divendres, 22 de novembre del 2013

GÓMEZ MONTERO CONDEMNAT PER TERCERA VEGADA PER AGRESSIONS A L'AJUNTAMENT. El regidor de PxC d'Esparreguera nova baixa d'Anglada i passa a no-adscrit

El portaveu de PxC a Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, jutjat el passat  dia 13 de novembre, per una agressió a Lorena Bendemar a l'entrada de la Sala de Plens de l'Ajuntament, en el Ple del passat 28 de gener, ha estat condemnat, tal com va demanar la Fiscal, a una multa de 240 euros per una falta de lesions. Aquesta és la tercera condemna en dos anys del portaveu de PxC per agressions. 

        La primera va ser a la Plaça de l'Ajuntament el juny de 2011, el dia que es va constituir el Ple, la segona el mes de juny passat per agredir en el passadís dels despatxos dels grups municipals a un treballador.  I fent honor a la dita de no hi ha dos sense tres, avui s'ha fet pública aquesta condemna per haver agredit a una jove antifeixista el decurs del Ple Municipal del passat gener. S'ha de dir que en judici de la setmana passada també va ser jutjada L Bendemar, en haver posat contra ella una denúncia Gómez Montero, però  la fiscal, com en casos anteriors (clica), en acabar la vista va demanar l'absolució de l'altra part i la condemna, només, de Gómez Montero.  

        Els fets van tenir lloc en el ple del 28 de gener de 2013 en el que prenia possessió el número 7 de la llista, Esteban Escribano, després de la renúncia d'un altre regidor i restant vacant, ara, el tercer escò, en no voler assumir-lo ningú, sembla, per discrepàncies amb Gómez Montero

       Aquella tarda diversos joves van mostrar fulls a la sala de plens i al passadís d'entrada amb el lema "Fora feixistes de Santa Coloma". Gómez Montero els hi va fer fotos amb el mòbil i, quan a mig ple Gómez Montero va sortir per anar al lavabo, en tornar a entrar, la jove Lorena Bendemar, a qui ell havia fotografiat, li va demanar que no li fes fotos mentre li posava prop de la cara el full amb la inscripció: "Fora feixistes de Santa Coloma".  Llavors, segons la noia, el regidor li va arrencar el full, fent-li ell una esgarrapada i un cop quan ella va intentar recuperar el full, mentre la insultava amb expressions com "guarra, etarra y perroflauta". La versió que va explicar el portaveu de PxC és que quan ell va tornar a entrar al Ple, a la porta d'entrada el van sacsejar i va rebre algun cop en obrir-se pas, mentre Lorena B i altres persones li posaven els cartells a la cara i l'amenaçaven amb expressions com "Te vamos a pegar dos tiros en la cabeza!"
     En el judici els dos testimonis de Lorena B, que eren aquell dia en aquell moment prop d'ella, van corroborar la seva versió i no van entrar en contradiccions, mentre els dos policies que eren  al ple i van actuar quan es van produir els fets, a més de contradir-se, no van corroborar si Lorena B. va empènyer, colpejar o insultar al regidor.
      Així les coses la fiscal va demanar l'absolució de Lorena B. i que es condemnés a Gomez Montero a 240 euros de multa per agressions, petició que va ser assumida també per l'advocat de la noia. Per la seva banda l'advocat de Gómez Montero va demanar l'absolució del regidor i la condemna a 300 euros de multa de Lorena B. 
 Juan Gómez Montero, en el Ple municipal d'octubre 

  Lorena Bendemar, satisfeta, en sortir del judici


 Juan Gómez Montero, el dimecres de la setmana passada, en sortir dels jutjats

 Text modificat per intervenció del Secretari, on s'ha eliminat que les suposades amenaces s'haguessin fet a la Sala de Plens

     D'altra banda, l'escrit que havia redactat el portaveu de PxC a Santa Coloma, pel butlletí municipal publicat avui, ha estat esmenat després de la intervenció del Secretari Municipal, Francisco Javier Ezquiaga, el qual ha fet un informe negant que fos cert, tal com deia el regidor identitari-socialpatriota, que les amenaces que diu haver rebut de part de militants de Gent de Gramenet o la CUP de "Te mereces tres tiros en la nuca" o "te pagaré tres puñalades" s'haguessin haver dit en el decurs del Ple en presència de l'alcaldessa que, segons G Montero, no hauria amonestat als autors d'aquestes amenaces. Pel Secretari, que no entra a valorar si aquestes afirmacions s'han fet o no en un altre lloc, les paraules del regidor dient que això havia passat en el decurs del Ple eren afirmacions injurioses, falses i contràries al honor de les persones. (Més informació d'aquest afer a Gramenet 2.0)

         Des de fa deu mesos, després de diverses dimissions i renúncies d'altres membres de la llista, el tercer lloc de regidors que PxC va obtenir a les municipals de 2011 està vacant, sembla, en no voler assumir-lo ningú per discrepàncies amb la línia de Gómez Montero. I al Ple extraordinari del passat dimecres, 13 de novembre, en el que l'equip de govern feia balanç del compliment de Pla d'Actuació Municipal a mig mandat, i l'oposició havia de preguntar i rebatre sobre el la tasca feta aquests dos anys, cap dels dos regidors de PxC van ser-hi presents.

      Com ja he explicat aquí, des de fa mesos diverses persones, sembla, membres o ex membres de PxC, enfrontats amb Gómez Montero, estan difonent informacions passades i presents de Gómez Montero i del seu germà Javier Gómez Montero, condemnat pel cas Casuals, i han difós diverses fotografies del passat ultra a Estado Nacional Europeo del regidor, i altres de tipus personal, en cap cas publicables. El regidor colomenc, que no nega haver militat a Estado Nacional Europeo (ENE), a mi m'ha dit que les fotos enviades són falses o estan trucades.

 Una de les fotos que circulen sobre Gómez Montero, a la seu d'ENE a L'Hospitalet. Ell diu que està trucada.



EL REGIDOR DE PxC D'ESPARREGUERA, DEIXA PLATAFORMA I CONTINUA COM A NO ADSCRIT

El regidor de PxC d'Esparreguera, Sergi Hidalgo, va abandonar PxC el passat mes d'octubre, passant a ser regidor no adscrit per disconformitat a la línia del partit de Josep Anglada. 
A l'igual que els regidors de Salt, Ripoll, Tàrrega, Mollerussa, Sant Joan de Vilatorrada o Sant Vicenç de Castellet, no ha dimitit del càrrec, continuant com a regidor no adscrit.
 


     

2 comentaris:

  1. En teoría, con el paso de Sergi Hidalgo al grupo mixto, PxC habría perdido los siguientes concejales:

    BARCELONA
    -Sebastià Povedano (Roda de Ter)
    -Abel Puyol (Sant Vicenç de Castellet)
    -Pep Palau (Sant Joan de Vilatorrada)
    -Sergi Hidalgo (Esparraguera).

    LÉRIDA
    -Marc Isaac Martínez (Sidamon)
    -Josep Mª Estadella (Tàrrega)
    -Maite Niubó (Mollerussa)

    GERONA
    -Carles Bonet (Salt)
    -Juana Martínez (Salt)
    -Xavi Fernández (Ripoll)

    Si siguen así...

    ResponElimina
  2. més el lloc vacant des de fa 10 mesos a st Coloma de Gramenet

    ResponElimina