dilluns, 30 de gener del 2017

LA REGIDORA DE BADALONA, FÀTIMA TALEB, DESPRÉS DE SER INSULTADA I AGREDIDA LA SETMANA PASSADA, DENUNCIA ELS REITERATS ATACS A LA SEVA PERSONA I EN RESPONSABILITZA AL CLIMA CREAT PER GARCIA ALBIOL. L'ex alcalde respon sense comdemnar les agressions i en responsabilitza a Taleb



La regidora de Participació i Convivència de Badalona i regidora del Districte 6è, Artigues-Sant Roc, Fátima Taleb, de Guanyem Badalona en Comú, ha denunciat avui haver estat víctima de diverses situacions de xenofòbia pel seu origen marroquí i la seva fe musulmana des de fa un any i mig quan va entrar a l'ajuntament i el seu grup, gràcies al suport d'altres partits, va desbancar de l'alcaldia al popular, Xavier García Albiol. "Les últimes dues ocasions que ha estat insultada, agredida o amenaçada han estat la setmana passada", explica Taleb en una carta publicada a la pàgina web de  Guanyem Badalona en Comú i al al seu Facebook. Així explica que dilluns passat va rebre insults i escopinades d'un home al mig del carrer i dijous, tres dies després, una noia jove va començar a insultar-la, "i poc després s'hi van unir familiars seus i persones alienes que passaven pel carrer pensant que tenien el dret" a fer-ho".

Tot i que anteriorment, sense fer-ne difusió, havia denunciat a la policia diversos insults i amenaces, ara, a part de denunciar-ho a la policia local, ha decidit fer-ho públic. "Sóc conscient que aquests atacs es deuen al fet que sóc membre destacada i visible d'una comunitat minoritària de Badalona. Els dic a totes i a tots que tornaré a denunciar aquests actes, racistes, xenòfobs, islamòfobs, que molta gent pateix cada dia en silenci, veïns i veïnes musulmanes i d'altres col·lectius minoritaris d'origen estranger i gitano. Actes, fruit de la política del senyor Albiol del Partit Popular, que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l'odi i a dividir la ciutadania".
Mentre la seva denúncia pública ha motivat mostres de suports de polítics de diferents colors, des de Junts pel Sí a la CUP, l'exalcalde Xavier García Albiol, a qui Taleb responsabilitza en part de les mostres d'hostilitat que pateix, en lloc de condemnar les agressions verbals i físiques que ha patit Taleb com a regidora i com a ciutadana,  ha fet un twitt dient que "Que una concejal musulmana de #badalona me acuse porque se meten con ella por la calle, es una buena excusa para tapar su incompetencia".

Fàtima Taleb, de 41 anys, escollida regidora les passades eleccions de maig de 2015 i membre de l'equip de Govern que lidera Dolors Sabater, arribà a Badalona quan tenia 22 anys i acabava de llicenciar-se en Llengües Modernes al Marroc. Va implicar-se en diversos projectes culturals i socials, Ha treballat com a mediadora per diferntes a administracions i, després de més deu anys resident legalment a Espanya, va obtenir la nacionalitat. Va ser proposada per anar a la llista de Guanyem Badalona i el 25 de maig de 2015, la primera vegada que podia votar aquí, va ser escollida regidora. Evidentment li dono tot el meu suport i l'encoratjo a continuar fent la feina com a regidora.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada