dissabte, 28 de gener del 2017

MIG MILER D'ULTRES ES MANIFESTEN A MADRID I 65 A BARCELONA CONTRA LA CONDEMNA DE 4 ANYS DE PRESÓ PEL 14 ULTRES DE BLANQUERNA



Ara fa un any, l'Audiència Provincial de Madrid, va imposar penes de 6, 7 o 8 mesos de presó als 14 acusats, que si no tenien antecedents, ningú no havia de complir. Ara, tret que ho recorrin al Tribunal Constitucional i que aquest suspengui l'ingrés a presó mentre estudia el recurs, tots hauran d'entrar a presó.  L'atac de Blanquerna va ser perpetrat per La España en Marcha, plataforma ja desapareguda que agrupava a Democracia Nacional, Alianza Nacional, Falange-FE, Movimiento Católico Español i Nudo Patriota. 
  Vídeo de la manifestació. Els convocants afirmen que no ere 500 persones, sinó eren més de mil.


La foto de Pedro Chaparro era a les pancartes de DN, tant a Madrid com a Barcelona



La manifestació de Madrid, ha sortit poc abans de les 12 de la Puerta del Sol i ha acabat a pocs metres de la seu de Blanquerna on han intervingut José Pedro Cruz, el Vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro (imputat ara per una altra causa) i el dirigent de La Falange FE, Jesús Muñoz. 
Els manifestants portaven banderes espanyoles, algunes amb l'escut franquista o àguila de Sant Joan i banderes i pancartes de La Falange i Democracia Nacional amb lemes com "Defender Es`paña no es un delito" o "Defender España no es un crímen", i al llarg de la manifestació han fet crits com "¡No nos engañan, Cataluña es España!", "¡Gloria eterna a los de Blanquerna!" o "Jueces del Supremo,¡prevaricadores!"


A pocs metres de Blanquerna, al costat del Círculo de Bellas Artes, amb un cordó policial impedint acostar-se a la seu catalana, José Pedro Cruz -que és un dels condemnats- ha dit que "els 14 condemnats som només la moneda de canvi dún Govern deslleial que ens utilitza com pagament d ela seva traició. Som les 14 monedes amb les que els 14 judes que ens governen pretene comprar el silenci còmplice", referint-se que amb aquesta sentencia de presó el Govern vol mostar neutralitat front els propers judicis a Artur Mas i altres dirigents independentistes catalans. I ha afirmat que "Al menys, Judas, va tenir 40 monedes!" i que aniran a la presó per dir "Catalanitat és Hispanitat!". Cruz també s'ha referit a qüestions jurídiques, com que ni la Policia i els jutges han comés irregularitats en trencar la cadena de custòdia del pot de gas-pebre que es va llençar a Blanquerna i de les gravacions de TV3 que, segons ell, van ser tallades i manipulades.  

 Els altres dos oradors, Chaparro i Muñoz, s'ha referit als fonament de la sentència que els hi aplica l'agravant d'odi o discrepància ideològica per incrementar les penes inicials de 6,7 o 8 mesos a 3 anys i 11 mesos i 4 anys i un mes, afirmant que aquest agravant no s'ha tingut en compte en altres casos rcents com el de la líder de Podemos, Rita Maestre, a la capella de la Universitat, i han denunciat que se'ls ha conmdenat per defensar la unitat d'Espanya.  Segosn Chaparro "Els espanyols vivim desamparats per unes institucions inoperants que permeten tota mena d'atacs a Espanya".

 Imatges de la concentració a Barcelona

Per la seva banda, unes 65 persones s'han manifestat a les 11 del migdia a Barcelona, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Lluís Companys, demanant també l'absolució del 14 de Blanquerna. Entre els que ha intervingut hi havia Sergio Reguillón, de La Falange, un dels condemnats. A una de les les pancartes hi havia la imatge de Pedro Chaparro -que era a Madrid-, hi havia banderes de Falange i Democracia Nacional, i entre els presents també hi havia membres de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios i Somatemps. S'han fet tres breus parlaments amb un megafon en el que a part de defensar la unitat d'Espanya i condemnar el separatisme han afirmat que no els fa por entrar a presó i que a qualsevol independentsita que hagués fet un acte semblant segur que l'haguessin absolt.  

 Imatge del judici, ara fa un any
 El Suprem considera que l'atac al centre cultural Blanquerna, seu de la Generalitat, fet l'11 de setembre de 2013, es va realitzar per motius d'intolerància i discriminació ideològica, tipificat a l'article 22-4 del Codi Penal, motiu pel que augmenta la pena dels 14 condemnats, aplicant aquest agreujant, tant en el delicte de desordres públics, com pel de danys en béns de propietat pública. Segons la sentència “el motiu impulsor del delicte o delictes comesos va ser la intolerància a la ideologia catalanista dels convocants de l'acte, fins al punt d'arribar a impedir-lo”. I més enllà que els advocats del ultres ara recorrin l'increment de penes en relació als fets, el Constitucional s'hauria de pronunciar sobre la constitucionalitat de l'agravant d'intolerància i discriminació ideològica en el que se sustenta el Suprem per imposar quatre anys de presó.

1 comentari:

  1. pareciera que la condena no va a servir para "unir" a estos partidos, es más, el hogar social madrid ha convocado una manifestación para el 4 de marzo

    ResponElimina