dimecres, 3 de setembre del 2014

UNITAT CONTRA EL FEIXISME CONVOCA UN ACTE L'11-S A BARCELONA AL MATEIX LLOC QUE LA ESPAÑA EN MARCHA, DUES HORES ABANS



Unitat Contra el Feixisme de Ciutat Vella ha convocat un acte l'11 de setembre, sota el lema "Volem un barri sense nazis. El Raval viu i conviu", de 10 a 12 del matí, a la plaça d'Aureli Capmany, el mateix lloc d'on aquell dia a les 12 hores, hauria de sortir la manifestació de La España en Marcha (Alianza Nacional , Falange, Nudo Patriota i Movimiento Católico Español), tal com va comunicar Alianza Nacional fa deu dies al Departament d'Interior

L'acte de la España en Marcha, que s'ha convocat sota el lema "Catalanitat és Hispanitat", s'hauria d'iniciar a la Plaça Aureli Capmany (Riera Alta-carrer del Carme) i acabaria davant el monument de Colom. L'objectiu del mateix és, "deunciar la tergiversació històrica de la figura de Rafael de Casanova".  Pedro Pablo Peña, president d'Alianza Nacional, i Manuel Andrino, cap de La Falange, han anunciat que hi intervindran. Tots dos estan imputats per les declaracions que van fer a Barcelona el passat 12 d'octubre. (Llegir escrit del fiscal que ha motivat la imputació de Peña i Andrino)
De tota manera encara no se sap si Interior ha autoritzat l'acte ultradretà o si ha imposat als convocants que el facin a un altre lloc com Montjuïc, o sí Interior, aprofitant les crides a la lluita, si cal violenta de Peña i Andrino, contra l'independentisme, els prohibirà qualsevol acte el dijous 11, argumentant que podria desembocar en enfrontaments al carrer que serà ple de gent amb estelades.

La decisió dUCFiR del Raval de fer un acte dues hores abans al mateix lloc d'on pensa sortir la mani ultra, es va prendre ahir a l'assemblea d'UCFiR que es va fer a la Casa de la Solidaritat. Es dóna per segur que en cap cas Interior autoritzarà els dos actes al mateix lloc, donat que els militants antifeixistes coincidirien en acabar l'acte amb els de La España en Marcha.

L'acte que convoca UCFiR consisteix en un esmorzar popular; actuacions musicals; activitats lúdiques; intervencions de persones i entitats del barri i de la ciutat. I ho fa per respondre "a l’amenaça d’una manifestació nazi al nostre barri (cosa que confiem que no es produirà) amb una mostra del nostre compromís amb la convivència i la diversitat". Nombroses entitats del barri s' adheriran a aquesta convocatòria.


 La España en Marcha, autora de l'atac a la seu de la Generalitat a Madrid l'any passat,  convoca el proper dia 11 de setembre la manifestació de les 12 del migdia fins les 3 al Raval a Barcelona, i una concentració a les 19 hores davant Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid, per demanar l'absolució del 15 imputats per l'atac a l'acte de l'any passat a la capital d'Espanya. I pel 4 d'octubre prop de Madrid "una capea patriota" (torejar vaquilles sense fer mal a l'animal)  com la que ja va fer el 28 de setembre passat   en la que van cremar estelades. 


Convocatòria de la Capea Patriota d'aquest any
Imatge de la crema d'estelades de l'any passat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada