

Des de feia quatre setmanes Jaume Farrerons, un dels que van donar suport a Anglada quan va  ser destituit i que va ser un dels impulsors de la nova sigla Plataforma Democràtica X Catalunya (PDxC), va fer diversos comunicats dient que Plataforma Democràtica X Catalunya (PDxC) havia trencat amb Josep Anglada, afirmació que Anglada inicialment negava dient que eren Farrerons i la seva filla els que havien deixat el partit. Fa deu dies el mateix Anglada va anunciar que es presentaria a Vic amb la sigla de Plataforma Vigatana, en lloc de la de PDxC. I ho va justificar dient-me que ell encara pugnava als tribunals per recuperar la sigla  i la direcció de PxC, per la qual cosa no podia presentar-se per PDxC, però sí pel partit local Plataforma Vigatana, que ell va impulsar abans de crear-se PxC. De tota manera Anglada continuava -i continua- utilitzant i controlant la web de PDxC, cosa que semblava confirmar que d'alguna manera era Farrerons qui havia deixat PDxC. Al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior, encara hi consta Mensa com a responsable legal.
Però ahir els tres membres del Consell de Presidència de PDxC, Joan Manuel Mensa, Marta Farrerons  i Roxana Heidenreich, van publicar al 9 Nou aquest comunicat  desautoritzant a Josep Anglada: 


El president de Plataforma Democràtica per Catalunya, Joan Manuel Mensa Moreno, ha manifestat que "no sóc l'autor de la nota de premsa publicada per Josep Anglada al seu web personal anunciant en nom de Joan Mensa la celebració del congrés fundacional del partit". El Consell de Presidència de PDxC, l'únic òrgan autoritzat estatutàriament per a convocar el congrés fundacional, ha decidit que aquest no es podrà celebrar abans de les eleccions municipals i que, per tant, PDxC no es presentarà a Vic ni enlloc perquè no es donen les circumstàncies tècniques ni polítiques adients. El Consell de Presidència, d'altra banda, considera molt greu que Josep Anglada, el qual no es ni tan sols membre del partit, n'utilitzi la denominació i logo per a una pàgina web personal, tot usurpant el nom del president sense demanar permís a l'afectat. En aquest sentit, PDxC manifesta que no tolerarà la vulneració dels Estatuts per part de ningú atès que les normes establertes han de ser respectades per tothom sense excepció i demana la supressió del logo de PDxC. Exigeix també que Josep Anglada no faci cap mes publicació en nom de PDxC ni del seu president sota cap concepte. Finalment, PDxC reclamarà formalment la llista d’afiliats a PDxC que ha fet Josep Anglada en nom d’aquesta formació i que ell no tenia cap autorització per a gestionar.

Joan M Mensa

Avui Anglada m'ha confirmat el trencament amb Farrerons i amb Joan Manuel Mensa, justificant que ell encara controli la web de PDxC, pel fet que encara no li han tornat els diners que els va deixar per fer els estatuts del partit i la creació de la web. I ha expressat la seva disconformitat a les propostes de Farrerons de que PDxC fes un gir polític cap a l'esquerra.  Així doncs està clar que el projecte de PDxC no concorrerà a les properes municipals, tot i que sembla que algunes de les persones de fora de Vic que donaven suport a Anglada, recolzaran la campanya de Plataforma Vigatan, la llista de la qual, segons Anglada, estarà formada només per veïns de Vic.  
Anglada amb Jaume Farrerons



1 comentari:

  1. Anglada torna a mentir, com fa sempre. És fals que fes un préstec per al notari o el web del partit. No existeix cap acord al respecte. I en cap moment ha reclamat aquests diners com a justificació d'usurpar la sigla de PDxC, la denominació del partit o el nom de persones com ara Joan Mensa. Simplement, Anglada ha actuat de la mateixa manera que fa sempre: fent el que li dóna la gana. Pel que fa al gir a l'esquerra, diu que no hi estava d'acord, però va signar els Estatuts on resta reflectida aquesta directriu ideològica: "2.4.-PDxC promoverá, mediante la correspondiente reforma de los respectivos Estatutos, su federación con el partido político de ámbito estatal IZQUIERDA NACIONAL DE LOS TRABAJADORES-INTRA (Esquerra Nacional dels Treballadors en Cataluña), fundado el 30 de noviembre de 2010 e inscrito en el Tomo VII, folio 221, del Libro de Inscripciones del Registro de Partidos Políticos". En definitiva, l'Anglada de sempre, sense principis ni moral i mentint a doll per treure'n profit personal. 2.4.-PDxC promoverá, mediante la correspondiente reforma de los respectivos Estatutos, su federación con el partido político de ámbito estatal IZQUIERDA NACIONAL DE LOS TRABAJADORES-INTRA (Esquerra Nacional dels Treballadors en Cataluña), fundado el 30 de noviembre de 2010 e inscrito en el Tomo VII, folio 221, del Libro de Inscripciones del Registro de Partidos Políticos.". En definitiva, l'Anglada habitual: enganyant tothom per treure'n profit personal.

    ResponElimina