dimarts, 30 d’abril del 2013

TENS PLE A ST COLOMA DESPRÉS DE LA DENÚNCIA D'AGRESSIÓ A JORDI PASTOR. Gómez Montero cridat a l'ordre per aprofitar tots els punts per parlar de delinqüència, immigració i corrupció, i faltar al respecte a altres regidors. Bona resposta de la regidora de Gent de Gramenet: "No critiqui a la casta política que té un BMW, no viu a St Coloma i fa deu anys que es dedica a la política"

Ahir es va celebrar el primer Ple de l'Ajuntament de Santa Coloma després de la presumpte agressió feta en dependències municipals el 12 d'abril al migdia, per part del cap de Plataforma X Catalunya, Juan Gómez Montero, acompanyat d'altres tres militants de PxC a Jordi Pastor, treballador del grup municipal Gent de Gramenet. Aquests fets van motivar una que Pastor, després de passar per l'hospital i comissaria, fos cridat per l'alcaldessa, que convocà una reunió de portaveus que aprovà una declaració de condemna signada per l'alcaldessa i els grups del PP, CiU, PSC, ICV-EUiA i Gent de Gramenet (clica). Aquesta declaració es va fer pública a les 15,30 
Hores més tard, cap a les 12 de la nit, el regidor de PxC, després d'anar a l'hospital, va posar una denúncia contra Pastor per haver-lo agredit. En el link recullo també la versió de Gómez Montero. Avui li he preguntat a Goméz Montero perquè no va anar abans a l'hospital si els fets van passar al migdia, i m'ha dit que ho explicarà en el judici. El judici ràpid se celebrarà el proper dia 27 de maig, després d'haver-se suspès, en no recollir-se la notificació en el domicili de fora de Santa Coloma on resideix. Finalment ahir se li va lliurar la notificació a Gómez Montero al seu despatx de l'Ajuntament.
   Jordi Pastor a dalt. A sota, l'alcadessa, Núria Parlon
En començar el Ple, amb més presència de policies municipals d'uniforme i de paisà del que és habitual, Juan Gómez Montero va presentar 21 esmenes a la totalitat als 21 punts de l'ordre del dia. La normativa permet presentar per escrit una esmena en començar el Ple, si bé mai s'havia fet abans, donat que sempre es presenten abans i sovint a la Junta de Portaveus els grups ja manifesten si s'hi sumaran, si en cas d'haver-n'hi més d'una en el mateix punt s'unifiquen o no, o es comenta, si ja se sap, què farà cada grup al Ple. Però amb aquesta argúcia legal el cap de PxC obtenia cinc minuts per defensar cada esmena. 
En el Ple s'havia de prendre en consideració la renúncia del regidor de PxC Gerardo E. Serrano, número 3 de la llista, que ja no hi va assistir. Habitualment a la majoria d'ajuntaments s'accepta la renúncia en un dels últims punts del Ple i en el proper, en començar, pren possessió el seu substitut. La substituta de Serrano era la número 9 de la llista, la jove d'origen belga, Christie Demeuldre Guyaux. Tres dies abans Gómez Montero havia fet un tuit definint a la futura regidora com exemple de la immigració que volem "blanca e identitària".

No obstant Gómez Montero després de presentar i repartir les 21 esmenes a tots els punts, va demanar que es votés incloure en l'ordre del dia com "urgència" la pressa de possessió de la nova regidora, enlloc de deixar-ho pel proper Ple, proposta que no li fou acceptada.
Esteban Escribano (nº 7 de la llista de PxC) i J. Gómez Montero (nº 2 i portaveu des que va dimitir el nº1) A sota la futura regidora.


            
Christie Demeuldre Guyaux i el tuit definint-la com la "immigració blanca que volem"
Desqualificions, casta política, i delinqüència en cada punt
Les 21 esmenes de PxC van permetre a Montero a convertir el Ple un rosari repetitiu de desqualificacions cap a l'equip de govern de PSC, Iniciativa i CiU, i també cap a Gent de Gramenet i el PP: "los falsos socialistas listillos i los ecologistas de mentirijilla de Iniciativa son un cáncer para la democracia". Deixadesa, inseguretat, immigració, brutícia, corrupció, casta política, pretoria, corruptes, defensor de la immigració i el multiculuralisme invasor per fer baixar els sous dels de casa... I una i altra vegada "Señora alcaldesa, una vergüenza, es una vergüenza, esto es un circo! ustredes dan vergüenza!" A Carles Combarros i a Susanna Abelló de CiU, els deia que eren de tot, a part de separatistes. A la Guida Martín de Gent de Gramenet la qualificava despectivament de "la señorita esa..."

Quan es parlava de modificació d'una plaça de lloc de treball, demanava se suprimís fons de serveis socials i es destinés a més policia. Quan es votava la permuta d'uns terrenys per fer les pistes d'atletisme de Can Zam, amb el vot favorable de tots excepte PxC, Gómez Montero acusava a l'equip de governs de ser un càncer per la democràcia. Quan  es votava la gestió d'un equipament, acusava l'alacaldessa i els falsos socialistes i falsos ecologistes de convertir el Ple en un circ i de fer pena. 

Diverses vegades l'alcaldessa li va pregar que se cenyís a defensar al seva esmena al punt de l'ordre del dia, sense que el regidor s'avingués a fer-ho replicant sovint que li quedaven tres minuts i els gastaria com li semblés. En tractar del Parc Fluvial del Besós, després que Gómez Montero digués que no es repectava la voluntat del votants de PxC, la portaveu del PP, Mari Carmen Saez li digué indignada al portaveu de PxC "¡Por suerte nuestros votantes no son los suyos!" Tot el que s'hagués pogut aprovar i debatre en una hora es va allargar dues hores i mitja.

LES MOCIONS    
En el torn de les mocions l'equip de Govern votà per separat en alguna, en desmarcar-se CiU del PSC i Iniciativa. Sobre la reforma urgent de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) i de suport a la ILP de renda garantida de la ciutadania, presentada pels grups municipals dels PSC i ICV-EUiA va comptar amb el vot a favor de GdG i en contra del PP, CiU i PxC. PxC presentar una esmena defensant la renda només pels autòctons o europeus de certs països.
En el debat d'aquesta moció Gómez Montero digué que "la "casta no defensava a la gent de casa del neoliberalisme que amenaça i extingeix el pobles autòctons". 

La de reconeixement de l’habitatge com a dret social, presentada per PSC i ICV-EUiA, va ser aprovada amb els vots a favor de GdG, PxC i en contra de PP i CiU. Aquí Gómez Montero tot i votar que sí, repetí que allò semblava un circ, que no tenien vergonya, que no ens creiem les seves xorrades, que la banca els hi garantitza a vostès de la "casta" el seu sou, i el va advertir que "a vostès els queden dos dies!", profetitzant que PxC seria la força més votada les properes eleccions. Aquestes valoracions va motivar que l'alcaldessa, Núria Parlon, li tornés a repetir que no fes campanya electoral i limités a opinar sobre el contingut de la moció. Gómez Montero li va respondre ella era una titella i una sectària.


A quarts d'una de la nit, amb motiu d'una moció contra la corrupció de PxC, la regidora de Gent de Gramenet, grup proper a la CUP, Guida Martín li digué: "Vostè no és qui per  criticar a la casta política ni als polítics que porten molts anys, que vostè va amb un BMW, no viu a Santa Coloma i ja fa deu anys que està en política que abans ja va ser regidor de Manlleu".

Personalment he de dir, tal com vaig dir fa dos anys amb l'ara diputada de la CUP, Georgina Rieradevall, quan era regidora de Vic, que veig en la Guida una persona amb una gran capacitat i futur a la política (tot i que ara per ara la CUP a qui són propers molts dels miltants de GdG no vol que els diputats repeteixin mandats o acumulin càrrecs, però com em va dir un membre important de la CUP, tot es pot replantejar en una assemblea....)

També es va debatre una moció de PxC per combatre "la manipulació històrica" del nacionalisme català i "l'adoctrinament" dels nens que va ser rebutjada.  
Un Ple, en resum lamentable, amb una dinàmica que impedeix que els grups debateixin i es repliquin amb la normalitat d'aquells que tot i ser de diferentes forces polítiques i ideologies, creuen en la paraula i en valor de saber empatitzar amb qui pensa diferent, tot i que es voti en sentit contrari, o de la discrepància política entre els qui des del govern veuen el got mig ple, i els de l'oposició el vegin mig buit.
Els regidors d'Iniciativa, Siscu Sánchez i Xavier Pujols


El Tinent d'alcade del PSC; Raül Moreno, responsable de Benestar Social i Família
Carles Combarros, de CiU, Tinent d'Alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació

Mari Carmen Saez del PP: "Els nostres votants, per sort no són els seus, senyor Montero" 

Guida Martín dirigint-se a Gómez Montero: "Vostè no és qui per  criticar a la "casta política" ni als polítics que porten molts anys, que vostè va amb un BMW, no viu a Santa Coloma, i ja fa deu anys que està en política, que abans ja va ser regidor de Manlleu on tampoc no hi vivia"


5 comentaris:

  1. pxc no es un partido político, es una secta i como secta ha de ser tratada. Sinò mira la devoción de los militantes por su lider, el lavado de cerebro al q son sometidos y la actutud q muestran tan sesgada. Son incapaces de relacionarse con gente del exterior, relacionandose únicamente con gente del partido.

    un claro ejemplo es el presidente de las juventudes de barcelona jordi barba y su activismo incesante... una vez lo vi en el mercado de granollers (lugar donde trabajo) vendiendo lotería del partido durante 3 horas.

    No me gusta nada como pinta todo esto. Al final los más castigados, los inmigrantes.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb part del que dius. Però vendre loteria no és cap delicte....

    ResponElimina
  3. Ningú diu q estigui cometent cap delicte. Però está clar q són una societat molt perillosa que creix. Si veus detalladament els discursos del "lider" anglada et donarás compte q diu: la gran FAMILIA de pxc. De que viu anglada ? Com pot tindre el nivell de vida que té sense tindre una feina fixa ? No será que es lucra il.legalment ?

    Penso que pot está havent explotació de militancia, malversacions encoverts, comisions extranyes, amenaçes.... I aixó si son delictes.

    S'HA DE TRACTAR PXC COM UNA SECTA, NO COM UN PARTIT.

    ResponElimina
  4. Xaver, quan s'acabi Plataforma què faràs? Jajaja

    ResponElimina