dijous, 17 de gener del 2013

DISSABTE ACTES CONTRA EL FEIXISME A GRÈCIA, concentració a Barcelona i jo participo en un debat a Vic

Feixisme mai més!

Ni a Grècia, ni aquí, ni enlloc!

Suport a la jornada internacional antifeixista convocada pels moviments grecs


El 19 de gener de 2013, la plataforma unitària contra el feixisme i el racisme a Grècia —amb el suport d’un conjunt de moviments socials, associacions d’immigrants i gent de la cultura— convoca un dia d’acció contra els neonazis d’Alba Daurada, i contra les idees racistes que ells fomenten.
Donada la situació de crisi, aquest partit ha crescut molt ràpidament. L’any 2009, va rebre el 0,3% dels vots; a les últimes eleccions va aconseguir prop del 7% i 18 diputats. Mentre, militants d’Alba Daurada duen a terme pogroms racistes, apunyalen persones estrangeres, destrueixen botigues d’immigrants…
Els nazis han contribuït a estendre el racisme.  Segons la crida per al 19-G, ara els governants grecs “culpen els immigrants de la crisi i els converteixen en els bocs expiatoris, com Hitler va fer amb els jueus. Aquesta política va acabar a Dachau i Auschwitz, a cambres de gas i crematoris amb el resultat de milions de morts jueus, gitanos, comunistes, homosexuals…”
Aquí la crisi encara no és tan greu com a Grècia, però el perill és real. Els feixistes de Plataforma per Catalunya (PxC) i diversos grups neonazis ja estan imitant les tàctiques d’Alba Daurada —amb processons paramilitars, i repartint menjar al carrer, no en funció de la necessitat, sinó segons criteris racistes— o fins i tot es reivindiquen seguidors dels nazis grecs. Tanmateix, PxC ha tornat a fracassar en el seu intent d’entrar al Parlament, però no podem abaixar la guàrdia.
Per això, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme dóna suport a la jornada internacional del 19-G. Una victòria dels nazis a Grècia enfortiria el feixisme arreu d’Europa. Però si els aturen allà, també és una victòria per a nosaltres.
La bona notícia és que a Grècia, “durant els últims mesos ha crescut un moviment antifeixista sense precedents”.  Les protestes massives del 28 d’octubre “van mostrar qui controla els carrers, enviant els neonazis d’Alba Daurada de nou a les clavegueres. ‘Ni al parlament ni enlloc, els nazis fora dels nostres barris’, van cridar milers de persones a tota Grècia.”
El 19 de gener, els moviments socials a Grècia donaran un nou pas per desfer-se de la brutícia feixista. Des de Catalunya, estarem amb ells.

Informació al 9 Nou, clica aquí

Web internacional de la jornada: http://athensantifa19jan.wordpress.com

Concentració: Feixisme mai més! Ni a Grècia, ni aquí, ni enlloc!

En suport a la jornada internacional antifeixista convocada des de Grècia
Dissabte 19 de gener a les 18h
Davant l’Oficina del Parlament Europeu a ‎ Barcelona. Passeig de Gràcia, 90 (cantonada amb Provença, Metro Diagonal)
A VIC: XERRADA DEBAT A "ETC", Passeig de la Generalitat, 46
Xerrada amb Xavier Rius i Lefteris Banos on es parlarà del fort creixement de l'extrema dreta grega, representada pel partit Alba Daurada, i la situació actual de la formació xenòfoba, PXC.
 Facebook acte de Vic, clica
Facebook Unitat Contra el Feixisme, clica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada