diumenge, 21 d’abril del 2013

MAPA DE L'EXTREMADRETA CATALANA I ESPANYOLA A UN ANY DE LES ELECCIONS EUROPEES

(Llegir actualització, agost 2013. Manos Limpias potser amb Partido X La Libertad, es plantegerien fer una llista, amb PxC, però que no lideraria PxC. També es planteja candidatura europea La España en Marcha després de la repercussió de l'atac de la Diada a Madrid)
(Veure anunci de candidatura de Soluciona: A Robles-Alerta Digital, De Diego, Bellalta, actualitzat)

Tot fa pensar que, a un any de les eleccions europees, que haguessin pogut portar a  l'extremadreta catalana i espanyola, àrea identitària, o partits antiimigració, islamòfobs i contra política la econòmica de la Unió Europea a Estrasburg, no es farà cap llista amb possibilitat d'entrar al Parlament. Així, mentre a la resta d'Europa els analistes creuen que l'extrema dreta amb un discurs més social (pels autòctons) i contra l'euro pujarà, aquí, a causa de les seves divisions i per la manca d'una força implantada a tot l'estat, que sàpiga maquillar els seus vincles amb l'extremadreta potsfranquista o neonazi, i fer un discurs més més modern, ara per ara no té cap possibilitat d'aconseguir un escó. Al Parlament Europeu les candidatures són una llista única per a tot l'Estat i farien falta uns 250.000 vots a tot l'Estat per entrar. Per presentar una candidatura calen 15.000 firmes o avals, o l'aval de 50 càrrecs electes, que només els té PxC (Llegir al BOE) .

EL MAPA  SERIA EL SEGÜENT:

1."LA ESPAÑA EN MARCHA"
Continua funcionant la coordinadora o projecte "La España en Marcha" (LEM o LEEM) , que va néixer a Madrid el 18 de desembre (ves a l'enllaç del blog on ho explico) en una reunió a la que van assistir La Falange, Alianza Nacional, de l'advocat, Pedro Pablo, Alternativa Española (catòlics franquistes o a la dreta del PP antiavortistes), Nudo Patriota Español, Movimiento Católico Español i la seva branca juvenil Acción Juvenil Española (AJE), Democracia Nacional, i algun militant d'altres grups que no s'hi han integrat. España 2000 no hi va participar, però va mostrar el seu interès, si bé de moment no s'hi ha integrat. 
       Vinculats d'una manera o altra a Alianza Nacional, formen part d'España en Marcha, el gimnàs Vieja Escuela d'Alberto Ayala de Cantalicio, i Acción Nacional Revolucionaria(ANR), creada a començaments d'estiu i que alguns la consideren l'extensió d'Alianza Nacional i Vieja Escuela fora de Madrid. ANR a Catalunya tindria gent al Vallès i a la comarca de la Segarra.
         Una de les primeres accions d'España en Marcha, a la que no va participar ni Democracia Nacional ni España 2000, va ser l'homenatge del 9 de febrer als caiguts a la División Azul o División 250, les tropes que Franco va enviar a lluitar amb Hitler a Rússia,  al cementiri de l'Almudena de Madrid.



 

       Ara convoquen una manifestació pel primer de maig que, llegint el manifest, que no parla d'immigració, sembla una reivindicació del nacional-sindicalisme franquista o dels inicis de la Falange:

TRABAJADORES NACIONAL SINDICALISTAS, con el apoyo de La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Vieja Escuela Madrid, Movimiento Católico Español – Acción Juvenil Española y Democracia Nacional, dentro de la Iniciativa de las campañas de LA ESPAÑA EN MARCHA, convoca a todos los patriotas de España a participar en la Manifestación que llevaremos a cabo el próximo 1 de Mayo a las 18 horas en Madrid, desde Tribunal (C/ Barceló esq. Fuencarral) hasta la Plaza de Chamberí, donde se leerá un Manifiesto Conjunto y dirigirá unas palabras el Jefe Nacional del TNS, Carlos Rodríguez.
La organización convocante y quienes apoyamos este acto queremos manifestarnos en reclamación de una solución a la crisis económica que no pase por llevar a la pobreza a las clases más humildes de la población española y destrozar las clases medias. Creemos que hay una salida a la crisis desde la defensa de posturas socialmente justas y sin necesidad de empobrecer al pueblo y a la nación española.
La organización convocante y quienes apoyamos este acto llamamos además a todos los patriotas de España a impedir que el monopolio de la defensa social del pueblo español quede en manos de una izquierda cuyas posiciones sociales y económicas, lejos de ser justas, sólo sirven para arruinar pueblos y naciones allí donde se aplican y son mucho más una represalia social que una salida económicamente justa.
TRABAJADORES NACIONALSINDICALISTAS, con el apoyo de La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Vieja Escuela Madrid, Movimiento Católico Español – Acción Juvenil Española y Democracia Nacional, dentro de la Iniciativa de las campañas de LA ESPAÑA EN MARCHA, queremos poner UNA ESPAÑA SOCIAL EN MARCHA que garantice un futuro de dignidad a España y a nuestro pueblo. Para ello necesitamos el apoyo y la presencia de todos los patriotas en la Manifestación del próximo 1 de Mayo a la que os damos por convocados.

      Aquests partits continuen fent actes per separat com el que havia de fer ahir Alianza Nacional de commemoració del naixement de Hitler i que es va haver de suspendre (clica) 
       S'ha de dir que Democracia Nacional (clica) de Manuel Canduela ha perdut militants i dirigents, que han anat a España 2000 i al constituit, fa 8 dies, Partido X La Libertad (abans Plataforma X La Libertad). El local d'Alcalá de Henares de DN, La Nave, es va tancar fa un any i mig després d'un incendi dels comptadors elèctrics, que alguns van atribuir a España 2000, autoria que a mi m'ha negat el president d'España 2000, José Luis Roberto. Alguns dels antics militants de DN de Catalunya, que continuen actius, són ara a Plataforma X Catalunya, com és el cas del cap de PxC de Girona, Nacho Mulleras. Alguns altres, sembla, s'han vinculat al Casal Tramuntana i potser haurien recuperat el latent Moviment Patriòtic Català (MPC). De fet la bandera del MPC es va tornar a veure a l'acte de Tramuntana del 23 de Febrer al cementiri de Les Corts (clica).   
2.PARTIDO POR LA LIBERTAD MARCA DISTÀNCIES AMB PxC

El 13 d'abril el Partido X La Libertad, recentment constituit
      Com explicava l'endemà al blog (clica) sembla que els qui es van implicar al juny en l'expansió de Plataforma X Catalunya arreu de l'estat, sota la sigla de Plataforma X La Libertad, que mai no és va legalitzar, van creure necessari tornar a començar, marcant distàncies amb PxC, pel tema del catalanisme (PxC te grup a Perpinyà i fins fa unes setmanes votava a alguns ajuntaments contra la llei Wert), i per les discrepàncies amb les maneres de fer d'Anglada.  Per això al congrés sota els lemes "Renacimiento de España" i "Somos Uno" no es va convidar a parlar a Anglada ni en les ponències ni en l'acte públic de cloenda, que no va anar a Coslada, però en canvi sí que van intertenir en diferents moments o ponències August Armengol i David Parada com a dirigents del partit "germà".
     Es va nomenar president a José María Ruiz Puerta (últim president de la nazi CEDADE i advocat de Manos Limpias contra Garzón) i Secretari General a l'ex membre de Democracia Nacional, José Ramón Hernández, de Burgos. A l'acte seia a primera fila Eduardo Núñez, president de la Asociación Cultural de Amigos de León Degrelle (cap SS acollit per Franco que morí a Màlaga el 1994). Eduardo Núñez també havia assitit a la presentació del llibre signat per Anglada a Madrid, el setembre de 2010, "Sin mordaza y sin velos" i a l'acte de Plataforma X La Libertad  a Torrejón el 30 de juny, portant la bandera de PxL al costat d'Anglada. Núñez va fer una conferència a Barcelona el passat 23 de febrer a un local proper a la Conselleria d'Interior "Hitler el mayor socialista de la història"   
           En el congrés es va fixar com a primer objectiu les municipals de 2015, passant per alt les europees de 2014, que era l'objectiu inicial de Plataforma X La Libertad i Plataforma X Catalunya.
En resum, l'allunyament de PxL de PxC, i la manca de diners, fa que no es pugui complir el primer projecte de PxC-PxL de presentar-se a les eleccions europees i obtenir representació.
 


Imatge de la intervenció de J M Ruiz Puerta al congres de Partido X La Libertad. 

        En aquest context, Plataforma x Catalunya, que avui, ha celebrat la Festa del Partit a Rubió, prop d'Igualada, centra el seu objectiu en els municipals de 2015, descartant presentar-se a les eleccions europees. A les eleccions europees cal una llista única per a tot l'estat, i en els projectes inicials de PxC amb PxL de fa nou mesos, PxC volia que l'encapçalés el valencià Enric Ravello (defensor de les idees etniciestes relatives al perill d'extinció del món blanc eurosiberià, que consideraria, potser, en un nivell superior) ex militant de diferents grups neonazis, i responsable de relacions nacionals (PxL) i internacionals de PxC.  No hi ha hagut presència ni parlament de ningú del Partido X La Libertad.
    A l'acte d'avui Josep Anglada ha fet el seu discurs recordant que “sota la bandera blanca de la creu vermella, els catalans varen expulsar d'aquesta terra als musulmans a l'edat mitjana, i sota la protecció del nostre patró, els homes i les dones de Plataforma per Catalunya tornarem a reconquistar Catalunya per als nostres fills i néts”.
Foto de grup de l'acte d'avui de PxC a Rubió.

3.EL MOVIMIENTO SOCIAL REPUBLICANO (MSR)
El MSR, que va fer el seu IV congrés el 21 de juliol a Madrid, es manté al marge d'aquestes aliances. Linko aquí l'article on explicava la seva evolució i la seva ideologia.   
       Potser l'activitat més influent que tenen són les Jornadas de la Disidencia que celebren anualment a Madrid. Formen part de l'Alianza Europea de Movimientos Nacionales, on hi ha un sector del Front Nacional francès i el Jobbik hongarès entre d'altres. Fan recollides de joguines i aliments per famílies necessitades, intentant imitar Alba Daurada de Grècia. El seu Secretari General és el català Juan Antonio Llopart.

        Vídeo d'una de les conferències de les Jornades. Aquí Jordi De La Fuentre traurà una bandera palestina després que en una anterior ponència l'advocat Erik Norling, espanyol, de pares suecs, que va ser fins 1994 secretari personal de León Degrelle, hagués dit que entre un escamot de Mossad o el Tashal israelià o un terrorista palestí, estaria amb els primers.
         Aquest Primer de Maig organitza un acte en solitari en memòria d'Ezra Pound, escriptor americà que defensà des de la ràdio italiana i alemanya, en llengua anglesa la lluita de Hitler i Mussolini "contra el comunisme i la usura". D'ell agafà el nom la Casa Pound de Roma que voldria imitar el Casal Tramuntana.  L'endemà, el 2 de maig, fan un acte a Madrid en memòria de l'aixecament dels madrilenys contra l'opressor francès.





4.ESPAÑA 2000 

      España 2000, ara per ara no vinculada a "España en Marcha" presidida per José Luís Roberto, copropietari de Levantina de Seguridad i advocat l'Asociación Nacional de Locales de Alterne. Es va crear l'any 2002, amb una ideologia propera al nacional sindicalisme franquista i totalment anticatalana. Està implantada sobretot al País Valencià, tenint ara dos regidors a Silla, un a Onda, un altre a Dos Aguas, i un a Alcalà d'Henares, Rafa Ripoll, ex membre de Democracia Nacional. Un dels regidors de Silla, Alejandro Serrador, està imputat per l'operació Panzer i se li va trobar a casa seva diverses armes, entre elles un llançagranades. El seu lema és "Los españoles primero" si bé a les seves empreses o a les que gestiona com advocat, hi ha molts estrangers, i les seva parella actual, com l'anterior és estrangera. Han convocat manifestacions contra mesquites, i té un centre d'acollida i un menjador social per famílies autòctones amb necessitats.
       Per aquest Primer de Maig convoquen la seva concentració a  València (clica)
  
5."VÍA DEMOCRÁTICA" i "CATALUNYA DESPERTA YA"
       Són diverses les forces polítiques catalanes sortides de dirigents de PxC enfrontats amb Angalda. 
        Mateu Figuerola de Cervera, fundador del partit i ex Vicepresident segon, va crear el Partit X Catalunya, i si bé van marxar amb ell altres dos regidors, a les últimes múnicipals només va sortit escollit ell com a regidor. No li veig futur més enllà de Cervera i ja no es va presentar a les passades eleccions catalanes. A les elccions europees va anar a les llistes del MSR, amb qui  ja no té ara cap relació.

VÍA DEMOCRÁTICA (clica), creada per Pablo Barranco, ex Secretri General de PxC, només va obtenir un regidor (ell a Sant Just Desvern), tot i presentar-se a deu municipis. Té un discurs més educat que Anglada i gaudeix del suport del digital Mediterráneo Digital. Té contactes amb grups europeus i voldria expandir VD a Catalunya i Espanya o aliar-se amb altres grups espanyols.Ara ha anunciat que l'11 de setembre de 2013 celebrarà el seu III Congrès de cara a les municipals, sembla només a Catalunya (clica)

CATALUNYA DESPERTA YA! està liderada per Gerard Bellalta, ex responsable de PxC al Garraf i que, tal com denuncià Pablo Barranco, va ser condemnat a dos anys de presó per vendre contractes falsos a immigrants. Té un discurs molt espanyolista que el distància de l'ambigüetat d'Anglada.  Té força difusió a Alerta Digital.

En resum, és molt poc probable que hi hagi cap candidatura a les eleccions europees amb mínimes possibiltats d'entrar. Al marge de que cal 15.000 signatures o l'aval de 50 càrrecs públics -que només els té PxC- (llegir al BOE), España en Marcha difícilment tindrien recursos per fer campanya a tot l'Estat i tenen un discurs neonazi que no amaguen; España2000 només té implantació al País Valencià i el regidor d'Alcalà; i PxC i PxL ja han descartat fer llista, imagino també per problemes econòmics (Ruiz Puerta va aportar els 80.000 euros de les furgonetes de la campanya de PxC a les eleccions espanyoles de novembre de 2011 i no els haurà recuperat) i volen centrar-se en les municipals.

LLEGIR ACTUALITZACIÓ AGOST 2013. MANOS LIMPIAS I PARTIDO X LA LIBERTAD PODRIEN FER LLISTA! Acceptarien a PxC que és l´única formació que pot aportar els 50 avals de càrrecs electes -50 regidors-, però no la lideraria PxC

6 comentaris:

  1. Erik Norling está más cerca de PxL que del MSR, de hecho es de la misma generación de ex CEDADE que dirigen la PxL. El MSR demuestra así, que las Jornadas de la Disidencia, son en verdad disidentes, y que dan voz a personas de ese "mapa" que no piensan igual que ellos. De hecho, me consta, que han invitado a personas de izquierdas y que éstas han declinado participar, no por ellos, sino por el linchamiento "mediático" a que serían sometidos por los "tolerantes" de su "mapa" de izquierdas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "me consta, que han invitado a personas de izquierdas y que éstas han declinado participar, no por ellos, sino por el linchamiento "mediático" a que serían sometidos por los "tolerantes" de su "mapa" de izquierdas. "

      Lo dices como si linchar a alguien que participa en unas jornadas nazis fuera algo malo...

      Elimina
    2. Lo digo porque yo no creo que se tenga que linchar a nadie por opinar y mucho menos por debatir o exponer ideas contrarias ante un determinado publico, quizás, tu actitud sea la de un nazi intolerante y violento, la mia no.

      Conozco a personas que no pueden decir que tienen "un amigo del MSR o que toman un café con él" porque automáticamente sus "compañeros" le montan un pollo de narices. Totalitarios de todos los colores callados estáis muy guap@s.

      Elimina
    3. Teniendo en cuenta que el MSR tiene 300 militantes como mucho ya es difícil que conozcas a alguien, si lo haces, me imagino por donde te debes mover. Los que llevan toda la puñetera vida linchando a quien no piensa como ellos son los figuras del MSR. Y no mientas, un militante de base del MSR dudo mucho que tenga para un café.

      Elimina
    4. Perdona, creo que vas demasido subido de tono. Te puedo decir que conocer a alguien del MSR puede no ser fácil, pero a quien conozco es una persona razonable, con las ideas claras, para nada radical y que rompe todos los esquemas de lo típico que se cuenta de ellos por gente como tu que, precisamente no les conoce. De pirados hay en todas partes, pero en una cosa tienes razón, pocas veces tiene para algo más que un café.

      Elimina
  2. Farà falta aconseguir les firmes, això ja hi era en les anteriors eleccions de 2009 i que es va ampliar a la resta d'eleccions al 2011.

    ResponElimina