dimecres, 10 d’octubre del 2012

L'EXTREMA DRETA I EL 12 D'OCTUBRE, ELS DUBTES DE PxC I EL DESIG D'ALGUNS (PP, CIUTADANS, MSR...) DE NO QUEDAR-SE FORA PER SI ÉS UN ÈXIT, i la por de fer el ridícul si hi participen els líders del PP i C's i és un fracàs


Aquest 12 d'octubre l'extrema dreta afronta dividida els actes contra el clam en favor de la independència o del dret a decidir que van manifestar un milió de persones el passat 11 de setembre a Barcelona i ha motivat la convocatòria d'eleccions anticipades. 
He de dir abans d'explicar aquesta divisió, que jo -que vaig anar  a la manifestació de l'11 de setembre- considero legítim que s'expressi l'opinió contrària a que Catalunya es doti del dret a decidir, sigui per fixar una nova relació de bilateralitat confederal amb Espanya, sigui per independitzar-se plenament, sigui per continuar dins del Regne d'Espanya si la majoria dels catalans així ho expressen a les urnes. I dit aixó, crec que el fet que l'extremadreta vulgui liderar aquesta mobilització no és bo pels qui se senten còmodes amb la Constitució de les autonomies del "café para todos".

També s'ha convocat una manifestació antifeixista i conta la celebració de l'Hispanitat a les 11 a la Pç Universitat, a la que sembla que no dóna suport Unitat Contra el Feixisme
.

DEMOCRACIA NACIONAL (Clica aquí per anar a la seva convocatòria ) No s'ha sumat a la manifestació de divendres a les 12 Pç Catalunya i convoquen com cada any el seu acte a Montjuïc argumentant que és una maniobra del PP.  DN, a diferència del PP, Ciutadans i PxC, voldria suprimir plenament les autonomies.
Imatge de l'acte de 2010 a Montjuïc. El líder de DN Manuel Canduela en el seu parlament. Al seu costat, a la dreta, José Ramón Hernández, ara responsable de Plataforma X La Libertad a Castilla-León, com veiem a la foto d'abaix de tot

MANIFESTACIÓ "CATALUNYA SOM TOTS. D'ESPANYA I CATALANS"
12 D'OCTUBRE, PÇA CATALUNYA  A LES 12 h.
Amb Manel Parra de president o portaveu del "moviment cívic", que va ser regidor del PP a Bellpuig, s'ha convocat aquesta concentració. A les reunions inicials hi van assistir militants i/o dirigents del PP, Ciutadans, Movimiento Social Republicano, Plataforma X Catalunya, Casal Tramuntana (comunicat d'adhesió de Tramuntana), Falange Española y de las JONS i, sembla, alguna persona propera a Unión Progreso y Democracia. Es va acordar no portar banderes de partits i impedir, sobretot, que s'exibeixin banderes amb símbols racistes o feixistes com la creu celta o l'àliga franquista. Així hi hauran banderes espanyoles amb l'escut constitucional o sense escut, banderes catalanes i moltes banderes regionals. 

            CIUTADANS HI SERÀ
      Jordi Cañas, en nom de Ciutadans ha demanat als organitzadors que evitin que l'extremadreta agafi el protagonisme (Clica aquí per anar a la pàgina de Ciutadans i llegir)  
 Una hora i mitja abans, C's ha organitzat un acte al CCCB  per anar després a la concentració de la Plaça Catalunya. Ciutadans, que té poc a perdre i molt a guanyar amb aquesta concentració, ha donat suport a Unión Progreso y Democracia a les eleccions basques, cosa que pot significar que Rosa Díez demani el vot per C'S a les catalanes i evitar així la dispersió del vot. (llegir comunicat de C'S i les eleccions basques)
Avui s'han publicat anuncis de mitja pàgina o pàgina sencera a El País, Periódico, La Vanguardia, El Mundo, cosa que vol dir que algú està posant diners per l'èxit de la convocatòria. Hi ha qui parla de mans negres, hi ha qui diu alguns empresaris. A la roda se premsa d'avui dimecres els organitzadors han plantejat la manifestació com "apolítica" (clica per anar a la notícia d'Europa Press) 


Facebook de la convocatòria, clica aquí
Web dels organitzadors www.donalilavolta.org, clica
MANIFEST DELS CONVOCANTS
Un seguit de col·lectius i entitats cíviques i culturals, grups i xarxes socials i ciutadans a títol personal ens hem aplegat per conjuntar esforços, compartir voluntats i manifestar tot allò que creiem.
Convoquem tots els catalans a expressar, de la manera i amb les expressions que lliurement cadascú esculli, que som d’Espanya i catalans. Manifestem amb total normalitat els valors en què es fonamenta la nostra democràcia a Catalunya i al conjunt d’Espanya: llibertat i lleialtat, autogovern i coresponsabilitat, respecte i germandat. En poques paraules, la convivència, la solidaritat i el benefici comú entre totes les nostres comunitats.
Volem expressar en positiu com ens sentim i allò que som, el que volem seguir sent i sentint, per continuar aportant al progrés i benestar de Catalunya i del conjunt d’Espanya tot allò que ens uneix.
Manifestem el nostre compromís amb tots aquest punt apel·lem a les forces polítiques, organitzacions sindicals i empresarials, als mitjans de comunicació i al conjunt de la ciutadania que actuïn amb franquesa i sempre preservant el bé comú, el diàleg i la convivència.
Creiem que la societat catalana en el seu conjunt mereix de la nostra part tot allò que sigui al nostre abast per superar qualsevol inconvenient o situació difícil.
De España y catalanes. Somos catalanes y nos sentimos espanyoles. Una apuesta firme y decidida a favor de la unidad, el entendimiento y el compromiso. Som-hi!
 Moviment Cívic d’Espanya i Catalans
 Qui Som?
Som un moviment civic sorgit de la societat civil catalana que defensa que som part d’Espanya i no volem haver d’escollir. El nostre cor es espanyol i català i no volem que ens el parteixin.
Volem expressar en positiu com ens sentim i el que som, el que volen seguir sent i sentint, per continuar aportant al progrés i benestar de Catalunya i de la resta d’Espanya tot allò que ens uneix.
Manel Parra
Moviment Cívic d’Espanya i Catalans


Davant de les informacions que La Falange, que habitualment participava als actes de Montjuïc ara aniria a l'acte de Pç Catalunya,  el Moviment Cívic d'Espanya i Catalans va fer públic aquest comunicat:
 “No acceptarem l’adhesió de partits pre-democràtics”
Barcelona, 08 octubre.- Donades les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la intenció de la Falange Española de las JONS i d’altres d’assistir a la concentració convocada el 12 d’octubre a la plaça Catalunya de Barcelona, el Moviment Cívic d’Espanya i catalans –entitat convocant- manifesta que “no acceptarem l’adhesió de partits pre-democràtics perquè no s’ajusta a l’esperit de la convocatòria”.
El president de l’entitat, Manel Parra, ha desvinculat tota voluntat i participació del citat partit de l’essència de la convocatòria, que ha de ser “una manifestació cívica, familiar i festiva de tots aquells que se senten catalans i també espanyols”. Per aquest motiu ha afirmat que “l’esperit de la concentració és totalment democràtic per això no volem partits que no siguin partícips de la nostra democràcia i estat de dret”.
El Moviment Cívic d’Espanya i Catalans es desmarca rotundament, per tant, de les declaracions de membres de la Falange i de la seva intenció d’assistir a la concentració. “No ha de venir qui no comparteixi els objectius d’una manifestació pacífica i democràtica”, ha reafirmat el seu president insistint en que “si es volen manifestar, tenen altres llocs a Barcelona, no a la plaça Catalunya”.

ELS DUBTES DEL PP
El PP encara no ha decidit si hi participaran els seus dirigents. Tenen por de quedar en ridícul si només hi ha dues o tres mil persones i de sortir retratats al costat dels líders de PxC, MSR, etc. però també hi ha qui creu que seria un error no ser-hi si hi ha més de deu o quinze mil persones i s'omple la Plaça Catalunya. Potser Sánchez Camacho serà en un coche o local a prop i si és un èxit s'hi presentarà, però si hi ha poca gent no.  Ciutadans no té aquesta por, i com deia més amunt, hi seran els seus diputats i militants, i si hi ha poca gent culparan a TV3 i La Vanguardia de no haver-s'hi volcat com sí haurien fet amb la de l'11 de setembre.

 Al web del PP en unes declaracions d'Alicia Sánchez Camacho( Clica aquí per llegir les declaracions senceres)  es diu:
"Respecto a la concentración que se está organizando para el 12 de Octubre, ha afirmado que “el PPC apoyará todas las iniciativas que deseen manifestar de manera libre y pacífica el sentimiento de ser catalán y español”. Según la presidenta del PPC, “en esta ocasión es una concentración convocada de manera espontánea por personas anónimas, al margen de los partidos políticos y por eso tiene más valor esta iniciativa”. “Sé que muchos afiliados asistirán a esta concentración y tienen todo el derecho a expresar sus sentimientos”, ha concluido."
 

 PLATAFORMA X CATALUNYA HI PARTICIPA, PERO....

No obstant, segons fons properes als convocants La Falange sí que hi assistirà a l'igual que PxC, que ha fet un comunicat en el que, per no incomodar al seu electorat catalanista de la Catalunya interior, no es mulla com a organització tot i que de fet hi dóna suport. Així Anglada diu que: "aquest 12 d'octubre, espero que milers de catalans puguin també expressar lliurement la seva”, emplaçant “a les persones que vulguin acudir a la concentració del proper dia 12 d'octubre a participar democràticament en l'acte de plaça Catalunya”. 
  Però pel que he pogut saber sí que hi participaran molts dels militants i simpatitzants de PxC dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i el Vallès, que és precisament d'on hauria de treure els 80.000 vots per entrar al Parlament, donat que sembla clar que la majoria dels votants d'Osona que van votar PxC a les municipals, tal com va passar ara fa dos anys a les catalanes, coherentment amb "Primer els de casa", tornaran a votar CiU.  I donar una imatge molt espanyolista li podria fer perdre més vots a la Catalunya interior, de la mateixa manera que mantenir-se al marge és considerat un error, sobretot si la manifestació és un èxit, donat que en aquestes eleccions la immigració no formarà part del debat (al PP no l'interessa a diferència del que va fer Albiol fa dos anys) i se centrarà en el debat identitari català-espanyol, sí o no al dret a decidir, sí o no a la independència, cosa que preocupa als regidors de l'àrea metropolitana que tenen por que els seus vots vagin al PP o Ciutadans. També hi seran presents, sembla, militants de PxC les comarques gironines i tarragonines. 
Ahir Josep Anglada va fer un nou comunicat, va repetir que a Catalunya i caben totes les sensibilitats, va dir que els únics que sobren són els immigrants extracomunitaris, i va insistir que es desmarcava de "l'anticatalanisme de PP i C'S" (clica)

 COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC) 
Josep Anglada ha emplaçat “a les persones que vulguin acudir a la concentració del proper dia 12 d'octubre a participar democràticament en l'acte de plaça Catalunya”, perquè per sobre de les opinions, Catalunya som tots”.

Vic | Redacció.-
El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada ha posat una nota de seny, de prudència i de concòrdia en declarar a través del seu facebook que “para mi no hi ha catalans bons i catalans dolents. Uns creuen que seria millor la ruptura amb Espanya, i uns altres creiem que es pot defensar Catalunya sense ruptures amb Espanya”, assenyalat que “els únics que realment sobren en aquest país són els immigrants”.

Josep Anglada s'ha declarat ser “un enamorat de la seva ciutat de Vic, i que vol com el que més a la seva volguda Catalunya. Una Catalunya rica i plena dins d'una Espanya plural en la qual capiguem tots”.

El líder identitari ha defensat el dret de tots els catalans a manifestar-se en suport de l'opció que considerin millor per al futur del país, recordant que “el passat 11 de setembre milers de catalans van tenir l'oportunitat d'expressar lliurement la seva opinió. Aquest 12 d'octubre, espero que milers de catalans puguin també expressar lliurement la seva”, emplaçant “a les persones que vulguin acudir a la concentració del proper dia 12 d'octubre a participar democràticament en l'acte de plaça Catalunya”.
Anglada ha volgut deixar ben clar que “per sobre de les opinions, Catalunya som tots”.
 
PxC
Vic, 8 d'octubre de 2012



Anglada a Torrejón el 30 de juny, amb Robert Hernado, Juan Gómez Montero, José Ramón Hernández (ex DN), Marta Riera i Eduardo Núñez. L'ambigüetat de PxC sembla que no ha agradat a Plataforma X La Libertad.
             

COMUNICAT DEL CASAL TRAMUNTANA:

 D'Espanya i catalans

Comunicado de adhesión del Casal Tramuntana a la concentración cívica del 12 de Octubre.

Desde el Casal Tramuntana queremos comunicar nuestra adhesión oficial a la convocatoria promovida por la plataforma “D’Espanya i Catalans/De España y Catalanes”, en base a las siguientes razones:

1)      Creemos necesaria una respuesta unitaria del pueblo catalán ante la actual deriva separatista del gobierno de CIU.  Una respuesta con una muestra lo más amplia posible del ciudadano que no cede a los chantajes de los separatistas, independientemente de ideologías, siglas o partidos. Disentimos de la gran mayoría de corrientes políticas que secundan y apoyan el acto, pero no es momento para el desacuerdo y sí para la acción conjunta.

2)      Asimismo, consideramos la concentración cívica como una buena ocasión para protestar enérgicamente también contra toda clase de mensaje separador. Queremos que se oiga la voz del que es Catalán como forma de ser Español, y responde por igual a una afrenta a la Hispanidad tanto desde Cataluña como desde el resto de España.

3)      Apoyamos completamente la concentración en Plaza Cataluña ya que entendemos que una jornada de fiesta nacional debe celebrarse por y para el pueblo. Por eso creemos idóneo, dadas las circunstancias, tanto el modelo de concentración cívica como el lugar elegido para ella.

Nos vemos todos en Plaça Catalunya. Catalanitat és Hispanitat!

Comunicat de Tramuntana, clica

COMUNICAT DEL MSR
El Movimiento Social Republicano ante la manifestación convocada para el próximo día 12 de octubre en Barcelona contra la independencia de Cataluña, por parte de la recién creada Plataforma d”Espanya i Catalans, queremos manifestar lo siguiente:
1.- El MSR ante la situación creada en Catalunya, donde los partidos nacionalistas antiespañoles junto a la deslealtad, chantaje y desvergüenza de los políticos de CiU, considera que es necesaria una respuesta popular y cívica del pueblo catalán ante sus aspiraciones independentistas.
2.- El MSR considera que es momento de dejar de lado banderas y partidos y acudir todos, los que nos sentimos tan catalanes como españoles, juntos, con un único grito de rechazo al independentismo.
3.- El MSR, que siempre ha defendido el derecho de Catalunya a defender su identidad, considera que esta convocatoria no surge de la anti Cataluña de esa España jacobina, centralista y anuladora de tradiciones y lenguas, sino que surge del reconocimiento de la identidad catalana dentro de la España solidaria e integradora, por eso es nuestro deber estar ahí.
4.- El MSR, entendiendo el espíritu de la convocatoria acudirá a la misma sin símbolos políticos, sin voluntad de protagonismo ni intención manipuladora; no es hora de banderas partidistas, es hora de defender la españolidad de Cataluña.
5.- El MSR hace un llamamiento a todos sus militantes, simpatizantes y amigos para que acudan a la concentración del día 12 de Octubre a las 12:00 en Plaza Catalunya. La Cataluña española debe de alzar su voz y nosotros tenemos el deber de estar presentes para que se oiga aun más fuerte.
Comité Ejecutivo del Movimiento Social Republicano

Comunicat del MSR, clica

ESPAÑA Y LIBERTAD Y VÍA DEMOCRÁTICA
També s'ha sumat a la convocatoria España y Libertad (clica aquí) grup liderat per Yolanda Couceiro Morín, ex directora de Minuto Digital, ex militant del PP d'Euskadi i de La Falange. Yolanda C Morín va recolçar Anglada fins l'octubre de 2010 i posteriorment va donar suporta a Vía Democrática força creada per l'ex Secretari General de PxC, Pablo Barranco. Pablo Barranco que ha anunciat que es presenta a les eleccions catalanes del 25 de novembre, també serà a la manifestació.

ULTRA SUR
Segons un comunicat els Ultra Sur vindran des de Madrid en autocar i després volen "anar de cacera" per Barcelona. Els Ultra Sur han segat ser autors d'aquest comunicat. (clica aqui per obrir pdf) 


 ---------------------


 


 Hi ha l'acord entre els organitzadors que no hi hagi símbols feixistes, racistes ni franquistes habituals a altres convocatòries del 12 d'octubre.

COMUNICAT D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME:

Perill de presència de feixistes a Plaça Catalunya el 12 d’octubre
S’ha obert un important debat al voltant de les relacions de Catalunya amb l’Estat espanyol, i s’estan convocant diverses concentracions i manifestacions al respecte.
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) treballa principalment contra les amenaces de l’extrema dreta, vinguin d’on vinguin.
En aquest sentit, ens preocupa el fet que molts partits declaradament feixistes, xenòfobs i racistes,  així com col·lectius neo-nazis,  hagin anunciat que s’adhereixen i que participaran a la concentració convocada per al proper divendres 12 d’octubre, a les 12h, a Plaça Catalunya.
Per tant, des d’UCFR demanem a les entitats i partits que convoquen aquesta concentració que es pronunciïn sobre aquestes adhesions i que declarin públicament que no hi haurà espai a la protesta per a organitzacions, símbols o lemes feixistes. En cas contrari, cridem a les persones i entitats que d’altra manera hi haurien participat, a rebutjar participar en una acció que dóna via lliure a l’extrema dreta.”
Ha quedat clar que aquesta preocupació estava justificada.
Malgrat la declaració dels convocants, el mateix dia 8 d’octubre, desmarcant-se de la Falange, es veu que aquesta finalment sí serà benvinguda a la concentració.
Mentre, altres organitzacions feixistes han anunciat públicament la seva participació, sense que els convocants hagin dit res en contra. Aquestes inclouen:
·     Plataforma per Catalunya, que compta entre els seus responsables persones condemnades per robatoris, agressions racistes, i fins i tot atemptats terroristes. Ha declarat, recentment, la seva simpatia vers el partit nazi grec, Alba Daurada.
·     MSR, un grup que defensa les mateixes idees que les Tropes d’Assalt de Hitler.
·     El centre social nazi del Clot, “Tramuntana”, inspirat en el sector més extrem del feixisme italià —Casa Pound— implicat en assassinats racistes.
Per aquest motiu, fem aquesta crida. UCFR no entra en la qüestió nacional: les persones i entitats adherides tenen opinions molt diverses al respecte. Però sí tenim clara la nostra oposició als feixistes. Potser prometen portar-se bé i amagar els seus símbols durant un parell d’hores: Hitler també es posava corbata quan li convenia, però això no va ajudar gens als milions de persones que van morir a l’Holocaust.
No deixis espai als feixistes d’avui. No participis amb ells a la concentració del 12 d’octubre.
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 11 d’octubre de 2012

2 comentaris:

  1. que poc que en diuen tot aquesta gent que disfresan el seu odi a catalunya amb tot un plegat de incoherencies; no tenen res a fer el nostre cami cap a la independencia es ja inparable ; visca catalunya lliure

    ResponElimina
  2. Molt bona feina Sr. Rius! Bona radiografia! Endavant i força!

    ResponElimina