dissabte, 16 de juny del 2012

ACTE CONTRA LES MULTES PER MANIFESTAR-SE A SALT I PRESENTACIÓ DE LA REVISTA UNIVERSALT



A Salt, un any després de les municipals, en les que Jaume Torramadé (UDC) va recuperar l'alcaldia -i té la majoria absoluta gràcies al vot incondicional dels dos regidors ex-PxC-, es va poder fer l'acte al Teatre Municipal en suport de Mostafà Shaimi i Sílvia Rispau, a qui la Conselleria d'Interior va imposar un multa de 4.500 euros, en fer-ho dins de la presentació del tercer número de la revista 17190 UniverSALT.
 Dic que es va haver d'aprofitar la presentació de la revista per fer l'acte de suport als dos sancionats per, suposadament, organitzar una manifestació antifeixista dies després de la que volia celebrar PxC a Salt contra la mesquita (clica aquí per anar a l'enllaç)  donat que difícilment s'hagués pogut fer en un local municipal de Salt si es convocava com a tal, de la mateixa manera que jo no vaig poder presentar el llibre Xenofòbia a Catalunya a Salt, i ho vaig fer al Centre Cívic de Santa Eugènia, al municipi de Girona, a pocs metres del terme municipal de Salt on l'alcalde de CDC no el va impedir (clica aquí).  
Com es va lamentar fa dos plens municipals, l'actual equip de govern va denunciar i cancel·lar el conveni amb la Fundació SER.GI  per la gestió de la Fàbrica Espai Jove, signat per l'anterior equip de govern (PSC-ERC), en no acceptar la Fundació SER.GI  la voluntat de l'actual equip de govern que Mostafà Shaimi fos reemplaçat per una altre persona.
  L'acte estava convocat per: 17190 UniverSalt, Senecat, Dones Amal, Magrebins sense fronteres, Grup Antirepressiu, L'Ortiga de Salt
Tenia el suport de: Diables d'en Pere Botero, La Saltenca, A.E Sant Cugat, Safareig Teatre, AMPA Les Deveses, Dones Endavant, Codenaf, Pau Ara i Sempre, Estampades, Capoeira Canigó, Acagia, Casal Saltenc Independentista, i la recuadació
es va destinar a la multa imposada per Interior a Mustafà Shaimi i Sílvia Raspau i al recurs que s'està tramitant.

A l'acte es va llegir l'editorial de la revista, crític amb la situació actual, que diu:   
"...Totes aquestes agitacions social provenen de  de la ciutadania  (...) i  tenen la capacitat d'agrupar gent molt diversa entre sí. Aconsegueixen trencar les pors al diferent gràcies a l'interés comú, les preocupacions comunes i somnis per compartir. La por, un sentiment que des dels mitjans de comunicació s'atia sense manies, porta  l'estigmatització de grups, mal anomenats marginals, per raó de gènere, d'origen, d'orientació sexual, de condició social, etc. Amb aquestes etiquetes  es pretén diferenciar els autèntics ciutadans  del que bo ho són. Aquest no-ciutadans doncs, no tenen els mateixos drets i deures que la resta, se´ls pot tractar de manera diferenciada i, fins i tot, excloure de la societat.   (...)
Volem ser testimonis de les iniciatives que actuen en positiu en el nostre poble i ser una d'elles. Volem valorar la riquesa humana de salt, dir-hi la nostra i contribuir localment a canviar el món!"


Van actuar en primer lloc Yacine & The Oriental Groove, que va deleitar amb sons del Magrib, després el grup Afrosijam, tot seguit Nuri de Salt (superant les seves pors inicials a l'escenari), Smoking Bambino i el cantant de Xàtiva, Feliu Ventura.    
Entre actuació i actuació van intervenir representants de diferents associacions de Salt i membres del col·lectiu Universalt. L'acte va durar dues hores, hi van assistir més de 200 persones, molts d'ells vinculats a diferents associacions saltenques. Hi van assistir regidors de l'oposició (PSC i IPS-CUP) i militants d'ICV-EUiA, i en acabar els parlaments i actuacions va continuar a la Plaça amb un sopar fred i xerrada animada fins tard.
Molta sort a UniverSALT i... compreu la revista.   (Clica aquí) 
Recomano l'article on dialoguen l'iman de Salt, Rachid Menda, i el rector de la parròquia de Sant Cugat, Felix Mussoll.









 ,








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada