dimarts, 17 de desembre del 2013

ELS 3 REGIDORS DE PxC MANLLEU DEIXEN PLATAFORMA PER DISCREPÀNCIES AMB ANGLADA. Anglada respon qualificant Sánchez de fatxenda, covard i trepa


Els tres regidors de PxC, ara no adscrits, Fc Polo, A. Sánchez i Humilde Domínguez al Ple d'avui

Tal com es venia rumorejant feia dies, els tres regidors de PxC de Manlleu han oficialitzat avui la seva marxa de PxC i la dissolució del grup municipal, passant a ser regidors no adscrits. Probablement no es va incloure aquest punt a l'ordre del dia que es va penjar la setmana passada a la web municipal per evitar pressions les hores abans de fer efectiva la baixa, i s'ha inclòs en l'ordre del dia definitiu entregat als regidors, veïns assistents i la premsa en el moment de començar al ple, constant que es feia per procediment d'urgència, que és el que s'utilitza quan s'ha d'incloure algun assumpte d'última hora.

Els tres regidors són, el cap de llista, Antoni Sánchez, Francesc Polo i Humilde Cordero. Sánchez és regidor des de 2007, i aquests últims mesos hauria mantingut contactes amb dirigents i militants del PP, Ciutadans, PSC i ICV cercant una propera llista en la que presentar-se d'aquí 17 mesos,  qüestió en la que no hauria tingut de moment èxit, si bé sembla que els que estarien més disposats a obrir-li les portes serien PP i Ciutadans.

En el ple d'avui, amb més expectació mediàtica donat que s'esperava que es produís la renúncia, tot i no ser inicialment a l'orde del dia, hi eren també el manlleuenc Miquel Vilalta, fins no fa gaire president del PP d'Osona, el regidor vigatà de Solidaritat, Iban Lapeira, i l'ex regidor de PxC de Roda de Ter, Sebastià Povedano, que va passar fa quatre mesos a ser regidor no adscrit.

Un cop aprovats els pressupostos de 2014, i després que tots els regidors acceptessin incloure el punt per urgència, el cap de llista de PxC, Antoni Sánchez, ha llegit un escrit informant de la decisió acordada pels tres regidors. Segons Sánchez, que ha dit donarà més explicacions properament en una roda de premsa, deixen PxC per fidelitat als votants de Manlleu que els hi van fer confiança. Així creu que PxC centrada exclusivament en qüestions com la immigració, "no està a l'alçada de les circumstàncies del debat sobiranista i el camí, potser equivocat, que agafa ara Catalunya", afirmació que ha tingut interpretacions diferents a la sala. El que no ha dit en l'escrit que ha llegit és el que ha comentat reiteradament aquest últims mesos sobre les seves discrepàncies amb el discurs i les maneres de fer de Josep Anglada.  

Manlleu, on PxC hi té representació des de 2003 (el polèmic Juan Gómez Montero, ara regidor de Santa Coloma de Gramenet, va ser-ne regidor els anys 2005 i 2006),  PxC va obtenir a les passades municipals  1.112 vots, els 15,2% i 3 regidors. Els ja regidors no adscrits queden en la mateixa situació que els tres regidors del PSC que van deixar el partit fa un any en passar a formar part de Nova Esquerra Catalana, grup impulsat per Ernest Maragall.

Després que Sánchez expliqués la seva sortida de PxC ha intervingut el regidor de CiU, Josep Suriñach, felicitant-se que a Manllleu ja no hi hagi regidors de la ideologia de PxC i ha comentat irònicament que ara que els tres passin a ser no adscrits, com els tres de Nova Esquerra Catalana, fa que els no adscrits gairebé siguin el grup més nombrós del municipi, cosa que ha molestat a l'ex PSC, Josep Colomer, que ha respost que ells no tenien res en comú amb els ex PxC. Finalment ha intervingut l'alcalde, el republicà Pere Prat, que també ha celebrat que els tres regidors hagin abandonat la ideologia del Plataforma X Catalunya.


ACTUALITZAT DIMECRES:
Josep Anglada per mitjà d'un comunicat publicat a la web de PxC (clica), ha qualificat de "fatxenda, covard i trepa" al fins ahir portaveu de PxC a Manlleu, Antoni Sánchez, tot replicant que PxC no és independentista, però "que mai toleraré que ningú menysprei Catalunya com pretenen Sánchez i els altres dos regidors". Per Anglada "no té principis ni ideologia, sinó que només busca el seu interès personal" 


Antoni Sánchez llegint l'escrit en el que explicava la seva sortida de PxC
Imatge del Ple d'avui
L'alcalde Pere Prat (ERC) escolta la intervenció de Sánchez
Hi havia més públic i més premsa del que és habitual
El regidor de Roda de Ter que fa tres mesos va deixar PxC, Sebastià Povedano ha estat present al Ple
Orde del dia modificat amb el punt 5 inclós per "urgència"

REGIDORS DE PxC ARA "NO ADSCRITS"


DEMARCACIÓ DE BARCELONA
-Sebastià Povedano (Roda de Ter)
-Abel Puyol (Sant Vicenç de Castellet)
-Pep Palau (Sant Joan de Vilatorrada)
-Sergi Hidalgo (Esparraguera).
-Antonio Sánchez (Manlleu)
-Francesc Polo (Manlleu)
-Humilde Domínguez (Manlleu)
-Hi ha una plaça vacant a Santa Coloma de Gramenet des de fa 10 mesos en no voler-la cap membre de la   llista

LLEIDA
-Marc Isaac Martínez (Sidamon)
-Josep Mª Estadella (Tàrrega)
-Maite Niubó (Mollerussa)

GIRONA
-Carles Bonet (Salt)
-Juana Martínez (Salt)
-Xavi Fernández (Ripoll)




1 comentari:

  1. Y ensima anglada va ha hacer una cena el viernes en el local del ayuntamiento en vic no desian que el alcalde no les dejaba los locales municipales

    ResponElimina