dijous, 26 de febrer del 2015

PINTADES NEONAZIS A LA SEU DE "BAGES PER TOTHOM" A MANRESA

La seu  de l'entitat antiracista i intercultural Bages per Tothom, del carrer Jaume I de Manresa,  ha aparegut aquest matí amb pintades racistes i neonazis a la façana. Pintades que no estan signades per cap grup. Sembla que es van fer al voltant de les 22 hores, i haurien deixat una esvàstica a mig fer, probablement en fugir, en veure que s'apropava algú.
A Manresa, on el partit ultra, xenòfob o identitari Plataforma X Catalunya té dos regidors, feia temps que no es produïa un fet com aquest, si bé s'han produït incidents com el del 15 de juliol passat, quan diverses entitats van manifestar-se al mercat del barri de Font dels Capellans on PxC volia fer una recollida de menjar per "gent de casa" necessitada. En cap cas estic acusant a militants de PxC de les pintades d'aquesta nit. Tant pot ser una bretolada com l'acció d'un grup organitzat.
Molt més greu va ser l'atac neonazi a la sala manresana d'Stroika del 23 de març de 2012, i els atacants condemnats van triar el concert antifeixista que es feia a Manresa per venjar-se d'un atac a pedrades a un concert de Democracia Nacional a Barcelona. Els condemnats per aquells fets, vinculats al MSR, DN, PxC i Alianza Nacional, no eren de Manresa, tot i que alguns tenien segona residència o vivien al Pont de Vilomara o Sant Vicenç de Castellet. 
En un comunicat l'entitat Bages per Tothom alerta que "aquest tipus d'ideologia ha anat aconseguint adeptes a les nostres comarques en els últims temps" i considera que "representa un atac a la convivència i als drets humans". La seva presidenta Maite Uró, que es plantejava denunciar els fets al Mossos d'Esquadra, ha manifestat preocupació per la "sensació de vulnerabilitat que dóna, tant a les persones que ofereixen el servei com a les persones usuàries. Fa quinze anys que som aquí treballant per la convivència i mai haviem patit cap mena d'atac, ara haurem d'anar més en compte". L'entitat demana a les administracions que assumeixin aquesta realitat: "mirant cap a una altra banda els problemes no es resolen i es corre el perill que es generin problemes greus", han denunciat.

 Bages per a Tothom és una organització no governamental que treballa per la igualtat de drets de totes les persones que viuen al Bages, independentment del seu origen, i per sensibilitzar la població en general respecte a la necessitat de fomentar la solidaritat i la convivència de tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca.


NOTA DE PREMSA DE BAGES PER TOTHOM
26 DE FEBRER DE 2015
Pintades racistes a la seu de Bages per a Tothom
La seu de l'Associació Intercultural Bages per a Tothom ha aparegut aquest matí amb pintades racistes. En els 20 anys d'activitat de l'entitat aquesta és la primera vegada que s'han vist atacats directament per individus d'ideologia feixista. L'entitat entén que aquest fet evidencia que, tal com han vingut advertint plataformes com Tots fem Bages o Unitat contra el feixisme i el racisme, aquest tipus d'ideologia ha anat aconseguint adeptes a les nostres comarques en els últims temps.
Bages per a Tothom és una entitat que, entre altres activitats, ofereix assessorament i informació a persones immigrades per tal de facilitar-los l'adaptació al seu nou entorn. A la seu del carrer Jaume I és on hi fan l'atenció personalitzada.
La presidenta de Bages per a Tothom, Maite Uró, ha manifestat la seva preocupació davant l'aparició d'aquestes pintades pel que representen d'atac a la convivència i als drets humans. També s'ha mostrat preocupada per la sensació de vulnerabilitat que això dóna, tant a les persones que ofereixen el servei com a les persones que en són usuaries. “Fins ara, hem pogut fer la nostra feina amb tranquil·litat, a partir d'ara, i per si de cas haurem d'estar més alerta”.
L'entitat creu que cal que les administracions assumeixin la realitat i es concentrin i s'ocupin a intentar eradicar els grups, organitzats o no, que atepmten contra els drets més bàsics de les persones i la convivència a Manresa. Mirant cap a una altra banda els problemes no es resolen i es corre el perill que es generin problemes greus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada