dilluns, 28 d’octubre del 2013

PxC FRACASSA DE NOU ALS JUTJATS L'INTENT DE FER CALLAR ALS ANTIFEIXISTES DEL VENDRELL.

Els jutjats número 3 i 6 del Vendrell han arxivat les tres últimes denúncies de Plataforma per Catalunya contra tres antifeixistes del Baix Penedès. La justícia ha entès que no hi havia arguments per anar a judici. Així es posa punt i final als reiterats intents de PxC de perseguir judicialment als grups i persones que denuncien el discurs feixista i les mentides al voltant de la immigració que difonen els regidors identitaris o ultres del Vendrell. A la capital del Baix Penedès PxC té cinc regidors, liderats per August Armengol que és també vicepresident del partit.

Les tres persones denunciades eren d’una banda, Gemma Altarriba, per un suposat delicte d’injúries després de presentar una moció a l’Ajuntament del Vendrell on es definia a PxC com un partit feixista i racista. La Fiscalia va demanar l'arxivament de la denúncia, com així ha estat. L'altre cas era el de Joan Caralt i Josep Mañé als qui PxC acusava d'un suposat delicte d’injúries i vulneració de la llei electoral, donat  que PxC assegurava que van ser vistos enganxant cartells contra PxC durant la jornada de reflexió de les passades eleccions. En no aportar cap prova el jutjat número 6 ha decidit arxivar-ho

Els dos arxivaments, que s’han conegut avui se sumen a l’absolució de de Ruben Suan, membre del col·lectius La Trinxera i de la CUP, el passat mes de juny, que va ser denunciat pel regidor de PxC, Juan Carrasco, per haver dit Suan que aquesta formació és feixista i racista. Suan en el judici no només es va reafirmar en les seves declaracions, sinó que afegí que "PxC és un partit racista i feixista, no ens cansarem de dir-ho independentment de la sentència del judici. És qüestió de dignitat i no farem servir eufemismes perquè seria un acte de covardia”.  

La sentència absolutòria de Suan, dictada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 1 del Vendrell el passat 13 de juny (clica per llegir la sentència), va deixar clar que afirmar que es considera feixista i racista a PxC no és falta ni delicte.
Concretament la sentència deia que "Les manifestacions fetes pel denunciat qualifiquen el partit de Plataforma per Catalunya de racista i feixista. Es tracta, en tot cas, de qualificacions genèriques dirigides a la formació política  a la qual pertany el Sr Carrasco. Tenint en compte, com ha declarat el Tribunal Europeu dels Drets Humans, que en l'àmbit del debat polític qualsevol restricció de la llibertat d'expressió té poca cabuda dins dels límits de l'article 10.2 del Conveni Europeu dels drets Humans, i que els adjectius feixista i racista es dirigeixen a una formació política i no en l'afany de malmetre la reputació particular del Sr. Carrasco, cal considerar que els fets són atípics, que són propis del debat polític en el sí d'una societat democràtica i plural, i que, per tant, s'ha d'acordar l'absolució del denunciat"


Gemma Altarriba en conèixer l'arxivament de les denúncies ha deixat clar que "Continuarem lluitant contra el feixisme i el racisme de PxC, i treballant per la convivència d'una societat multiracial. Seguirem manifestant el nostre rebuig envers aquesta formació. No ens fan gens de por les seves denúncies amb intencions repressives"

Gemma Altarriba, una de les denunciades, portant la pancarta a l'esquerra de la foto, a la manifestació contra el feixisme que es va fer al Vendrell el passat 29 de juny

August Armengol, cap de llista de PxC al Vendrell i vicepresident del partit, al costat d'Anglada en un acte.

Fotografia del dia del judici a R Suan, a la porta dels jutjats

Anar a la informació sobre la manifestació antifeixista del 29 de juny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada