dimecres, 3 de desembre del 2014

LA REGIDORA MARÍA OSUNA (EX PxC) QUE ES VA PASSAR A PDxC DE JOSEP ANGLADA, MARXA DE SALT SENSE RENUNCIAR A L'ACTA DE REGIDORA.

La regidora de Salt, Maria Osuna, que va ser una dels tres regidors que va obtenir Plataforma X Catalunya (PxC) a Salt el maig de 2011, ha marxat a viure i treballar a Extremadura per regentar un petit negoci familiar. Tot i que ja no va assistir al ple de finals d'octubre, en no renunciar a l'acta de regidora, el lloc no podrà ser ocupat per Sergi Fabri de les Joventuts Identitàries, que anava de quart a la llista, i és un dels pocs membres de la llista que continua a PxC. 
Osuna va abandonar PxC el passat setembre passant-se a Plataforma Democràtica X Catalunya (PDxC), sigla que lidera i va crear el fundador de PxC, Josep Anglada,  després de ser expulsat de PxC.  Els altres dos regidors saltencs de PxC, el cap de llista, Carles Bonet, i la número 3, Juana Dolores Martínez, van abandonar PxC, passant a regidors no adscrits, l'agost de 2011 per la polèmica derivada del fet que tots dos mantenien una relació sentimental estable amb persones d'origen estranger de color.  En deixar PxC Osuna aquest setembre i passar-se a PDxC, Plataforma X Catalunya es va quedar a Salt sense representació i el grup municipal va quedar dissolt.
 Maria Osuna, en el ple del passat 22 de setembre
 Sergi Fabri, a la dreta de la foto, en el ple del passat 22 de setembre, quan Osuna va passar-se a PDxC. Al fons Anglada, que hi va assistir per donar suport a Osuna.

L'actuació del tres regidors de PxC de Salt, que van entrar a l'ajuntament (a costa del PSC que en va perdre tres), ha estat polèmica des del començament, no només per no complir les expectatives amb les que van ser votats, o pel fet que dos dels tres regidors tenien parella de color, sinó per l'actuació d'aquests dos en deixar PxC -Bonet i Martínez- que, en passar a regidors no adscrits l'agost de 2011, van assegurar una còmoda majoria a l'alcalde de CiU, Jaume Torramadé, a qui des de llavors gairebé sempre li voten a favor. Bonet també va ser motiu de polèmica el juliol de 2013, quan acompanyat de la seva parella, va assistir a l'acte de commemoració a Girona amb el cònsol marroquí, de la Festa de Tron del rei del Marroc i de trencament del dejuni del ramadà.  

El cap de llista de PxC de Salt, assistint com a regidor no adscrit amb la seva parella a l'Iftar de trencament del ramadà i Festa del Tron del Marroc, el juliol de 2013, amb cònsol a Girona. A sota Bonet amb la número 3, Juana Dolores Martínez, també regidora no adscrita.
            

2 comentaris:

  1. Ha sido una mujer valiente y leal a sus principios. En un pueblo con mucha carga migratoria en el que los autóctonos ya son minoría ha planteado siempre de cara la problemática del asunto. María has sido genio y figura. Enhorabuena.
    Desde Andalucía un abrazo y mucha suerte.

    ResponElimina
  2. Muy grande buena persona y le han amargado la vida.Mucha suerte María !

    ResponElimina