dijous, 2 de març del 2017

PABLO BARRANCO I J. DE LA FUENTE, DE PxC I RESPETO, ASSISTEIXEN COM A CONVIDATS A LA TROBADA D'ALTERNATIVA PER ALEMANYA I EL FPO A BAVIERA.



De la Fuente, Strache, Pretry, Barranco i Bystron ahir a Osterhofen

El vicepresident de Plataforma per Catalunya, Pablo Barranco, i el Secretari d'Organització, Jordi de la Fuente, van assistir ahir a la trobada i acte polític "del dimecres de cendra" del partit ultra, Alternativa per Alemanya (AfD), celebrat  a Osterhofen (Baviera). Acte en el que més a més dels màxims responsables d'AfD, Frauke Petry i Petr Bystron, també hi va intervenir Heinz-Christian Strache, president del FPO austríac. El FPO va estar a punt de guanyar les eleccions presidencials austríaques el passat desembre, i AfD, present ja als parlaments regionals, es dóna per segur que entrarà al parlament federal alemany el proper setembre.  
Barranco i De la Fuente, que són també membres de l'executiva de la Federació Respeto, de la que formen part PxC, España 2000 i el Partido por la Libertad (PxL), volen recuperar les estretes relaciones que entre 2010 i 2013 hi havia entre PxC i els principals partits ultres i identitaris europeus, ara que estan obtenint bons resultats a la majoria de països europeus.
De fet, el FPO austríac, juntament amb el Vlaams Belang flamenc, van finançar amb un préstec, que van trigar anys en recuperar, la campanya electoral de PxC al Parlament de Catalunya de novembre de 2010, quan Josep Anglada va estar a punt d'entrar al Parlament. En aquell moment portava les relacions internacionals del partit el valencià Enric Ravello. El retorn de Barranco a PxC fa nou mesos -és de família materna alemanya i parla diversos idiomes- i l'entrada de De La Fuente -que portava fa uns anys les relacions internacionals del MSR amb una de l'Aliança Europea de Moviments Nacional del Parlament Europeu-, ja feia preveure que recuperarien les relacions de PxC amb els diferents grups ultres i xenòfobs europeus, trencades després de la marxa o expulsió de Ravello. 
L'objectiu immediat de Barranco i De la Fuente és poder portar els propers mesos a alguns dels líders dels partits ultres europeus a dos actes que PxC, PxL, España 2000 i Respeto volen fer a Toledo i Barcelona.
Barranco i De la Fuente no van fer ahir cap intervenció des de la tribuna, però a part de parlar amb  Frauke Petry, Petr Bystron, i Strache, es van reunir amb els candidats i responsables regionals Katren Ebner-Steiner, Stephan Protschka i Mario Beger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada