dissabte, 18 de febrer del 2017

EL JUTJAT DE REUS DECRETA QUE ES JUTGI LA CÚPULA DE PXC DE L'ANY 2011 PER LA PROPAGANDA ELECTORAL QUE VAN REPARTIR A LA CAMPANYA DE LES MUNICIPALS. D'altra banda PxC demanda civilment a Anglada, 3 anys després de la seva expulsió, perquè torni 206.000 euros, i el jutge de Vic arxiva una denúncia contra Anglada per apropiació de diners del grup municipal

Anglada, la primera vegada que va declarar al jutjat de Reus per aquest cas, poc abans de ser expulsat de PxC

El jutjat d'Instrucció número 3 de Reus va comunicar dijous a les parts, que les onze persones que eren membres de l'Executiva de Plataforma per Catalunya (PxC), el maig de 2011, seran jutjats per un delicte d'incitació a l'odi, tipificat en l'article 510 del Codi Penal, fet, presumptament, durant la campanya electoral de les municipals de 2011. El delicte s'hauria comés amb la propaganda electoral que PxC va repartir al centenar de municipis catalans en els que es va presentar. Propaganda en la que és qualificava als immigrants gairebé com paràsits, ganduls i aprofitats, donant unes dades falses sobre els ajuts que donava la Generalitat als estrangers en perjudici dels ciutadans autòctons, aportant còpia d'un suposat xec de 4.000 euros que es regalava a cada immigrant.

Aquella propaganda va ser denunciada per diferents entitats i partits, entre els que destaca Iniciativa per Catalunya, la Direcció General d'Immigració de la Generalitat, el Síndic de Greuges o l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Però, finalment, després de donar moltes voltes, la causa es centralitza als jutjats de Reus, donat que és on l'advocat Hilal Tarkou, en nom de l'associació Al Watani, va ser el primer que va posar una denúncia. I ha estat el jutge instructor del Penal número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, és el que es va fer càrrec de continuar les diligències i va imputar i prendre declaració com "investigats" als qui formaven part de l'Executiva de Plataforma X Catalunya el maig de 2011. També està imputat o investigat, i anirà a judici, Albert Tafalla, que no era membre de l'executiva del partit, però era cap de llista a Reus. 
Ara el jutge ha ordenat la celebració del judici, i la fiscalia i l'acusació han de fer el seu escrit de petició de pena.
La propaganda electoral de maig de 2011, contenia aquest suposat xec que la Generalitat regalava a tots els immigrants
L'advocat Hilal Tarkou, que porta l'acusació contra l'antiga direcció de PxC per la propaganda de 2011
CONTINUEN LES DENÚNCIES I QUERELLES CRUADES ENTRE JOSEP ANGLADA I L'ACTUAL DIRECCIÓ DE PxC 

D'altra banda, tres anys després de la destitució i expulsió de Josep Anglada de Plataforma X Catalunya  continua el rifirafe judicial entre Anglada i els que el van expulsar. Tot i que de moment Anglada se n'ha sortit de la majoria de denúncies i querelles que van posar contra ell.


Així aquest dimarts 14 de febrer ha quedat interposada una demanda civil contra Josep Anglada per a què retorni a Plataforma per Catalunya (PxC) i als seus afiliats la xifra de 206.863,06 euros que suposadament s'hauria apropiat quan era president del partit. Segons PxC aquesta és la quantitat que va retenir en ser destituït dels seus càrrecs i expulsat del partit, i a més, se li reclamen les costes derivades d’aquest procés. De totes maneres sorprèn que la demanda s'interposi tres anys després de la seva destitució.
 PxC ha interposat aquesta demanada, dies després que el Jutge Victor Casillas Agüero, titular del Jutjat d’Instrucció nº 4 de Vic, dictés el 13 de gener de 2017 un auto on acordava el sobreseïment de la denuncia interposada per Joan Carles Fuentes, Pilar Catalán i Cristina Gayoso, el febrer de 2014, contra el president de Som Identitaris (SOMI) i actual regidor de Plataforma Vigatana (PLVI) a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, per un presumpte delicte de desviació d’uns diners del grup municipal de Vic. 

Al marge d'aquestes denúncies i querelles creuades, l'ex Secretari General de PxC, Robert Hernando, i altres dos membres de la direcció de PxC estan imputats o investigats per la suposada temptativa i conspiració d'homicidi i atemptat a càrrec públic, pel suposat pla per provocar un accident de tràfic a Anglada en un revolt de la carretera de Tavèrnoles.  També està pendent el probable judici contra els membres de la direcció de PxC, per l'apropiació dels comptes de mail, facebook i twitter de Josep Anglada i Marta Riera, prèviament a la seva destitució, i difondre els continguts del mails personals.
Sigui com sigui, potser per la voluntat d'apartar-se o d'abandonar la militància d'alguns dels dirigents de PxC involucrats en diverses causes judicials, sigui per la necessitat de que la cúpula de PxC que ha d'afrontar les municipals de 2019, no tingui causes penals, PxC ha posar al capdavant de la direcció persones no imputades, com la regidora de Mataró, Mònica Lora, l'ex dirigent de PxC expulsat el 2010, Pablo Barranco, o el qui va ser numero dos del MSR, Jordi de la Fuente.  

La pugna entre PxC i Josep Anglada, que ara presideix la el nou partit Som Identitaris, continua també en l'àmbit local. Així, mentre Anglada va participar el passat octubre i novembre a diverses mobilitzacións a Pineda de Mar contra la construcció de la mesquita,  i semblava que els membre de l'Associació de Veïns de Can Bel que impulsaven la campanya de rebuig estaven amb Anglada, ara el qui era president d'aquesta associació ha entrat a PxC de cara a implantar el partit islamòfob al municipi i presentar-se d'aquí dos anys a les municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada