diumenge, 6 de maig del 2012

QUÈ ÉS ALBA DAURADA? LA NOVA FORÇA FEIXISTA DEL PARLAMENT GREC. E Ravello, en nom de PxC, lloa aquesta força


El meandre, que recorda la creu gamada és el símbol d'Aurora Daurada (o Alba Daurada),  Chrisi Avgi (Χρυσή Αυγή),  que ha obtingut el  7 %dels vots i 21 diputats a Grècia.  És una organització d'extrema dreta liderada per Nikolaos Michaloliakos, matemàtic i antic soldat, qui adoptà un ideari basat en les lleis de l'antiga Esparta. Fou creada a partir de la revista homònima que va circular de 1980 a 1984, quan deixà de publicar-se perquè el seu cap fou nomenat cap de les joventuts de la Unió Patriòtica Nacional, però el 1985 abandonà el càrrec i va refundar l'organització com a partit, que no fou legalitzat fins el 1993. El fet que rememori les lleis de l'antiga Esparta és una mostra de la seva ideologia propera al nazisme. Recordem que a Esparta es matava als nens dèbils, malalts o amb minusvalies, en entendres que eren una lacra que calia eliminar pel bé comú. Una mesura que aplicà Hitler durants uns anys amb qui patia malalties mentals i minusvalies.    
Nikolaos Michaloliakos en un acte del partit
Amb un ideari antimarxista i antiimmigrant, es va presentar a les eleccions legislatives gregues de 1996, però només va obtenir el 0,5 % dels vots. El 2005 cessà en les seves activitats polítiques i fou absorbida per l'Aliança Patriòtica, però el 2007 van celebrar el seu 6è Congrés amb la intenció de tornar a participar en política. Nikolaos Michaloliakos va obtenir escò a l'Ajuntament d'Atenes com a regidor i s'hi va presentar fent la salutació nazi. Com alguns dels partits islamistes s'ha destacat per fer capanyes de repartiment d'aliments i ajuda social a gent necessitada a barris de gent treballadora i pensionistes.  Ha basat la seva campanya en un rebuig a les imposicions europees, les retallades, la sortida de l'euro, el tancament de fronteres i l'expulsió d'immigrants albanesos i treballadors xinesos, i considerant enemics a combatre tant la Turquia musulmana, com els països àrabs i Israel. 
Entre les dues gran famílies de partits europeus que jo qualifico d'extremadreta, però ells diuen que són identitaris: l'Aliança Europea per la Llibertat, antiislàmica, on hi ha el FPO austríac, el Vlaams Belang belga, un sector del Front Nacional, amb Marine Le Pen, i el conservador ortodox, Laos, grec, i l'Aliança Europea de Partits Nacionals, antiimigració, antiislàmica i antisemites o antisionistes, de la Fiama Tricolore italiana, el British National Party, i l'antigitano Jobbik hongarès, que presideix el dirigent del Front Nacional francès, Bruno Gollnisch -que nega o minimitza l'Holocaust-, entrarà sense cap mena de dubte a aquesta segona.


Hitler va seguir una ordre ocultista esotèrica anomenada Golden Dawn o Alba Daurada, clica l'enllaç i llegeix.

  A sota foto de Michaloliakos Nikolaos, acompanyat dels seus col·laboradors.

 Militants d'Alba Daurada a actes del partit.A part del meandre, utilitzen el símbol de la Creu Celta

El Menadre és el símbol i recorda la creu gamada.
Les imatges no necessiten comentaris.


La creu celta pròpia ara a Europa dels grups xenòfobs. Recorda algun règim?

VALORACIÓ D'ENRIC RAVELLO, CAP DE RELACIONS INTERNACIONALS DE PxC A LA PUJADA D'ALBA DAURADA (Blog d'Enric Ravello)


No obstant això la notícia que ha ocupat la primera plana de la premsa europea i mundial és el 6,97% i la irrupció en l'hemicicle d'Atenes dels 21 diputats de la formació Alba Daurada (AD), que ha basat la seua campanya electoral en una oberta i radical oposició a les mesures de retallades i a la invasió migratòria que està sofrint Grècia en els últims anys.
Els arguments de la premsa “oficial” són tan alarmistes com a buits de continguts, i recorren a l'habitual desqualificació davant la seua incapacitat per entendre - i menys encara explicar- un fenomen polític que ha aconseguit el 7% dels vots grecs, sense la menor presència en els debats oficials, i amb una campanya mediàtica constant en contra seua, com ha declarat el seu líder Nikos Michaloliakos “la premsa ens ha atacat però els hem vençut”, aquesta premsa hauria de prendre nota que les seves patètiques desqualificacions assorteixen l'efecte contrari al que els periodistes-censors esperen. Una premsa a la qual el líder de AD no sembla tenir por “vaig a enfrontar-me a la tirania dels mitjans de comunicació”, va declarar poc després de saber-se els resultats dels comicis
Alba Daurada, més enllà de les formes i de la seua posada en escena, representa la resposta, i a més la iconografia que li envolta permet pensar al cabrejat elector grec que AD complirà amb les seues promeses d'oposició radical a la Troica financera i les seues titelles d'Atenes. Una sensació que no ha segut capaç de generar LAOS, l'altra formació identitària que es queda fora del Parlament en faltar-li una desena per aconseguir el 3% necessari, aquesta desena li fer perdre tots els seus diputats, i confiar l'existència del partit a la labor que fa el seu diputat europeu. LAOS, com vam dir en un anterior article d'aquest blog, va jugar a suavitzar el seu missatge sobre immigració i va cometre el fatídic error de romandre uns mesos al govern de Papademos. Gens semblat a AD que arriba demanant responsabilitats als polítics culpables de la crisi “a aquells que han traït al meu país, els ha arribat l'hora de tenir por”, frase de Michaloliakos que diversos periòdics han tergiversat com “ha arribat l'hora de la por”, que òbviament no és el mateix.


Michaloliakos ha afirmat que la seua formació “lluités dins i fora del Parlament” en defensa dels grecs contra les polítiques que porten a la ruïna a aquest país, on ha augmentat espectacularment el nombre de nens abandonat o morts per la gana. “Tots els immigrants anés de la meua casa. Grècia per als grecs”, també en aquest tema el líder de AD és clar i contundent.


Avui comença una nova etapa en la mil·lenària història de Grècia, esperem que signifique el alba per als grecs i l'ocàs per als especuladors i els polítics còmplices.


Enric Ravello
Secretari de relacions nacionals i internacionals de Plataforma per Catalunya.
Blog E Ravello, clica

Article meu al Periódico sobre Le Pen i Alba Daurada clica aquí

2 comentaris:

  1. És la proba que en temps de crisi pot passar qualsevol cosa.

    ResponElimina
  2. Este partido ha surgido porque el LAOS (partido identitario) metió la pata de aliarse por un tiempo como partido de gobierno para aprobar medidas de ajuste, y otras medidas de la UE. Aunque se hecharo atrás eso no gusto al votante identitario que es contrario al mercado global de la unión europea, y al llegar estas elecciones sumado a la situación de crispación extrema votaron directamente a este partido.

    ResponElimina