dijous, 24 de maig del 2012

EL TRIANGLE, "VIC, TOTS CONTRA LA CUP?"

Avui publico aquest article a l'edició digital de El Triangle
Vic, tots els partits contra la CUP? 
Pressions de tot tipus contra la manifestació de rebuig a la xenòfoba Plataforma per Catalunya, fins al punt que CCOO, ERC o ICV no li donen suport 
Xavier Rius
La manifestació convocada pel proper dissabte a Vic en favor de la cohesió social i contra el racisme, que té el suport de més de 110 entitats, entre les que destaquen la mateixa Òmnium Cultural de Vic o les associacions de veïns de barris com el Remei, la Calla, de l’Horta Vermella, Santa Anna o la Serra de Senferm, el mateix Casino de Vic i la UGT, ha generat una resposta de CiU i ERC que governen a Vic amb el suport habitual al ple dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), contra la mateixa i els convocants, acusant-los a ells i a la CUP de posar en perill la ciutat.


Les associacions i entitats convocants han rebut tota mena de pressions per tal que no en donessin suport o se’n retiressin adduint que havien estat enganyats. Les declaracions de Vila d’Abadal a Canal Taronja advertint de les línies vermelles que s’havien traspassat a la ciutat amb la convocatòria d’aquesta manifestació organitzada, segons ell, “per gent que molts no són ni de Vic”, declaracions que no feien cap crítica als últims actes de racisme succeïts a Vic i a les agressions com la que segons molts molts testimonis hauria perpetrat el regidors Josep Anglada contra dos joves a plena llum del dia a la Plaça Major al crit de “Moros de merda!”, mostren el maquiavelisme que s’ha imposat entre la classe política vigatana.


Com explicava EL TRIANGLE en números anteriors del setmanari, després de l’agressió perpetrada per Josep Anglada, segons els molts testimonis, contra dos joves el passat diumenge 22 d’abril a la Plaça Major, davant el silenci de l’Ajuntament a aquests fets es van organitzar dues manifestacions més o menys espontànies el dilluns i dimarts següents. També diverses entitats estaven convocant una més organitzada pel següent divendres. La segona acabaria sota casa d’Anglada a qui se li trencaria el retrovisor del vehicle. Llavors l’alcalde va convocar una reunió de portaveus a la que PxC s’hi va negar a assistir, que aprovaria un document condemnant la presumpta agressió feta per Anglada i els insults trencament del retrovisor sota casa el regidor, a la vegada que es demanava als regidors una conducta exemplar. A la vegada el regidor de convivència i seguretat, Joan Ballana va pressionar els convocants de la manifestació que s’organitzava pel divendres per desconvocar-la, cosa que va aconseguir. Però al ple municpal del 7 de maig Anglada va demanar afegir-se al manifest si feia una esmena, cosa que l’equip de govern va cedir i que motivaria que la CUP se’n retirés.


A més a més es va produir una nova agressió racista al carrer contra una dona d’origen equatorià i els seus fills i nebots que l’alcalde qualificaria de simple “accident”. Aleshores nombroses entitats i la mateixa CUP, liderada per Georgina Rieradevall van emplaçar-se a feu una manifestació unitària, pacífica i cívica per la cohesió social i contra el racisme pel 26 de maig. I les entitats que hi han donat suport han patit una campanya com mai s’havia vist a Vic de descrèdit i pressions des de l’equip de govern que ha fet que fins i tot Iniciativa per Catalunya i CCOO, que sempre havien participat a tota mena de manifestacions contra el racisme, anunciessin que no hi donarien suport, cosa que ha deixat perplexos els dirigents d’Iniciativa de municipis on també hi ha PxC, com Sant Boi de Llobregat o L’Hospitalet. Fins i tot l’exregidora de la CUP, Laia Jurado, s’ha manifestat contra la mateixa en un article al seu blog, titulat La roba bruta es renta a casa. (clica).


Aquestes pressions també han tensionat molt els mitjans de comunicació osonencs. Darrera de la campanya contra la manifestació impulsada des del Govern hi ha el rebuig a l’estratègia que ha agafat aquest mandat la CUP, força que va pujar a les eleccions de fa un any encapçalada per Rieradevall. Rieradevall, nascuda a terres gironines, va dirigir el Lip-Dup per la indepèndencia fet a Vic fa un any i mig que va ser record mundial de participants. I a la molta gent de “muralles endins” o al mateix Vila d’Abadal sembla que ja agrada que es convoquin actes per la independència, però no manifestacions que qüestionin la complicitat i el silenci front el missatge de Josep Anglada.
 anar a El Triangle
  Llegir article de la Georgina Rieradevall a Osona.com i al seu blog: "Vic, capital feudal"
 Roda de premsa d'ahir de les entitats convocants.(foto El 9 Nou)

Avui divendres la Laia Jurado ha aclarit en seu blog que no està en contra de la manifestació (Clica aquí per llegir l'aclariment al seu blog) Aquí hi ha el seu escrit al blog:
LaiaJurado | divendres, 25 de maig de 2012 | 14:11h
Ostres, quin enrenou s’ha muntat amb el meu anterior escrit en aquest bloc, amb el que no vaig fer res més que exposar la meva opinió sobre el fenomen del creixement d’un partit xenòfob i com afrontar la lluita per evitar
que vagi a més i si es possible la desaparició d’quest tipus de partits. La meva crítica és a la oportunitat de la convocatòria, la forma de fer-ho sense consens previ i l’abast de la mateixa. Respecte a això continuo pensant el mateix que he defensat sempre: centrar la lluita amb un enfrontament tu a tu contra un partit d'aquesta mena la única cosa que fa es donar-li publicitat i fer que el fenomen creixi. O es que ens pensem que pel fet de manifestar-nos els seus votants canviaran d’opinió? Jo crec que no, que serà al contrari i a més pel ressò mediàtic se li afegirà molta altra gent que ara estan latents.
Aquesta és la meva crítica, no cap altra. Així que a partir d’aqui si un munt d’associacions que treballen per una societat millor i més justa s’hi adhereixen i decideixen manifestar-se, una vegada he donat la meva opinió, no puc fer altra cosa que ser al seu costat i desitjar de cor que sigui jo l’errada, perquè si no és així sortim perdent tota la societat.
Per cert, d’una de les associacions que s’adhereix a la manifestació encara en sóc la presidenta, així que podria dir-se que estic adherida a la manifestació per cossos interposats.

Vull dir també que alguns medis de comunicació han fet notícia del meu post i això ha llençat crítiques i afalacs, depenent de la postura de cadascú i l’han interpretat com han volgut i moltes vegades sense llegir el que he escrit ara i el que porto escrivint fa anys.
La crítica, benvinguda sigui, l’insult i l’amenaça (si, m’han amenaçat) estan de més i tan sols la fan quatre covard amagats en l’anonimat.
Us sóc ben sincera, ja fa temps que vaig deixar de llegir els comentaris anònims que es fan a aquestes notícies, però, és clar, els comentaris t’acaben arribant.
Vull deixar ben clar, que contra el que alguns diuen no he plegat de la CUP ara, ho vaig fer als pocs dies de la meva renúncia a ser regidora, així que si ara ha saltat la notícia no sóc jo precisament qui ha marcat cap temps.
Vull deixar ben clar que la meva opinió, és meva, d’una noia interessada pel que passa al seu voltant, no vull ser la bandera de ningú i el que jo opini és la meva opinió, que val el que val, el mateix que  la de qualsevol altra persona, però que no és representativa de ningú més que de mi mateixa.
Hi ha gent que donem la cara i opinem de forma transparent i clara i ens juguem estar a la palestra i altres que viuen de l’insult més roí. Ja m’imagino  com deuen ser els comentaris a l’article de la Georgina d’aquest dies. Des de la solidaritat l’acompanyo en el sentiment, perquè menys maca li estaran dient de tot. Carai, es pot estar en desacord amb algú, però discrepem obertament, amb diàleg i donant la cara.
Gent que treballem, si, que treballem, per una societat més justa i igualitària, des de qualsevol àmbit, continuem treballant com “formigues” i si discrepem ho fem seguint un mateix objectiu, no som enemics.
Deixeu-me, per acabar, donar la meva opinió sobre un fet de l’últim ple de l’ajuntament de Vic. La retirada de la firma de la CUP al manifest contra la violència. Crec que la seva postura va ser la única coherent i els altres partits democràtics de l’ajuntament la van pifiar.
No es pot ficar la guineu dins del galliner perquè s’acabarà menjant les gallines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada