dissabte, 17 de març del 2012

EL CASAL TRAMUNTANA-MILITIA, CENTRE CULTURAL? FEIXISME DEL TERCER MIL.LENNI? O CENTRE DE L’EXTREMADRETA HISTÒRICA?

 
Aquest migdia ha tingut lloc a l’Espai de Lleure Educatiu el Clot, a la Plaça Joan Casanelles, l’assemblea convocada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per iniciar una campanya pel tancament del Centre Social Militia, ara dit Casal Tramuntana, ubicat a l número 333 del carrer Independència. Hi ha assistit un centenar de persones entre veïns, membres d’entitats i representants de partits polítics (sobretot d’ERC i ICV-EUiA) i altres grups de l’esquerra independentista. S’ha acordat convocar una concentració cassolada pel proper dissabte 31 de març a les 12 del migdia, i una manifestació pel 21 d’abril. Els representats d’ERC i Iniciativa al Consell del Districte han explicat les gestions que farien a l’Ajuntament sobre la legalitat de local, i grups de joves han manifestat el desig de fer més accions de pressió, si bé la majoria d’assistents recalcaven la necessita d’una resposta cívica, unitària i massiva.
Una hora abans de començar l’assemblea quatre furgonetes de la Brigada Mòbil (antidisturbis) del Mossos d’Esquadra s’han presentat a la cantonada de Rosselló amb Independència on han estat quatre hores. Els membre d’Unitat Contra el Feixisme eren coneixedors per mitjà de facebooks, que aquesta tarda-vespre s’havia convocat al local del Casal Tramuntana la celebració de la Festa de Sant Patrici.
  Com he comentat jo mateix en aquest blog, està per veure quin és el paper real que hi juga Plataforma per Catalunya en el Centre Militia-Casal Tamuntana. No em refereixo només a la vinculació amb el Casal de regidors de PxC com Alberto Sánchez, sinó, sobretot d’Enrique Ravello, responsable de Relacions Internacionals de PxC que estava implicat en l’organització dels tres actes que es van fer al gener a Barcelona, Castelló i Sevilla en els que havien de participar Gianluca Iannone i Gabriele Adinolfi.  
Ravello va participar a l’acte fet a Castelló el 14 de gener amb Adinolfi, i estava anunciat que intervindria a l’acte de Barcelona del dia 15 que, finalment es  va avançar al 14. Ravello s’anunciava que participava com a membre de l’associació Genos que edita la revista Europae. I si cerquem a internet l’últim número d’aquesta revista, veiem que la portada està dedicada al “Mundo Blanco” i a l’índex hi troben articles, a més dels de Ravello sobre l’Àfrica Austral,  un de l’ex membre de CEDADE Ramon Bau, que va ser condemnat per l’audiència de Barcelona per haver constituït a la llibreria Kalki un grup que imitava l’estructura simbologia i uniformes de les SS i que tenia com any cero la data de naixement de Hitler. Bau seria finalment absolt pel Suprem que no negava aquest fets, però va interpretar que el delicte d’incitació a l’odi, la violència i la discriminació només es feia si s’havia incitat a algú en concret i aquest ho feia. En el número actual també hi escriu Joaquín Bochaca, autor de llibres com “El Mito de los Seis Millones” que nega o minimitza l’Holocaust. 

No vull repetir aquí el que vaig explicar en un article anterior que vaig fer al blog sobre Militia, i l’experiència i model de la Casa Pound romana  (clica aquí) que volen importar amb els centres que obrien o ampliaven a Barcelona, Castelló i Sevilla. Només voldria afegir ara que des de 2007, quan l’ex dirigent del  neofeixista Moviment Social Italià, Gianni Alemanno, que es presentava pel la aliança de El Poble de la Llibertat, Alianza Nacional i Forza Italia, va guanyar les eleccions municipals, esdevenint alcalde de Roma, la Casa Pound va incrementar notablement les subvencions públiques i, conseqüentment, la seva capacitat d’acció i difusió del seu missatge definit com el feixisme del Tercer Mil·lenni.  
Si que torno a dir aquí que consideria totalment desafortunades, equivocades i contraproduents que es fessin accions violentes contra el local o les persones hi participen.
------------------------------------------------------------------------------------
              Comunicat del Casal Tramuntana fet públic el dimarts 20 de març:
COMUNICADO DEL CASAL TRAMUNTANA ANTE LAS FALSAS INFORMACIONES APARECIDAS EN DIFERENTES MEDIOS.
   Ante las manipulaciones y tergiversaciones aparecidas en determinados medios de comunicación y ante los ataques mediáticos por parte de la extrema izquierda violenta, intolerante e inquisitorial, el Casal  Tramuntana quiere exponer los siguientes puntos ante la opinión pública:
- El Casal Tramuntana es una asociación legalmente constituida, y todas las actividades realizadas se han realizado dentro del marco de la legalidad vigente.
-Nuestra asociación no es ni racista, ni xenófoba, ni violenta. El Casal Tramuntana denuncia  la globalización y la mundialización como los agentes destructores de todos los pueblos e identidades del mundo. Proceso al que nos oponemos firmemente desde nuestras posiciones identitarias y de defensa de la identidad de todos los pueblos. En este sentido condenamos cualquier actitud racista y xenófoba.
-El Casal Tramuntana tiene un carácter eminentemente social, de denuncia de los desequilibrios producidos por el capitalismo liberal y de defensa de los derechos sociales de las clases más desfavorecidas.
 -El Casal Tramuntana tiene una actividad fundamentalmente cultural, organizando periódicamente conferencias, en la que participan personas de diversas procedencias políticas, todos ellos con libertad absoluta para exponer sus puntos de vista, dentro de la cultura del debate y la tolerancia ideológica.
 -El Casal Tramuntana ha realizado hasta día de hoy multitud de actividades culturales, deportivas y sociales, todas ellas desarrollándose con absoluta normalidad y sin el mínimo conato de violencia o racismo del que  nos acusan sin ninguna prueba extremistas de izquierda y ciertos medios.
 -El Casal Tramuntana  se declara absolutamente independiente de cualquier partido político.
 -El Casal Tramuntana seguirá adelante con su proyecto, realizando actividades culturales, sociales, deportivas y solidarias, y con su compromiso de luchar por un mundo mejor y más justo, oponiéndonos a las mentiras, el odio ciego, la manipulación, el hostigamiento y las amenazas que constantemente lanzan colectivos  extremistas de izquierda contra todo aquel que piensa de forma diferente a ellos.
-El Casal Tramuntana estudiará emprender acciones legales contra quienes mientan, tergiversen o lancen calumnias sobre nuestra organización o cualquiera de sus miembros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada