dimecres, 11 de març del 2015

NOMÉS 80 PERSONES -LA MAJORIA MILITANTS DE PxC D'ARREU DE CATALUNYA- A LA CONCENTRACIÓ ISLAMÒFOBA DE PEGIDA A L'HOSPITALET. UNES 600 PERSONES ES MANIFESTEN EN CONTRA CONVOCATS PER UCFiR. Petit incident en acabar l'acte quan uns antifeixistes han empaitat uns joves que han confós amb ultres i sembla que eren agents de paisà.



Unes vuitanta persones han participat aquest vespre a L'Hospitalet, al primer acte a Catalunya i Espanya de l'islamòfob PEGIDA (Patriotes Europeus contra la Islamització d'Occident), moviment creat a Alemanya  per Lutz Bachmann, un personatge tèrbol i polèmic de 41 anys, que ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per diversos delictes entre els que hi ha agressions i un robatori, i que fa un mes va penjar al seu Facebook unes fotos d'ell caracteritzat com Adolf Hitler.
L'acte, que ha coincidit amb l'aniversari dels atemptats de l'11-M, s'ha celebrat a la Rambla de la Marina de L'Hospitalet i, uns dos cents metres més amunt, a la Rambla Just Oliveres, al voltant de l'estàtua de l'Acollidora (símbol de L'Hospitalet com ciutat d'acollida de migracions), s'han manifestat unes 800 persones (algunes fonts rebaixen la xifra a 300) convocades per Unitat contra el Feixisme i el Racisme, en el que s'ha llegit el manifest de la campanya que fa actualment contra la islamofòbia. El fet que la concentració antifeixista s'hagi convocat a les 19 hores, mentre la de PEGIDA a les 20, i ha sigut llavors quan els antifeixistes han baixat en manifestación uns 200 metres fins el cordó policial, fa que sigui difícil saber els nombre d'antifeixistes, ja que uns han arribat a les 7 de la tarda i altres a les 8 quan s'ha fet la breu manifestació. Entre els presents hi havia membres de les comunitats islàmiques de la ciutat, els diputats d'ICV-EUiA i la CUP, David Companyon, i David Fernández, així com militants d'aquestes forces a més ERC i el PSC.
Un impressionant cordó de la Brigada Mòbil (inicialment també hi havia un helicòpterr)  ha aïllat al grup xenòfob, impedint fins i tot a la premsa acostar-s'hi a menys d'un centenar de metres, si bé en acabar Robert Hernando, Secretari General de Plataforma X Catalunya ha fet unes declaracions als mitjans.
Els regidors de PxC August Armengol (El Vendrell), J C Fuentes (Vic) i Mònica Lora (Mataró), portant la pancarta

Entre els participants a l'acte islamòfob hi havia dirigents de PxC, com el regidor de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, el d'Igualada i Secretari General Robert Hernando, els de Vic, Pilar Catalán i Joan Carles Fuentes, l'August Armengol del Vendrell, Mònica Lora de Mataró, així com dirigents de les Joventuts Identitàries de Girona com Sergio Concepción de Salt  i Enric Juan de Torroella. També hi havia militants d'algun altre grup ultra com David Castillo, del desaparegut Frente X España o Jordi de la Fuente del MSR. També hi han estat presents Yolada Couceiro Morín, editora de Minuto Digital, que fa un any es va sumar a VOX i ara és candidata de Partido X la Libertad a Portugalete, i el director d'aquest digital, Santiago Fontela.



 Poc abans de les 9 del vespre, quan la manifestació antifeixista ja s'havia dissolt, uns antifeixistes han empaitat pel carrer Barcelona uns joves que creien que eren ultres, produint-se un incident amb la intervenció d'agents de la Brigada Mòbil. Alguns testimonis, per les converses dels que han estat empaitats amb els membres de la BRIMO, han interpretat que els perseguits podien ser mossos d'esquadra de paisà.    

A l'acte islamòfob han intervingut diverses persones vinculades o militants de PxC, que han recordat els atemptats de l'11-M, han denunciat el que consideren una invasió de la immigració islàmica de la que han dit que no vol integrar-se, que vulnera els nostres valors i porta terrorisme. Han explicat que amb l'acte se sumaven al moviment PEGIDA nascut a Alemanya.  S'han encés 192 espelmes en record dels 192 morts en aquells atemptats (en els que per cert, la tercera part eren immigrants, alguns musulmans!)

Tot i que PxC ha dit que ells no organitzaven l'acte, ha estat Robert Hernando, el Secretari General de PxC la persona que ha comunicat als agents de mediació dels mossos que ja acabaven l'acte i que anirien cap a l'estació de Ferrocarrils i metro de l'Avinguda Carrilet. 
Allà Hernando s'ha acostat als periodistes i després de repetir que l'acte el feia PEGIDA, no PxC, ha explicat que s'ha escollit Catalunya per fer el primer acte de PEGIDA a l'Estat espanyol donat que a Catalunya PxC és la sisena força política municipal. S'ha queixat que l'encapsulament als que els han sotmès els mossos ha impedit que altres persones se sumessin a l'acte, ha explicat els motius de la concentració i, quan li he preguntat sobre si el fet que Montserrat Bisbal, que aquesta setmana ha fet de portaveu de PEGIDA aparegui en fotos de diversos actes de PxC, significava que ella n'era militant, ha respòs que només era simpatitzant.  
 També li he preguntat per la situació de la imputació d'ell i altres dos dirigents de PxC pel suposat intent de provocar un accident de trànsit a Josep Anglada, i ha abandonat el lloc sense admetre més preguntes.
Mentre Hernando feia les declaracions, alguns manifestants ultres han cridat "Seig hail!", "¡Arriba España!" a més d'insults a la premsa.
  Robert Hernando, Secretari General de PxC, amb la premsa en acabar l'acte. Tot i negar que PEGIDA estigui vinculada a PxC, és l´únic que ha fet declaracions en nom dels organitzadors
 

.


   Un impressionant cordó policial al voltant de l'acte islamòfob
Els antifeixistes manifestant-se en contra
Al voltant de l'estàtua de l'acollidora
Llegint el manifest d ela campanya contra la islamofòbia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada