dissabte, 19 de gener del 2013

XERRADA DEBAT A VIC SOBRE L'EXTREMA DRETA A GRÈCIA I A CATALUNYA, I CONCENTRACIÓ SOTA LA PUJA A BARCELONA.

Avui he participat a la xerrada a Vic en el marc de la jornada internacional antifeixista convocada des de Grècia pel creixement d'Albada Daurada que va obtenir el  7 %dels vots i 21 diputats a Grècia i persegueix gitanos, immigrants i homosexuals, amb la complicitat de part de la policia; organitza ajuts socials i un banc de sang només pels autòctons, i culpa de tots els mals als estrangers,   
        A Vic he compartit taula amb el militant antifeixista grec Lefteris Banos en un debat organitzat per Unitat Contra el Feixisme i moderat per Steve Cedar. Hi han assistit una seixantena de persones. 
       Lefteris s'ha centrat en l'origen d'Aurora o Albada Daurada, el suport que reben de la policia i de com la crisis econòmica que pateix el país a causa de la crisi política, la mala gestió i les imposicions europees ha esdevingut un terreny adobat per l'èxit electoral d'Alba o Aurora Daurada (Chrisi Avgi- Χρυσή Αυγή en grec).
      Jo he parlat de l'extrema dreta a Catalunya i l'Estat espanyol, i Europa. He fet un paral·lelisme entre les condicions econòmiques i socials que van afavorir la pujada del nazisme a Alemanya els anys trenta amb la situació política i econòmica actual, i he explicat perquè crec que ni PxC ni cap altre grup ha aconseguit entrar al Parlament català, espanyol ni a cap altre parlament autonòmic. També he dit que la majoria de grups d'extrema dreta o identtaris(PxC,MSR, VD, DN, etc...) han intentat aquest Nadal i dies de reis imitar el treball social d'Aurora Daurada.
        He demanat a l'ex regidora d'ERC, Gràcia Ferrer, que va viure a França a meitat dels vuitanta quan Le Pen creixia, que comparés la situació de França amb Catalunya i Espanya i ha comparat també les personalitat de J.M. Le Pen amb la d'Anglada. Algunes persones han preguntat a  Lefteris per l'esperiència del partit d'esquerres Syriza (clica) contrari al compliment de les imposicions de retallades fetes des de Brussel·les o Berlín. 
        Mentre es feia la xerrada a Vic, unes dues centes persones, convocades també per Unitat contra el Feixisme (clica per veure més fotos), s'han manifestat sota la pluja sota la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona al Passeig de Gràcia, amb participació, també de dirigents i militants d'Iniciativa, la CUP, ERC i PSC.  
        Chrisi Avgi és una organització d'extrema dreta liderada per Nikolaos Michaloliakos, matemàtic i antic militar, qui adoptà un ideari basat en les lleis de l'antiga Esparta. Fou creada a partir de la revista homònima que va circular de 1980 a 1984, quan deixà de publicar-se perquè el seu cap fou nomenat cap de les joventuts de la Unió Patriòtica Nacional, però el 1985 abandonà el càrrec i va refundar l'organització com a partit, que no fou legalitzat fins el 1993. El fet que rememori les lleis de l'antiga Esparta -que predicaven l'eliminació dels dèbils- és una mostra, des del meu punt de vista, de la seva ideologia propera al nazisme.
 
Amb la diputada de la CUP, Georgina Rieradevall (a punt de ser mare) i el periodista Josep Comajoan.

 Steve Cedar, jo mateix i Lefteris Banos
Unes 60 persones han assistit a l'acte que ha tingut un col·loqui molt enriquidor. La segona per la dreta l'ex regidora d'ERC, Gràcia Ferrer que ha parlat de com va viure a França el creixement del Front Nacional.



Veure la convocatòria de l'acte, clica

        Imatges de la concentració sota la pluja a Barcelona. A sota, de la manifestació d'avui a Atenes.
N Michalolaikos.
                       Més informació de la concentració a Barcelona, clica aquí i ves la Directa
          Josep Anglada twittejant fotos del meu blog amb en J Comajoan i la Georgina Rieradevall....Però no entenc què vol dir amb "inesperable"?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada