dijous, 8 d’agost del 2013

MATARÓ, EL PSC FA QUE ES CONVOQUI JUNTA DE PORTAVEUS I DEMANA REUNIÓ DE LA JUNTA DE SEGURETAT I DEL CONSELL DE ROCAFONDA. Es critica manca de lideratge per afrontar i informar sobre els fets. La desaparació de part de la premsa comarcal, el silenci de l'altra i la manca d'un comunicat a la web muncipal genera desinformació i beneficia la crispació. EL SINDICAT DE MOSSOS EXIGEIX EL SUPORT D'ESPADALER

(Actualitzat a les 18 h amb el comunicat del Sindicat de Mossos-CCOO)

Avui dijous La Vanguardia a l'edició digital (clica per anar a la notícia) és l'únic mitjà que informa que ahir el PSC de Mataró va forçar la reunió de la Junta de Portaveus, i que el grup socialista ha fet un comunicat lamentant la manca de lideratge i de transparència informativa de l'equip de govern de CiU en relació als diferents incidents ocorreguts a la ciutat des de la matinada del 31 d'agost quan un jove va entrar amb un matxet a la mesquita del barri de Cerdanyola intentant apunyalar als que pregaven dins. 

Foto d'una de les manifestacions contra les detencions: Julia Herrera, La Directa
La resta de mitjans no han dit res (El Punt del Maresme ja no existeix i l'edició nacional no n'ha parlat), l'Agència Catalana de Notícies (una bona estructura d'estat) sembla ser cosa dels temps  passats del Tripartit després de noves tongades d'acomiadaments i tancaments de corresponsalies, tampoc no ha dit ni piu. Els principals digitals locals -que funcionen amb bona part de voluntarisme- deuen estar mig de vacances després de les festes de Les Santes, donat que l'última notícia política mataronina del Cap Gros i de Tot Mataró és la crema d'una bandera espanyola de fa dues setmanes. I la web municipal tampoc no ha publicat en l'apartat de notícies el comunicat d'abans d'ahir de l'Ajuntament i les comunitats islàmiques. Així tindrà raó el PSC quan es queixa de la manca absoluta d'informació que genera inquietud entre els veïns.  
 --------------------------
ACTUALITZAT: Avui dijous a les 6 de la tarda l'Ajuntament ha penjat el seu primer comunicat sobre els fets, referent a la reunió d'ahir de la Junta de Portaveus a la web municipal (clica o llegeix el text a sota)
---------------------------
Només en parla el digital El Maresme Actiu, amb un titular que podria ser equívoc: "MATARÓ, FOCUS DE DISTURBIS DE JOVES ÀRABS" El titular és en part equívoc donat que la major part de la immigració magribina del Maresme, com de Catalunya, no és àrab sinó amazic. Sembla que ja poca gent recorda el que deia Carod Rovira que la tercera llengua més parlada a Catalunya, després del català i castellà és l'amazic (o bereber o cherja). És un fet a tenir en compte que la majoria de joves d'origen magribí catalans, en haver crescut i estudiat a Catalunya -i no haver fet la mili al Marroc- no parlen ni àrab darija (dialecte marroquí) ni àrab clàssic, cosa que no facilitaria el seu hipotètic retorn al país que van deixar de nens o, pels nascuts aquí, d'on venien els seus pares. (Recomano qui vulgui conèixer aquests problemes identaris del joves amazics catalans que llegeixi "Cartes al meu fill" de Saïd El Kadaoui". Un  retorn que insinua que aconseguiran, forçaran o incrementaran els cants de sirena del gens educat Josep Anglada, si esdevé alcalde Vic, i la més educada Mònica Lora, si ho és de Mataró. 

Tornant al comunicat i les declaracions del PSC, l'exalcalde Joan Antoni Baron, a més de criticar l'alcalde Joan Mora de CiU,  per la manca de lideratge i de política informativa, lamenta que no s'hagin convocat als moviments i associacions veïnals i la "tergiversació dels fets per part dels moviments antisistema" per mitjà de les xarxes socials. 


 Joan Antoni Baron, del PSC
I és que és evident que amb la desinformació oficial, l'única informació que es troba és la de les xarxes socials on PxC va ser dels primers en dir la seva (clica per llegir el comunicat), com també ho ha fet el competidor local de PxC, el regidor popular José Manuel López, que ha donat "tot el meu suport a la Policia Local i als Mossos d'Esquadra que fa setmanes són assetjats i difamats per joves xoriços que ho fan passar per racisme i difamats pels antisitema de sempre que només busquen crear desordre"   

José M López, del PP

Jo amb tanta desinformació i versions contradictòries em limito a linkar el que vaig escriure dimarts, actualitzat dimecres, reconeixent que les versions d'alguns dels fets són diferents segons uns i altres.  A més de la Directa, també n'ha parlat L'Accent (clica). Sí que totes les versions coincideixen amb el primer del fets, de la matinada del 31, que no he vist que PxC i PP condemni, i que en passar en ple Ramadà ha escalfat molt els ànims. L'entrada d'un mataroní (autòcton) amb un matxet dins de la mesquita del barri de Cerdanyola intentant apunyalar als que pregaven dins. 
Ah! i donat que uns 15.000 mataronins (molts ja amb DNI espanyol) celebraran avui el Eid el Fiter, o final del Ramadà, un dels seus dies més sagrats (com el nostre Nadal), que uns viuran amb plena fe religiosa,  i d'altres -com molts dels batejats catòlics no practicants o no creients- com una festa social, identitària o familiar, aprofito per desitjar-lis una venturosa o afortunada festa, un EID MUBARAK! 
COMUNICAT FET PÚBLIC AQUESTA TARDA DE LA REUNIÓ D'AHIR DE LA JUNTA DE PORTAVEUS DE CiU, PSC i PP:

L’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir dimecres 7 d’agost una Junta extraordinària de Portaveus per tal d’informar als portaveus del Consistori dels fets ocorreguts els darrers dies a Rocafonda i El Palau. Com a resultat de la reunió s’ha redactat un comunicat signat pels grups municipals de CiU, PSC i PPC. Iniciativa de moment no s'ha sumat al manifest en espera d'obtenir més informació. La CUP tampoc.
Segons, Hajar Mensouari, tesorera de l'associació IQRA, "ningú sap què va passar realment perquè ningú ho va veure". Per Mensouari hi ha diferents versions, tant de la policia com dels joves detinguts, però, "no es pot criminalitzar ni a tota la comunitat islàmica ni a la policia".
El text íntegre del comunicat és el següent:
Reunits en Junta extraordinària de Portaveus el dia 7 d’agost, els grups municipals han estat informats per Mossos d’Esquadra, Policia Local i el Servei de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró, dels fets ocorreguts els darrers dies als barris de Rocafonda i El Palau. Els fets en concret, i que Mossos d’Esquadra han exposat, es van iniciar arran d’una intervenció policial que volien realitzar en un carrer del Palau el passat dijous 1 d’agost i que van cloure l’endemà amb la detenció de dues persones per aquests incidents i un tercer detingut per un robatori en un domicili; concentracions davant la Comissaria dels Mossos d’Esquadra el divendres a la tarda i posteriorment davant el Jutjat de guàrdia el dissabte al matí quan els detinguts van ser posats a disposició judicial. Diumenge a la tarda es va produir un altre episodi amb la Policia Local davant la mesquita de Rocafonda.


Amb tota la informació donada i aquella que han tingut a bé demanar, s’ha posat de manifest que aquests fets ocorreguts no es poden relacionar amb la celebració del Ramadà que finalitza avui. Els grups municipals han manifestat el seu compromís en seguir treballant en favor de la convivència a la nostre ciutat.


Davant els atacs i les difamacions patides, tots han coincidit en donar recolzament a la tasca de les forces de seguretat, com a representants de l’autoritat democràtica, perquè puguin seguir treballant per garantir la seguretat i convivència a tots els carrers de la ciutat de Mataró, donant suport a l’agent que va haver de ser atès hospitalàriament per aquests fets.


A la Junta de Portaveus també s’ha donat a conèixer els contactes que s’han mantingut des de l’Ajuntament amb les associacions de veïns de les zones implicades i amb la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró”.

EL SINDICAT DE MOSSOS D'ESQUADRA-CCOO DÓNA SUPORT ALS AGENTS, CRITICA LA POSTURA DE LA CUP I EXIGEIXEN  EL SUPORT DEL CONSELLER ESPADALER

El Sindicat de Mossos-CCOO aquesta tarda acaba de fer públic aquest comunicat (clica):
8 d'agost de 2013

"Donada la transcendència pública dels aldarulls succeïts a Mataró durant els darrers dies entre la policia local, mossos d’esquadra i alguns membres de la comunitat musulmana de la capital del Maresme, l’SME- CCOO volem fer públic el nostre ple recolzament al Cos de Mossos d’Esquadra així com a la Policia Local de Mataró per la seva professionalitat.
Per altra banda, l’SME-CCOO lamentem que determinades organitzacions polítiques, membres partícips del Parlament de Catalunya, acusin de racista l’actuació policial demostrant, novament, que de manera sistemàtica qüestionen qualsevol actuació policial i que, amb total impunitat política, es permeten la llibertat d’acusar-nos de racistes tot promovent el continu deteriorament de la imatge dels cossos policials catalans.
Per tant, entenem que aquestes manifestacions responen més a una declarada fòbia policial que no pas a una  realitat social.
Així mateix, i davant aquest continu atac polític contra el que el propi Govern Català destaca com “estructura d’estat” (tot referint-se al Cos de Mossos d’Esquadra), exigim al Conseller Espadaler, i per extensió, al conjunt del Govern, que d’una vegada per totes es posin en marxa els mecanismes necessaris per defensar l’honorabilitat i professionalitat dels cossos policials catalans que, recordem, han estat creats pels propis polítics catalans.
És en aquest sentit que volem recordar que els cossos policials de Catalunya no tenim altre objectiu que el de servirla ciutadania tot garantint la seguretat i la convivència de totes les persones que romanen a les nostres contrades.
Per últim, l’SME-CCOO volem deixar clar que estem en contra de qualsevol acte racista però també volem insistir en el fet que les acusacions de racisme mai poden servir com escuts protectors per emparar a presumptes delinqüents"


Versió dels fets a L'Accent (clica) 

INCIDENTS A CANOVELLES
 El passat dimarts a la tarda, una patrulla de Mossos d'Esquadra es va veure encerclada, segons la versió de la policia catalana, per més de cent persones d'origen marroquí o magribí o  quan va identificar al conductor magribí d'una furgoneta, entre els carrers Sol i Sant Josep que, en veure'ls havia intentat fugir. Els mossos denuncien que foren agredits i insultats i van haver de ser "rescatats" per reforços dels ARRO de Granollers. 
Llegir aquesta informació a La Vanguardia, edició digital, clica


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada